Consilierea în grup a avortului aduce vindecare!

Avortul în Biserică: Predarea secretului!

marsul pentru familie. afis
Tăcearea este arma puternică a inamicului nostru!

Doar în câțiva  ani, marșurile pentru viață și valorile ei, s-au multiplicat și au ajuns să fie prezente în aproape toată România. Anul acesta se vor ține în aproape 70 de orașe ale României, un număr record, este extraordinar. Un număr care exemplifică interesul crescînd al oamenilor de rând ai României pentru soarta copiilor lor nenăscuți, pentru viitorul demografic al României și pentru supraviețuirea biologică a națiunii noastre.

Un lucru despre care, însă, nu am scris pînă acuma, este practica avortului în bisericile creștine. Este sau era un subiect tabu. Un subiect care, acolo unde este adus în discutii, cauzează consternare și chiar dispreș față de cei care menționează subiectul. Dar este un subiect pe care trebuie să-l confruntăm din plin, pe față, mai devreme ori mai târziu. Ar fi nepotrivit  să discutăm subiectul doar în abstract, în termeni generali, fără a accentua necesitatea stopării acestui genocid începînd din familiile noastre, din parohiile noastre și din bisericile noastre. Invatam din Scriptura ca Judecata lui Dumnezeu incepe din Biserica. Pentru a birui pacatul avortului la nivel national, trebuie sa-l biruim mai intii la nivel individual, familie si Biserica.

praying_woman_in_churchDumnezeu nu ne ascultă rugăciunile dacă noi continuăm să practicăm păcatul avortului –  Cu aceste gânduri scriem materialul de astăzi. Nu cu gîndul de a judeca pe nimeni. Subiectul ne-a fost adus în atentie de un articol publicat pe 25 februarie exact pe aceasta temă într-o publicatie crestină americană. O cincime, adică 20% din toate avorturile care se fac în America, sunt făcute de femei creștine. Asta înseamnă că 200.000 din cei un milion de copii care sunt avortați anual în America sunt avortați de femei creștine.

Aspectul pozitiv, însă, este că femeile americane nu rămân indiferente față de aceste date statistice ingrijorătoare. Se implică. Au organizat o rețea de femei care consiliaza femeile crestine car vor sa faca avort ori au facut avort. Țin conferinte, seminarii si cursuri cu femeile tinere, ca să le atentioneze asupra seriozității avortului si efectelor lui în viata femeilor care avortează. Articolul cu pricina îl publicamacum în traducere românească.

Photo Christianity Today –

Secretul rușinos al avortului mărturisit în Biserică:

O discuție publică despre avort aduce vindecare 

de Julie Roys 

Traducerea:  Simona Preotu, AFR Sibiu

Când Jackie a trimis un mail bisericii ei pentru a intreba despre grupul de recuperare pentru avort, a folosit un pseudonim si a creat un nou grup pentru a-si ascunde identitatea.  Chiar si acum, la 11 ani dupa avort si dupa marturisirea povestirii ei la zeci de alte femei, Jackie mi-a cerut sa nu ii folosesc numele sau real. Inca nu-i spusese fiicei ei si multor persoane din biserica ca avusese un avort. “Este un secret atat de rusinos,”mi-a spus ea.

Avortul este un subiect dificil de discutat pentru aproape orice femeie care a trecut prin experienta aceasta. Persoanele care sunt de acord cu avortul incearca sa elimine aceasta rusine si sa-l apere, spunand ca bebelusii nenascuti nu sunt fiinite umane sau incearca sa convinga femeile ca avortul le-a adus lor si societatii o favoare.

Cu toate acestea, in biserica ne confruntam cu provocarea de a sustine sfințenia, in timp ce incercăm să ajutam femeile care simt o rusine coplesitoare cu privire la avorturile lor. Raspunsul nostru nu este de a nega păcatul si moarea inerente avortului. In schimb, arătăm femeilor calea spre vindecarea ce se găseste într-o comunitate centrată in jurul valorii Celui care ne răscumpără pe toți de orice păcat.

Potrivit Institutului Guttmacher, una din cinci femei care avortează se declară crestină, evanghelică, carismatică, sau catolică. Având in vedere că mai mult de 1 milion de femei avortează in fiecare an in Statele Unite, aceasta inseamna o cifra uimitoare de 200.000 de crestine care cred in Biblie dar care avorteaza anual. Si potrivit misiunilor crestine care lucrează cu acest grup de femei, marea majoritate dintre ele nu vor dezvălui niciodată secretul lor. In interviuri avute cu aproximativ zeci de femei crestine dupa ce au avortat, auzeam cum fiecare spunea că regretă profound avortul, si experiența emoțională si spirituală profundă ca rezultat al acestei traume. Fără existența unui loc de mărturisire si căutarea vindecării, femeile care au trecut prin avort rămân încătușate de frică, durere si vinovăție.

“Aceste femei nu au nici o idée cum aceasta afectează fiecare aspect al vieții lor – relațiile cu soții lor, cu copiii” a declarat Kathy Rutledge, care conduce un studiu “Predarea secretului” într-o biserică neconfesionala din Kentucky. Rutledge a spus că rușinea ei a impiedicat-o să facă voluntariat la biserică si a făcut-o să se teamă de pedeapsa lui Dumnezeu pentru alegerea ei din trecut. “Am fost…convinsă că Dumnezeu avea de gând să-mi i-a copiii”, a spus ea. Jackie, care, după ani de tăcere a căutat vindecare într-un grup de recuperare, compară tăcerea femeilor cu privire la avorturi ca o așchie în carnea lor. “Până nu o scoți afară” spunea ea “vindecarea nu poate începe cu adevărat. Doar continuă să se agraveze.

Cu siguranță, biserica a crescut in abilitatea de a ajuta aceste femei. In ultimii 20 de ani, grupurile de recuperare pentru avort s-au înmulțit in biserici la nivel national. Organizatia “Predarea secretului” a instruit aproximativ 2500 de lideri in biserici si centre de recuperare. Un alt centru de recuperare găzduieste aproximativ 1000 de conferinte si intruniri anuale in 48 de state ale SUA si in 57 de alte țări. Totusi, aceste statistici pălesc în comparatie cu numărul de femei din biserică care au avortat (să nu mai vorbim de bărbații care poartă regretul pentru avortul soțiilor sau prietenelor). Liderii din centrele de recuperare a avortului afirmă că bisericile rămân reticente in a face față pe deplin la impactul avortului in cadrul propriilor lor congregații.

Rutledge spunea ca odată si-a mărturisit avortul la un grup de femei dintr-o megabiserică din Sudul Statelor Unite, si la sfârsit, câteva femei erau “practic uluite”. Cu toate acestea, când Rutledge a cerut să continue, liderul grupului a spus : “Niciuna dintre aceste femei nu a avortat…si chiar dacă au făcut asta, ele nu trebuie să vorbească despre aceasta.”

Nancy Kruezer, coordonatoare la centrul regional “Stop tăcerii” din Chicago, a declarat că unii pastori au temeri cu privire la discutia despre avort, pentru că asta ar “deschide porțile” si vor fi coplesiți de rănile femeilor. Altii se opun deoarece consideră că subiectul este politic – sau cred că discutarea avortului l-ar putea face de fapt mai acceptabil. Dar Kreuzer spunea că aceste temeri sunt nefondate si că femeile au nevoie cu disperare să vorbească despre subiectul acesta.

Ca rezultat al unui avort făcut acum 22 de ani, Kreuzer spunea că a suferit o copleșitoare frică, anxietate si avea cosmaruri. Aceste probleme au persistat timp de aproximativ 15 ani până când Kreuzer în cele din urmă și-a mărturisit avortul unui grup restrâns. “Ele s-au rugat pentru mine”, spunea Kreuzer, si “prin ele am experimentat mila lui Dumnezeu”.  Ea si-a mărturisit de asemenea avortul si pastorului. “A fost în mărturisire”, spune Kreuzer, “când am ajuns să înțeleg că Isus a venit cu adevarat pentru minenu pentru cea perfectă sau neprihănită, El a venit pentru mine, păcătoasă, rănită”.

Povestiri ca a ei, când sunt împărtășite public în biserică, le pot conduce si pe alte femei crestine să-si recunoască avorturile si să caute vindecare pentru prima dată. De asemenea, cei care se gândesc la avort aud un avertisment puternic – că avortul nu ne rezolvă problemele, dar îi devastează pe cei care îl comit. “Tăcerea este o armă puternică a inamicului” a spus Kreuzer. ”Adevărul rămâne ascuns în tăcere si tot in tăcere înfloresc minciunile…minciuni care justifică uciderea copiilor nenăscuti, minciuni care spun că avortul nu rănește oamenii.

Jackie isi aminteste perfect când Catherine Walker, o femeie care conduce un centru de recuperare pentru avort numit “Viața după decizie”, și-a împărtășit mărturia in fața bisericii unde se afla si Jackie. Walker a spus congregatiei că avusese 3 avorturi înainte de a deveni credincioasă si unul după ce s-a întors la Hristos. Al 4-lea avort al ei s-a întâmplat când de-abea s-a convertit, necăsătorită fiind si nesigură dacă era pregatită să aibă un copil. “Am fost atât de șocată” isi aminteste Jackie. ”Nu aș fi ghicit niciodată că altcineva care părea un credincios practicant a avut de asemenea un avort.

Avortul lui Jackie a avut loc cu 9 ani în urmă, atunci când ea se afla intr-o perioadă de răzvrătire in viața ei. Desi a crescut în biserică, ea își revenea după un divorț si se angajase în relații sexuale ocazionale. “Pur si simplu am pășit în acest loc devastator, întunecat” isi amintea ea. “Cu greu puteam crede că eu eram persoana aceea speriată de moarte. Am crescut într-o familie unde nimeni nu a avut un copil în afara casatoriei. Nu mi-am putut imagina spunandu-le că sunt gravidă.” După un an de la avort, Jackie s-a întors la Dumnezeu dar a păstrat tăcerea despre avortul ei ani de zile. După ce a auzit-o pe Catherine Walker, ea a avut curajul să se alăture unui grup de recuperare. “Indiferent de motiv”,  spune Jackie, “o parte din vindecare este pur și simplu a spune totul și să te simți în siguranță că ai avut curajul să mărturisești.

Articolul complet, in engleză, a lui Julie Roys, intitulat The Secret Shame of Abortion in the Church, poate fi citit  AICI:

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA 19

martie 2015, www.alianta-familiilor.ro

Sursa: https://rodiagnusdei.wordpress.com/tag/alianta-familiilor-crestine-din-romania/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s