Pr. Dr. Mihai-Andrei Aldea: CAZUL BODNARIU – UN ABUZ DE TIP FASCIST

551059820“dacă ești etnic norvegian Barnevernetul se poartă cu tine cu mânuși, dacă ești de altă etnie se poartă cu tine precum naziștii.”

„Tot ce este românesc trebuie murdărit, călcat în picioare, distrus. Ori atribuit străinilor”

Pr. Dr. Mihai-Andrei Aldea

Interviu cu Pr. Dr. Mihai-Andrei Aldea – Revista ATITUDINI, Nr. 42

Părinte, sfinția voastră cum vedeți cazul familiei Bodnariu, familia de penticostali din Norvegia, ai căror copii au fost luați de autorități?

Cred că este o întâmplare din care unii se vor folosi iar alții se vor rătăci, așa cum se întâmplă mereu. Atârnă de fiecare cum știm să învățăm din lecțiile vieții.

Dar care ar fi învățătura sau lecția acestui caz?

Pentru mine prima lecție a acestui caz este dominația slugilor snoabe în societatea românească. A ieșit puternic la iveală. O mulțime de oameni fără discernământ și demnitate a sărit la luptă în apărarea „bietului” stat norvegian care dă piept cu doi oameni cărora li s-au luat copiii. Și au sărit la luptă cu o mulțime de așa-zise argumente atât sofistice cât mai ales rușinoase, ca să nu zic degradante. Mi-a adus aminte, această gloată snoabă, de tristețea Părintelui Justin față de starea de robie în care au fost aduși românii. Și care a ieșit la iveală cu acest prilej. Dându-ne durere, dar și prilej de îndreptare, dacă există deschidere.

Care sunt aceste argumente?

cazul BodnariuAaa, cele obișnuite persoanelor care suferă de sindromul Stockholm sau de snobism cronic! Unul din cele mai jalnice a fost acela că Norvegia este o țară minunată. Sau, într-o variantă și mai gravă, că Norvegia este o țară net superioară României. Primul argument ține de lipsa de judecată: orice țară, oricât de minunată, poate să greșească. Tot ceea ce e omenesc este imperfect și perfectibil. Acestea sunt adevăruri banale, ce nu ar mai trebui repetate adulților. Dar, iată, la noi este nevoie.

Al doilea așa zis argument, al superiorității norvegiene, este și mai tragic, pentru că ține de un profund rasism. A categorisi țările, popoarele sau rasele în superioare și inferioare este rasism. A mai și pretinde că o țară nu are voie să o critice pe alta, deoarece această alta îi este superioară ne duce direct în epoca stalinistă sau hitleristă. Din care, se vede, mințile unora nu au ieșit.

De fapt cele mai multe din așa-zisele argumente – de fapt prejudecăți – ale snobilor prea-plecați străinătății sunt pur și simplu variațiuni pe o singură temă: românii și România sunt entități de nivel inferior, care nu au dreptul să ridice glasul în fața străinilor, evident superiori și care au dreptul să îi calce în picioare pe români și România; pentru că, inferiori fiind, sigur sunt vinovați și merită călcați în picioare.

Mă repet, dar este exact sindromul Stockholm, doar că într-o formă rasistă.

Cum credeți că a apărut la noi această gândire?

Indusă. Impusă. Impusă de nenumăratele abuzuri de care românii și România au avut și au parte, dar și de agenții străini ce domină politica românească de 300 de ani încoace. Și care s-au străduit și se străduiesc mereu, din toate puterile, să ne convingă prin orice mijloace că suntem inferiori oricui. Vor să ne facă să credem că trebuie să fim conduși de străini, deși suferințele noastre țin în proporție imensă de ceea ce ni se impune din afară. Vor să ne distrugă, să ne desființeze ca națiune. Și pentru a face asta trebuie să ne facă să ne lăsăm călcați în picioare. Ne lovesc în tot ce avem sfânt, încearcă să distrugă orice este frumos și românesc: familia, monumentele, amintirea eroilor și sfinților, dragostea față de înaintași, respectul față de ostenelile și bătăliile lor, limba, steagul, Credința, orice, orice, orice! Tot ce este românesc trebuie murdărit, călcat în picioare, distrus. Ori atribuit străinilor.

Și așa cum ostatecii pot ajunge să creadă că merită abuzurile teroriștilor și să le considere îndreptățite, așa cum adesea persoanele abuzate ajung să creadă că merită ceea ce li se întâmplă, la fel și românii au ajuns, mulți dintre ei, să creadă că într-adevăr sunt o națiune și o țară de nivel inferior, că trebuie călcați în picioare. Și sar împotriva românilor care nu respectă această regulă, exact cum se întâmplă ostatecilor afectați de Sindromul Stockholm.

familia bodnariuȘi care ar trebui să fie atitudinea noastră față de cazul Bodnariu?

Atitudinea unor adevărați români: sprijin total pentru familia respectivă până la soluționarea legală a situației. Trebuie să înțelegem aici în primul rând faptul că avem datoria sfântă de a ne sprijini unul pe altul.Uitați-vă cum au procedat americanii în cazul Teo Peter, cum au intervenit să-și repatrieze omul care a comis crima și cum l-au acoperit în justiție! Sau credeți că Rusia nu îi va face și nu îi face deja Turcia să plătească pentru pilotul ucis? S-ar putea că Turcia să aibă nu peste multă vreme soarta Ucrainei din această pricină… Ideea este că orice națiune care se respectă, mare sau mică, își apără etnicii și cetățenii, oriunde ar fi. Că vorbim despre Ungaria sau Albania, despre Elveția, Suedia sau Norvegia, despre China, Japonia sau Brazilia, oricum avem aceeași situație, aceeași atitudine. Și noi, românii, avem datoria să ne sprijinim unii pe alții, oriunde am fi, oricare ar fi certurile noastre particulare, interne.

Continue reading  A T I T U D I N I

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.