Episcop ortodox pentru Elveţia şi Austria, Dionysios Isa Gurbuz: “Ce s-a întâmplat în Orientul Mijlociu se va întâmpla şi în Europa”

Police escort migrants and asylum seekers as they walk to a refugee centre after crossing the Croatian-Slovenian border near Rigonce on October 24, 2015. Bulgaria, Romania and Serbia threatened to close their borders if EU countries stopped accepting migrants, as European leaders prepared for a mini summit on the continent's worst refugee crisis since World War II. AFP PHOTO / JURE MAKOVEC (Photo credit should read Jure Makovec/AFP/Getty Images)
Refugiaţi la graniţa dintre Slovenia şi Croaţia, 24 octombrie 2015 (Jure Makovec/AFP/Getty Images)
Persecuţia creştinilor în Europa ar urma sa înceapă în curând, conform episcopului sirian ortodox (pentru Elveţia şi Austria, Dionysios Isa Gurbuz). Din cauza persecuţiei creştinilor din ţara sa el ar fi fost serios ”traumatizat”

«conform spuselor lui Gurbuz, Turcia ar fi inamicul creştinismului»

Persecuţia creştinilor în Europa ar urma sa înceapă în curând. Asta spune episcopul ortodox pentru Elveţia şi Austria, Dionysios Isa Gurbuz. Datorită persecuţiei creştinilor din ţara sa el ar fi fost serios ”traumatizat”.

Într-un interviu acordat publicaţiei “Tagesanzeiger”, capul bisericii se arată afectat de soarta creştinilor din Orientul Mijlociu.

Gurbuz vede în acţiunile grupurilor teroriste precum Daesh, talibanii şi Al Quaeda o prelungire a genocidului din 1915 din acea parte a Turciei care în acea vreme aparţinea Siriei. La vremea respectivă au murit două milioane de creştini ortodocşi armeni, sirieni şi greci, iar un milion de creştini s-au convertit la Islam, fiind forţaţi.

Gurbuz consideră că încă de la început, un punct de pe agenda Islamului a fost a alungarea creştinilor din Orientul Mijlociu prin teroare.

Episcopul consideră naivă viziunea unei convieţuiri paşnice după pătrunderea fluxului de refugiaţi, deoarece şi printre refugiaţi ar exista terorişti. Pe agenda refugiaţilor ar fi convertirea Europei la Islam. Această convertire s-ar petrece de la sine din cauza familiilor musulmane care au copii mulţi, iar episcopul atrage atenţia că procesul acestei convertiri nu va fi paşnic.

Conform predicţiilor sale, în 20 – 30 de ani în Europa ar exista o majoritate musulmană, iar jumătate dintre femei ar purta hijab.

Conform declaraţiilor sale episcopul a fost atât de traumatizat de persecuţia din Orientul Mijlociu, încât el face apel urgent la vigilenţă.

Nu este vorba de un apel la ură, a ţinut să precizeze omul bisericii. Din perspectiva sa, Islamul ar încerca ”să preia puterea în Europa” şi să ”înceapă persecuţia”. ”Ceea ce se petrece azi în Orientul Apropiat, se va întâmpla şi aici în Europa”, spune Gurbuz.

Siria era singura ţară din Orientul Apropiat în care creştinii puteau trăi nestingheriţi în credinţa lor, spune episcopul. În cazul în care liderul sirian Baschar al-Assad va fi înlăturat, ar putea să se întâmple exact ceea ce s-a întâmplat în Irak după prăbuşirea lui Saddam Hussein, atunci când structurile politice de putere s-au prăbuşit şi grupările islamiste au preluat sceptrul puterii.

Pentru Isa Gurbuz, Primăvara Arabă a fost numai un joc, un Intermezzo. ”Deoarece Islamul nu acceptă în ultimă instanţă nici un fel de democraţie, ci vrea doar să impună sharia.”

Episcopul în vârstă de 51 de ani provine – ca majoritatea creştinilor sirieni ortodocşi care trăiesc în Elveţia – din partea estică a Turciei, care a aparţinut odată Siriei. La începutul secolului, acolo mai trăiau încă 230 000 de armeni, dar astăzi practic nu mai este nici unul acolo, căci, conform spuselor lui Gurbuz, Turcia ar fi inamicul creştinismului.

Continue reading EpochTimes-Romania.com

Citiți și:

Blandiana: „Milioanele de emigranţi ferm hotărâţi să nu se integreze vor dizolva din interior cultura şi mentalităţile Europei”

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.