Insulina creşte chiar în grădină: Mărul-de-pământ

topinamburulOamenii bolnavi de diabet zaharat cheltuie sume imense de bani pentru a procura medicamente ce reduc nivelul de zahăr în sânge, dar nici nu bănuiesc că pot găsi insulină gratuită chiar în propria grădină.

Acest remediu este topinamburul (mărul-de-pământ). El uneori creşte în grădini ca buruiană. Această plantă are un conţinut de 30-40% de insulină naturală. De aceea e suficient să consumaţi zilnic 300 g de rădăcini de topinambur timp de 3 luni pentru a restabili funcţiile pancreasului. Această rădăcină poate fi consumată atât crudă, cât şi fiartă.

În plus topinamburul reglează metabolismul, reduce tensiunea arterială ridicată, ajută în tratarea osteocondrozei şi încetineşte procesul de îmbătrânire.

Tuberculii de topinambur pot fi depozitaţi pentru consum în timpul iernei. El se păstrează ca şi cartoful şi poate fi adăugat atât în salate, cât şi în bucate de felul întâi şi doi.

Pe timp de vară puteţi face băi din lăstari şi flori pentru sănătatea generală a organismului.

În afară de topinambur în lupta cu diabetul puteţi utiliza miez de dovleac şi dovlecel tânăr. Separaţi miezul cu tot cu sâmburi, tăiaţi-l mărunt şi adăugaţi-l în salată, sau mai simplu puteţi adăuga pur şi simplu ulei şi să-l consumaţi aşa.

O altă metodă de tratament a diabetului zaharat: turnaţi 2-3 litri de apă peste un pahar de seminţe uscate de dovleac sau dovlecel şi fierbeţi la foc mic timp de 3 ore. La sfârşit adăugaţi 3-4 cepe tăiate mărunt. Supa curativă este gata!

topinambur-rosu-si-alb

ANUNȚ – Topinambur Rosu si Alb:  aici

VÂND topinambur rosu si alb 
Planta medicinala , cultura e 100 % ecologica.
Scade glicemia , scade tensiunea arteriala , combate osteoporoza , eficient in dietele moderne de slabit, sporeste lactatia femeilor ,curata colonul,elimina metalele grele.
Ca planta furajera sporeste lactatia animalelor.
Ca planta tehnica, se foloseste in producerea de bio etanol , combustibil.

Pentru comenzi și alte informații –  aici

Sursa:  Topinambur Rosu si Alb

***

Citiți pe aceeași temă:

Mărul-de-pământ, cunoscut și sub numele de topinambur, este un aliment recomandat diabeticilor. Află ce alte beneficii aduce sănătății!

Ceaiuri care ţin diabetul sub control

Ce este topinamburul?

C.T. Cristian

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.