EXCLUSIV. Un medic român a remis un studiu Parlamentului privind NOCIVITATEA MĂȘTILOR

de Vlad Pârău

Medicul Geanina Dragnea, care a semnalat prin intermediul ActiveNews că vaccinurile anti-Covid SUNT CONTRAINDICATE GRAVIDELOR și mamelor care alăptează ne oferă un nou studiu pe care l-a trimis autorităților, de data aceasta despre nocivitatea măștilor.

Medic fiind, dar și mama, sunt convinsa ca purtarea obligatorie a măștii de către populația generala în spatii deschise și închise, și mai ales de către copii, gravide sau persoane cu diferite patologii este nu numai inutila, ci și nociva. Deși cred ca părerea mea nu este singulara, am fost surprinsa de lipsa de reacție a Societăților Române de Chirurgie / Pneumoftiziologie / Alergologie / Pediatrie/ Obstetrica Ginecologie / Colegiul Medicilor din România referitoare la acest subiect. Cred ca după o perioada atât de lunga de restricții, în care utilitatea măștii a putut fi studiata, exprimarea unei poziții argumentate științific a acestor comunități medicale românești ar fi fost o datorie. Văzând că apariția unor poziții ale acestor comunități medicale întârzie să se manifeste, am întocmit petiții argumentate cu bibliografie medicala pe aceasta tema. Le-am trimis prin e-mail: în data de 9 februarie către Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și Cercetării; în data de 23 februarie către Colegiul Medicilor din România și Societatea Română de Chirurgie; în data de 24 februarie către Comisia pentru  Sănătate și Familie a Parlamentului.

Număr de înregistrare și răspuns am primit doar de la Ministerul Educației și Cercetării, deși a trecut o lună de când am trimis petiția și către Ministerul Sănătății. Din păcate, răspunsul Ministerului Educației și Cercetării a conținut un citat din Ordinul 3235/93/4.02.2021 care prevede obligativitatea purtării măștii de către copii în școli și recomandarea de a mă adresa Ministerului Sănătății pentru discutarea argumentelor științifice, deși este și Ministerul Cercetării, nu doar al Educației. Prin urmare, observ o indiferenta/aroganta incredibila și a acestor instituții și organizații. Dacă argumentele medicale ale inutilității / nocivității purtării măștilor nu contează, as dori sa știu ce alta utilitate/scop are în viziunea autorităților și a „specialiștilor” purtarea obligatorie a acestora, termenul de „obligatoriu” fiind după părerea mea dezumanizant. Deoarece de la trimiterea sesizărilor către Colegiul Medicilor din România și Societatea de Chirurgie nu au trecut încă cele 30 de zile în care ar trebui sa primesc un răspuns, sper totuși ca, deoarece sunt medic, nu voi fi ignorata de colegii mei din aceste comunități și voi primi un răspuns argumentat, asa cum am formulat și eu sesizarea. Atașez petiția către Comisia pentru Sănătate și Familie a Parlamentului”, ne-a scris dr. Geanina Dragnea, medic primar obstetrica-ginecologie.

Redăm documentul ca atare, cu mulțumiri din partea redacției:

Continue reading activenews.ro/

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.