Adrian Botez: REPUBLICA POPULARĂ … ŞI…”BLEGOMANIA”(?!)

Adrian BotezREPUBLICA POPULARĂ A UCRAINEI SUBCARPATICE ŞI…”BLEGOMANIA”(?!) GUVERNAMENTALO-SEREISTO-ROMÂNEASCĂ

Iată ce citim , într-un ziar online, Universul românesc:

În urma unui referendum, a fost fondată Republica Populară a Ucrainei Subcarpatice, stat care dorește desprinderea de Ucraina, în a cărei parte de vest se află.  Mass-media europene au păstrat o tăcere profundă asupra acestui subiect.(…) Peter Gecko, prim-ministrul Republicii Ucraina Subcarpatică a declarat că dacă Guvernul de la Kiev nu va recunoaște independența noii Republici atunci prin efectele recentului Congres al Maghiarilor și al Rutenilor, Republica Ucrainei Subcarpatice își va declara independența.

El spune:  ”Noi am organizat deja un referendum pentru autodeterminare și am construit  structurile noastre de putere. Cooperăm strâns cu Ungaria. În câteva zile vom demara o recunoaștere reciprocă între noi și republicile Lugansk și Donețk. Avem deja o Armată Naţională care este foarte bine echipată, cu toate categoriile de armament. Putem, în orice moment, să deschidem un front.(…) Deocamdată Procuratura Ucrainei ne-a dat în judecată pentru separatism. Noi considerăm că Ucraina de azi nu mai corespunde timpurilor moderne și trebuie să devină un stat federal, să ne lase să ne construim propriul viitor și propria autodeterminare.
    În al doilea rând, ucrainienii ne-au distrus din punct de vedere economic, și pe noi, ungurii, și pe ruteni. Ne-au distrus afacerile, ne-au închis magazinele, ne-au furat prin fraudă și aranjamente toate întreprinderile și fermele pe care le-am avut pe timpul comunismului. O gașcă de bandiți economici au pus mâna pe toate resursele țării noastre. Apoi ne-au disponibilizat în masă, ne-au transformat pe toți în șomeri și ne-au aruncat în mizerie. Nu mai avem nici un viitor. Ne vrem țara înapoi.” (Подкарпатская Русь заявляет о своих правах za Юрий Кондратьев, Правда, 9.06 2014, международная жизнь).

Ministrul de Interne al Ucrainei, tinichigiul armean Arsen Avakov (n.n.: “cozi de topor” şi alogeni ticăloşi, infiltraţi până sus de tot, la conducerea ţărilor europene – sunt PESTE TOT!), nu suflă nici el o vorbuliță despre noul stat. Avakov  a publicat însă azi pe pagina lui din Facebook o notă intitulată ”Demnitate și lașitate” în care condamnă cu tărie gestul celor cîteva mii de militari ucrainieni care au dezertat din Armata Ucrainiană și s-au alăturat forțelor patriotice ruse din Donbass. Domnul ministru Avakov consideră că refuzul de a trage cu tunul în orașele și satele rusești și de a ucide cu mitralierele civilii ruși (inclusiv femei și copii) este pentru militarul ucrainian o dovadă de lașitate.

Să vedem dacă dl Avakov îi va trimite pe soldații ucrainieni să tragă cu tunurile și în orașele și satele maghiarilor din Ucraina Subcarpatică. Să vedem dacă domnia sa va scrie pe pagina sa din Facebook că militarul ucrainean va trebui  să-i omoare și pe civilii ruteni și  maghiari (inclusiv femei și copii)  cu aceeași hărnicie cu care îi omoară pe rușii din Est.

Probabil că, după sistemul de repere al dlui Avakov, militarul ucrainian va trebui să dea dovadă de multă ”demnitate”  și să omoare mulți civili în lunile următoare, când își vor declara independența republicile Odessa, Nikolaev, Harkov etc.

Deocamdată observ câteva lucruri absolut interesante, anume:
1. Mass-media europene (acelea libere) au tăcut mâlc în legătură cu declararea noii Republici Subcarpatice Maghiaro-Ruteană și nu au suflat un cuvințel în legătură cu ea.
2. Militarii ucrainieni au devenit peste noapte din ”cei mai săraci militari ai lumii” niște militari suspect de bine echipați cu de toate, inclusiv cu tancuri și rachete de ultim răcnet.
3. Deși Ucraina ocupă abuziv și ilegal  50.000 (cincizeci de mii) de kilometri pătrați de pământ moldovenesc pe care taie și spânzură ca la ea acasă pe toți cei  ce gândesc și vorbesc moldovenește-românește, nici o voce de la București nu suflă nici un cuvințel. Dimpotrivă, pe posturile românești de televiziune apar niște mancurți jalnici de prin Odessa care spun la toți în românește  ce bine le este românilor acum cu stăpânirea ucrainiană și ce rău va fi dacă vin rușii peste ei. În cazul acesta (al ipoteticei ”veniri” a  rușilor) atunci va fi nenorocire, jale, prăpăd, ce mai!” – cf. Gh. Panaitescu, art. ÎN UCRAINA, DUPĂ DONEȚK ȘI LUGANSK, SE DESCHIDE UN AL TREILEA FRONT: REPUBLICA POPULARĂ A UCRAINEI SUBCARPATICE, în Universul românesc, din 9 iunie 2014.

…Ia te uită-ia te uităăă! “Amicii” noştri unguri, “dând-o în bară” (temporar! – aşa zic ei!!!), cu Ardealul Românesc (în 15 Martie 1990), dar şi cu Voivodina-post-yugoslavă (pentru că sârbii…nu sunt români![1]), deşi au făcut-o pe nebunii, şi acolo, din toate puterile[2] – au decis să-şi impună nu “PUNCTUL de vedere” şi nici “LINIA de vedere”, ci chiar…”SFERA DE PUTERE”, în Ucraina cea “mahalagească”, cea care este/a devenit, în urma evenimentelor (foarte stranii), din ultimele luni, un “sat fără câini”! Adică, şi-a cam venit la…”origine”!

…Se pare (conform deducţiilor corecte ale lui Gh. Panaigtescu) că, între guvernanţii alogeni ai Ucrainei şi unguri există o complicitate mişelească: “Să vedem dacă dl Avakov îi va trimite pe soldații ucrainieni să tragă cu tunurile și în orașele și satele maghiarilor din Ucraina Subcarpatică. Să vedem dacă domnia sa va scrie pe pagina sa din Facebook că militarul ucrainean va trebui  să-i omoare și pe civilii ruteni și  maghiari (inclusiv femei și copii)  cu aceeași hărnicie cu care îi omoară pe rușii din Est”.

…“Noi” înseamnă, în noua republică “popularo-PETICOASĂ” neo-stalinistă (extrasă din “cârpitura” de Ucraină-“Mahala”!), de fapt, o singură etnie-vampir: UNGURII! Să nu citiţi altfel semi-adevărata formulare: “ucrainienii ne-au distrus din punct de vedere economic, și pe noi, ungurii, și pe ruteni”. “Rutean” este “numele care se dădea ucrainenilor din fosta Austro-Ungarie”.Evident că ungurilor de la Budapesta nu le pasă de ruteni (nici cât negru sub unghie!), ci de (fireşte!) UNGURII SEMĂNAŢI, STRATEGIC, ÎN UCRAINA! Şi, fireşte, afirmaţia lui Peter Gecko, “primul-ministru al Republicii Ucraina Subcarpatică”, precum că “Avem deja o Armată Naţională care este foarte bine echipată, cu toate categoriile de armament” este una perfect adevărată! Şi de ce n-ar fi, atâta vreme cât ungurii din Ardealul valaho-românesc (zonă în care există “sat”, dar “câinii satului “ sunt, mereu, fideli de-ai vecinilor-“căpuşari” şi sunt şi chiompi, de se uită nu la averile satului român, ci la semnalele languroase ale…”licuricilor”, mânca-i-ar purecii, şi pe ei, de “câini chiompi”, dar şi pe ei, de “licurici”!) au deja, LA VEDERE, zdravene FORMAŢIUNI PARA MILITARE, tot aşa, adică: “foarte bine echipate şi cu toate categoriile de armament” (…”categorii” venite, semi-clandestin, prin VAMA BORŞ!)!!! Despre ele (despre formaţiunile astea paramilitare ungureşti!) noi am tot atenţionat, de ni s-a dus “gura la urechi”! – …dar ce să te faci cu nişte “câini” nu doar “chiompi”, dar şi ciudat de …surzi?! Măi-măi-măi, câţi handicapaţi morali mai duce gloaba asta de stat valah, în spinarea ei ferfeniţită, de atâtea poveri, şi năpaste, şi grele batjocuri!!!

…Şi credem, totodată, că ar cam fi vremea să lăsăm de-o parte, noi, românii, aerele astea de mimoze semicretine: “Nouă NU ne trebuie Basarabia…nouă NU ne trebuie Bucovina de Nord, nouă NUUU…NIMIC!

De când, cum şi de unde şi până unde au avut (şi continuă să aibă!) dreptul ucrainenii, la Maramureşul de Nord[3], la Basarabia de Sud, la Bucovina de Nord şi la Herţa?! “Ca urmare a Pactului Ribbentrop-Molotov (1939), Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța au fost anexate de către URSS la 28 iunie 1940. După ce Basarabia a fost ocupată de sovietici, Stalin a dezmembrat-o în trei părți. Astfel, la 2 august 1940, a fost înființată RSS Moldovenească, iar părțile de sud (județele românești Cetatea Albă și Ismail) și de nord (județul Hotin) ale Basarabiei, precum și nordul Bucovinei și Ținutul Herța au fost alipite RSS Ucrainene. La 7 august 1940, a fost creată regiunea Cernăuți, prin alipirea părții de nord a Bucovinei cu Ținutul Herța și cu cea mai mare parte a județului Hotin din Basarabia.

În perioada 1941-1944, toate teritoriile anexate anterior de URSS au reintrat în componența României. Apoi, cele trei teritorii au fost reocupate de către URSS în anul 1944 și integrate în componența RSS Ucrainene, conform organizării teritoriale făcute de Stalin după anexarea din 1940, când Basarabia a fost ruptă în trei părți.

ÎNCEPÂND DIN ANUL 1991, ÎNTREGUL TERITORIU AL BASARABIEI DE SUD ŞI AL REGIUNII CERNĂUȚI A DEVENIT PARTE COMPONENTĂ A UCRAINEI INDEPENDENTE” – cf. wikipedia.

Deci, în ce priveşte Basarabia de Sud, Bucovina de Nord şi Herţa, nu e vorba nici măcar de “dreptul săbiei” (pe care-l tot flutură “unguro-attiliştii-arpadiştii” …cimpanzeici!) un drept care, într-o modernitate cu un minimum de bun-simţ şi cu o “scânteie”, măcar, de raţionalitate, ar fi tratat drept ceea ce este, cu adevărat: “DREPT DE URANGUTANI”!), ci este un CADOU OTRĂVIT, făcut Ucrainei, întâi de către Stalin-1940 – şi, apoi, după 1991 (după destrămarea URSS, prin evreul-agent C.I.A. – Mihail Gorbaciov!), de către iudeo-masonii care puseseră gabja pe “Maica Rusia”!
…Da, cât priveşte Maramureşul de Nord, avem de-a face cu o mică variaţiune…complexă: o mişelie cehoslovacă, în combinaţie istorică, din nou, cu un rapt horthyisto-unguresc şi, apoi, “cu Stalin şi ceata lui” de “generoşi dăruitori”, către “biata” Ucraină!

Aşa că, dacă mai stăm mult “în fereastră”, precum fecioara din basmul despre Barbă-Albastră, sau dacă mai întârziem mult întru somnie, precum o “prinţesă din pădurea adormită”! – vă asigur că n-o să vină nicio “soră Ana” să ne salveze, n-o să vină niciun “prinţ îndrăgostit” să ne “ia în braţele-i drăgăstoase”, ci (cum altfel!) o să vină, mereu şi numai ei – UNGURII (…cei “îndrăgostiţi” numai şi numai de fantoşa aia dementă a lor, numită “UNGARIA MARE”!)! Se vor întinde ungurii, mai mult ca sigur (hulpavi şi nesătui, cum îi ştim!), precum o caracatiţă, sub protecţia tăcerii (suspect de “discrete”!) a Uniunii Europene – din Maramureşul de Nord, până asupra Bucovinei de Nord şi Herţei!!!

Şi o să schimbe tălâmbii de valahi, nu neapărat cei din din Basarabia de Sud ( este posibil ca aceştia să fie “vizaţi” [dacă este să ne gândim la “sferele de influenţă” viitoare] de către Rusia – “romanţe pentru mai târziu”!) – , dar, MAI MULT CA SIGUR, cei din Maramureşul de Nord, din Bucovina de Nord şi din Herţa – un stăpân-căpcăun, cu un alt stăpân-căpcăun şi mai “bine dezvoltat”, nu-i fie de deochi!
…Şi chiar vreţi, fraţi români, să nu mai scăpaţi de bici şi de înstrăinare? Voi, valahilor din burta “mahalalei” ucrainene, v-aţi pierdut chiar de tot identitatea, şi bunul-simţ comun, şi dorul de libertate?

…Şi chiar nu mai vreţi să scăpaţi de RUŞINEA TRĂDĂRII DE NEAM, voi, guvernanţi şi sereişti ai României îngrăniţate?!

…Acum vreo 20 de ani, noi, subsemnatul (…de o naivitate duhnind/trăsnind a prostie, se vede bine treaba!), în loc să năzuim a o lua la sănătoasa, spre Vest, am luat decizia să mergem spre…Est! Căci fraţii basarabeni, nu-i aşa, aveau nevoie de “apostoli români”, care să-i re-înveţe limba valahilor şi să-i trezească “din somnul cel de moarte”, al uitării românismului…nu-i aşa? Ei, bine, NU-I! – şi nici n-a fost aşa:

a-pe de o parte, am constatat că românii din România îngrăniţată au căzut într-un “somn de moarte”, cel puţin tot atât de…letal, cât şi cei de dincolo de Prut (şi, deci, am contra-decis că misiunea de re-romnânizare trebuie făcută şi aici, “din Sătmar până-n Săcele”, şi din Adjud până-n…Aiud!), pe de alta

b-privind noi, atât de-a lungul anilor, cât, mai cu seamă, zilele astea, la Antena 3, am auzit că basarabenii din zona Odessa (…şi nu analfabeţii, ci chiar o profesoară, cu numele de Zinai(u)da Pinteac, mi se pare!) au convingerea că, sub ucraineni, se poate trăi “ghinişor”, dar dacă vor veni ruşii, “apoi, ne vor ucide până la unul”! Doamnă dragă, aşa este: ucrainenii nu v-au ucis decât până la…DOI! Nefericiţilor şi orbilor, care uitaţi cum UCRAINENII, IAR NU RUŞII, v-au scos, CU EXCAVATORUL, morţii din morminte (stră-unchiului subsemnatului, mare pictor bisericesc şi amic al Eminescului, Epaminonda Bucevschi/BUCESCU, ”găzduit” [“pentru vecie”, o fi zis el!] de ţintirimul Cernăuţilor, ucrainenii i-au scos, CU EXCAVATORUL, ciolanele, i le-au azvârlit pe apa Ceremuşului şi, în locul rămas gol, au pus un bolovan, cu litere chirilice săpate pe el, ca să se creadă că, în Bucovina de Nord, n-au fost valahi NICI ÎN VIS!)…nefericiţilor şi orbilor, care uitaţi câţi dintre fiii şi nepoţii voştri au fost împuşcaţi, în plină stradă, NU DE RUŞI, CI DE UCRAINENI, pentru că îndrăzneau să apere SFÂNTA LIMBĂ ROMÂNEASCĂ (…întrebaţi-l, în acest sens, pe Maestrul şi Fierbintele/Nobilul Patriot – Poetul şi ziaristul VASILE TĂRÂŢEANU!).

…Nu doream “să atentăm”, Doamne fereşte (creând un nou precedent, după Kosovo, Georgia, Crimeea etc.), la “suveranitatea de stat a Ucrainei”! Dar ACEASTĂ SUVERANITATE, AZI, NU MAI EXISTĂ! (…şi NU NOI suntem de vină, pentru dispariţia ei!!!) – iar când se iveşte pericolul ca hălci din Ucraina să fie smulse de şacalii-unguri, de pe lături, NOI NU ACCEPTĂM CA FRAŢII ROMÂNI, DIN MARAMUREŞUL DE NORD, DIN BUCOVINA DE NORD ŞI DIN ŢINUTUL HERŢEI, SĂ TREACĂ, DE SUB CNUTUL UCRAINEAN, ÎNTRU RĂSTIGNIREA UNGUREASCĂ!!!

…Fireşte, i-am vrea şi pe cei din BASARABIA DE SUD mai dornici să scape de zdrenţele ucrainene, şi să redevină români…”întregi”, “îngrăniţaţi corect” şi conştienţi de IDENTITATEA LOR REALĂ, luptând pentru REDOBÂNDIREA IDENTITĂŢII LOR REALE, iar nu râvnind numai până la gradul de…”ghinişor” (adică, DE-ABIA-SUPRAVIEŢUIRE-VEGETALĂ)!!!

…“Blegomania guvernanţilor de la Bucureşti pute (de-a dreptul!) a TRĂDARE DE PATRIE/NEAM/”NAŢIONALĂ”! Noi, alături de clujeanul prof. univ. dr. DAN BRUDAŞCU, de la Cluj, am propus, în mass-media şi pe Internetul anilor trecuţi, SANCŢIONAREA SPECIALĂ A TRĂDĂRII DE PATRIE/ NEAM/ “NAŢIONALE”! – dar subsemnatul nu cerem doar cu ex-patrierea/surghiunul vinovatului/vinovaţilor, cum doreşte dl prof. univ. dr. DAN BRUDAŞCU (pentru că, dacă se uită faptele de CRIMĂ ÎMPOTRIVA NEAMULUI – …şi românii au devenit, în ultimii 25 de ani, MAEŞTRI AI UITĂRII! – …nemernicul cel doar surghiunit se întoarce, ŞI TRIUMFĂ, ŞI-ŞI CONTINUĂ/AMPLIFICĂ ACTELE DE TRĂDARE!) – ci, în Duhul Hristosului Biciuitor al zarafilor – noi, subsemnatul, am propus excepţia PEDEPSEI CU MOARTEA, PENTRU TRĂDĂTORII/”ÎNJUNGHETORUL PE LA SPATE”, DE NEAM ŞI DE ŢARĂ!!!

…Care va să zică: având în vedere că guvernanţii (PÂRÂŢI a fi români!) şi miliţiano-securisto-sereiştii români, care se ocupă de Zona de Est (în speţă, Ucraina şi RUSIA!) nu numai că nu şi-au făcut datoria introducerii de Duh VALAH, în zonele populate de valahi. din Ucraina (…prin presiuni diplomatice, pentru apărarea şi sporirea numărului de şcoli în limbă română, pentru apărarea intereselor economice, cultural-spirituale şi religioase, ale zonelor populate de valahi, din moşi-strămoşi! – … şi pentru introducerea de abecedare, cărţi de ISTORIE ADEVĂRATĂ ROMÂNEASCĂ etc.) – dar tac, “ca porcu-n păpuşoi”, în ce priveşte PERICOLUL DE ÎNSTRĂINARE COMPLETĂ A VALAHILOR, DE NEAMUL ROMÂNESC şi nici în ce priveşte PERICOLUL IMMINENT AL RAPTULUI UNGURESC, asupra zonelor valahe care, azi, încă sunt în cadrul acestui ZDRENŢĂROS GOLEM UCRAINEAN! Nu s-a făcut ABSOLUT NIMIC ESENŢIAL, la nivel prezidenţial, parlamentar, guvernamental. sereistic, pentru protejarea şi pregătirea moral-spirituală, culturală, religioasă, a acestor zone, pentru o (mai apropiată ori mai depărtată) viitoare integrare (absolut firească, spre plinirea Sfintei Dreptăţi Dumnezeieşti!), în GEOGRAFIA POLITICĂ ŞI SPIRITUALĂ ROMÂNEASCĂ!!!

Ca urmare, propunem Parlamentului României (dacă mai există, în el, măcar un fir de patriotism românesc!) votarea unei legi de CONDAMNARE LA MOARTE a vinovaţilor de TRĂDARE A INTERESELOR DE NEAM ŞI DE PATRIE – iar poporului român ÎI CEREM, SUB CRÂNCEN JURĂMÂNT/LEGĂMÂNT, să păzească, precum “ochii din cap”, ca ACEASTĂ NECESARĂ LEGE SĂ SE ÎMPLINEASCĂ! Acum, mai cu seamă, cerem să fie judecaţi TOŢI acei cercopiteci de guvernanţi şi de sereişti care au tăcut vinovat, asupra drepturilor, inalienabile, ale fraţilor noştri români, de a nu fi “mingi de ping-pong” ale hachiţelor canibalice ungureşti, dar nici ale cinismului Uniunii Europene (în frunte cu Germania!), prin care dizolvarea “mahalalei”-Ucraina a devenit posibilă!

… “Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,
Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,
Astăzi” …RUŞII “ sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?
Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi – nişte mişei!(…)
Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!” (…pentru uitătorii de Patrie, de Neam, de Limbă şi de Geniu al Logos-ului Neamului Românesc: sunt cuvintele Aminului-EMINESCU – din a sa Scrisoarea III…)

.                           prof. dr. Adrian Botez

Note

1 – Un profesor de istorie sârb din Voivodina, aflat zilele trecute la Satu Mare, a transmis redacţiei o reacţie pe marginea articolului “Afront adus românilor pe bani europeni”, apărut în numărul din 4.12.2012 al Gazetei de Nord Vest. Reproducem integral textul transmis de profesorul sârb Miodrag Stanojevic:

“Mă numesc Miodrag Stanojevic, sunt sârb din Vojvodina şi profesor de istorie în Novi Sad.  Aflându-mă într-o călătorie către Ucraina, am zăbovit trei zile în urbea dvs., bucurându-mă de ospitalitatea unui vechi prieten şi a familiei sale. Menţionez că vorbesc fluent limba română deoarece am copilărit într-un sat mixt vlaho-sârbesc.
Ştiind că sunt profesor de istorie şi bun cunoscător al revizionismului unguresc, amfitrionul meu mi-a arătat articolul “Afront adus românilor pe bani europeni” apărut în ziarul Dvs. Totodată mi-a relatat câteva evenimente recente de acest gen:
fenomenul Csibi Barna, un degenerat care îşi permite să dea foc în centrul României unei păpuşi reprezentând un erou naţional al românilor (n.r. Avram Iancu), autorităţile române ignorând acest gest.
Vă propun un exerciţiu de imaginaţie: Ce s-ar fi întâmplat dacă:
– un român ar fi dat foc la Budapesta unei păpuşi reprezentându-l pe Kosuth Lajos…
– un turist german ar fi incendiat la Tel Aviv o păpuşă reprezentându-l pe David Ben Gurion (n.r. primul premier al Israelului) sau pe Golda Meir (n.r. de asemenea premier al Israelului)…
– un ungur din Vojvodina ar fi incendiat la Novi Sad o păpuşă reprezentându-l pe Milos Obilic, eroul naţional al sârbilor de la Kosovopolje…
Meciul Steaua – Ujpest de acum 3 ani: la intrarea în România, suporterii unguri aflaţi în tren au afişat “Transilvania aparţine Ungariei”, iar pe stadionul Steaua din Bucureşti au afişat românii = ţigani. Acelaşi scenariu:
– ce s-ar fi întâmplat dacă Ujpest ar fi jucat la Beograd cu Partizan sau Steaua Roşie… Oare ar fi avut curajul ungurii să afişeze mesajele “sârbii = ţigani sau Vojvodina aparţine Ungariei”? Nu, nu ar fi îndrăznit, iar dacă ar fi fost atât de tâmpiţi să o facă, în aceeaşi seară ar fi cinat în Infern.
De ce îşi permit asta în România? De ce nu îşi permit acelaşi lucru în celelalte ţări unde au minorităţi maghiare şi revendicări revizioniste, adică Slovacia , Serbia , Ucraina? Simplu, pentru că ei ştiu (aşa cum au menţionat în “Traseul Legendelor Sătmărene)” că românii sunt “un popor paşnic, binevoitor şi primitiv” şi, completez eu, un popor “imbecil de tolerant”. Totodată ei ştiu că slavii (din Slovacia, Serbia, Ucraina) nu sunt aşa. Şi nu îşi permit.

Afirm cu tărie că nu există nicăieri în lumea civilizată o ţară care să acorde atâtea drepturi unei minorităţi alogene cum acordă România minorităţii maghiare. Şi totuşi nu vor fi mulţumiţi niciodată, sâcâindu-vă perpetuu (ca un ţânţar în miezul nopţii) cu aceeaşi pretenţie imbecilă: “. Tupeul lor se manifestă şi prin faptul că ei consideră ca fiind similară pretenţia lor de autonomie teritorială în România cu cea a catalanilor din Spania, ignorând cu bună ştiinţă marea diferenţă: catalanii sunt băştinaşi în Spania, pe când maghiarii sunt alogeni asiatici în România.
Gazda mea mi-a spus că, pe lângă “valahi puturoşi” maghiarii vă mai numesc şi “mămăligari”. Îşi permit asta în ţara voastră. Sunt derutat şi confuz, neputând înţelege cum este posibil să nu existe în rândurile poporului român, “paşnic, binevoitor şi primitiv” un profesor de istorie altruist care să explice ungurilor ABC-ul istoriei lor efemere:
în anul 700 sunt menţionaţi în cronicile coreene ca fiind nişte nomazi primitivi care jefuiau prin nordul Coreei şi estul Chinei
în 896, şapte triburi maghiare şi trei triburi de turci khazari, fugărite din stepele Asiei de către pecenegi, se stabilesc în Panonia (locuită atunci de slavi, valahi, avari, germanici), în total 225.000 de nomazi sub conducerea lui Arpad. Prima lor preocupare după stabilirea în Panonia a fost jaful (logic). Incursiunile lor sângeroase s-au desfăşurat în toată Europa ajungând până în Spania, până când Otto I cel Mare i-a umilit la Lechfeld în 955.
Ştefan cel Sfânt (997 – 1038) unifică triburile ungureşti şi îi creştinează. Totodată începe şi procesul de maghiarizare agresivă a populaţiilor din jur: germanici, valahi, slavi, acest proces fiind de fapt esenţa strategiei de supravieţuire a acestui mic popor migrator asiatic în Europa.
Personalităţile proeminente ale istoriei lor nu au fost unguri: Matei Corvin, Petofi Sandor (Petrovici Alexandar – sârb, părinţii lui nu cunoşteau limba maghiară), Kosuth Lajos – slovac, precum şi majoritatea regilor Ungariei. În 1910 un istoric maghiar recunoaşte că doar 10% din unguri sunt urmaşii celor şapte triburi maghiare stabilite în Europa în 896, restul fiind populaţii maghiarizate de-a lungul timpului (valahi, germanici, slavi). De fapt cum ar putea un ungur blond din zilele noastre să fie urmaşul cetelor mongoloide venite în Europa în secolul IX?
Ceea ce trebuie accentuat este faptul că începând de la Ştefan cel Sfânt şi până la dispariţia regatului ungar în 1526, Transilvania nu a făcut parte niciodată din regatul ungar, fiind întotdeauna voievodat autonom.
– Înfrângerea de la Mohacs din 1526 în faţa turcilor şi cucerirea capitalei Buda în 1541 are ca urmare dispariţia de pe harta Europei a regatului ungar. Partea occidentală a Ungariei este anexată de Imperiul Habsburgic, iar restul, inclusiv Buda, devine paşalâc turcesc. Transilvania rămâne principat independent sub suzeranitate otomană.
– După respingerea asediului otoman asupra Vienei (1683), Imperiul Habsburgic ocupă teritoriul fostului regat ungar şi Transilvania, anexiuni recunoscute prin tratatul de la Karlowitz (1699).
– În 1849 Kosuth Lajos proclamă Ungaria stat independent, dar intervenţia habsburgică şi ţaristă înăbuşă această pretenţie.
– În urma pactului dualist din 1867, Ungaria devine regat în cadrul imperiului Habsburgic (numit din acel moment imperiul Austro-Ungar), având constituţie proprie şi o oarecare autonomie.
– În 1918, în urma înfrângerii din primul război mondial, imperiul Austro-Ungar se destramă, Ungaria devine stat independent iar Transilvania alege să se unească cu România.Trebuie să subliniez imbecilitatea revizioniştilor unguri. Cum pot susţine că Transilvania a aparţinut Ungariei 1000 de ani, când regatul Ungariei a dispărut din 1541 până în 1867, perioadă în care a fost paşalâc sau provincie habsburgică, în timp ce Transilvania a fost voievodat autonom de la Ştefan cel Sfânt (997 – 1038) până în 1699 când devine provincie austriacă (ca şi Ungaria de altfel). Deci Transilvania şi-a pierdut independenţa în 1699 şi a aparţinut până în 1918 Imperiului Habsburgic, nicidecum Ungariei (care din 1526 până în 1867 nu a existat).
În 1940, în urma Dictatului de la Viena, o parte a Transilvaniei este cedată (pentru prima dată în istorie) Ungariei. Până în 1944, când revine României, ce fac ungurii în Transilvania? Ce ştiu mai bine: ucid valahi şi evrei, consideraţi rase inferioare. Gena lor asiatică i-a ajutat pe unguri să devină cei mai zeloşi executanţi ai teoriilor rasiale naziste, golind practic Transilvania de evrei. În perioada 1940 – 1944, timp în care Transilvania a aparţinut Ungariei, populaţia evreiască de aici a scăzut cu 90%, marea majoritate fiind trimisă de către autorităţile maghiare către lagărele de exterminare naziste. La fel s-au purtat şi în Serbia odată cu invadarea alături de germani a Iugoslaviei în 1941.
În încheiere, ca să sintetizez relaţia dintre băştinaşii valahi şi alogenii unguri, îmi îngădui un scenariu:
“un ungur pribeag bate la uşa unui valah. Acesta, ospitalier, îl primeşte în casă. Îi întinde masa, oferindu-i ce are mai bun în cămară. Ungurul, în timp ce se ospătează, pune ochii pe nevasta valahului (frumoasă, bineînţeles) considerând că ar fi normal ca după ospăţ valahul să îi ofere şi un desert, adică nevasta. Indignat de faptul că după ce s-a săturat, valahul nu-i oferă şi nevasta, ungurul îi trage o palmă zdravănă valahului şi încă una. Înainte ca mămăligarul să se dezmeticească, ungurul fuge pe uliţă strigând din toţi rărunchii: săriţi oameni buni, că mă omoară valahul, sunt o victimă. Aşa că, valahi, fiţi înţelegători şi daţi-le şi nevasta, dar vă avertizez că nu le va ajunge. Următoarea lor dorinţă va fi casa voastră”- cf. tubeclip.wordpress.com

2 – “Consiliul Naţional al Maghiarilor din Serbia a decis formarea unor “PATRULE LINGVISTICE” (n.n.: PE CÂND “PATRULE LINGVISTICE”, ŞI PRIN ROMÂNIA? – dar instituite de ROMÂNI, pentru apărara LIMBII ROMÂNEŞTI, iar nu de MAGHIARI, întru apărarea “păsăreştii” lor ugro-finice!!!), care vor vizita cele 38 de colectivităţi din Voivodina, pentru a asigura respectarea directivelor privind utilizarea limbii maghiare, în mod official, în administraţia publică regională.”Inspectorii vor verifica aplicarea tratamentului egal al limbilor oficiale în administraţiile locale”, precizează organizaţia etnicilor maghiari. Legislaţia sârba prevede ca în instituţiile din Voivodina pot fi utilizate oficial limbile sârbă, ungară, românâ, slovacă, croată şi ruteană “ – cf. HotNews.ro.

3 -„PÂNĂ ÎN 1920, MARAMUREŞUL A RĂMAS UNITAR ÎN PERIMETRUL TRANSILVANIEI,  cuprinzând 157 comune locuite în mare parte de români. Din 1 920 Maramureşul de la nord de Tisa (6873 km2) a intrat în componenta Cehoslovaciei, în hotarul României rămânând doar 3381 km2 în stânga Tisei.(…) În toamna lui 1919 la alegerile parlamentare din România a participat întrega populaţie (şi ruteană) care şi-a ales deputaţi şi senatori şi de naţionalitate ruteană. La 13 decembrie 1919 Orestie Ilniczki reprezentant al rutenilor în Maramureş a făcut o declaraţie în faţa Adunării Deputaţilor în care îşi exprima ataşamentul fată de România. La începutul lui ianuarie 1919, trupele ucrainene ocupă Valea Tisei, Sighetul şi ţinutul din dreapta Vişeului , până din sus de Leordina. Armata română intervine la 16 ianuarie, când regimentul 14 din Roman trece Gutâiul şi la 17 ianuarie zdrobeşte trupele ucrainene, în lupta de la Cămara-Sighet  – şi controlează ambele maluri ale Tisei. Cu trupele bolşevice maghiare se duc lupte la Peri –30 martie şi Hust-3 mai. (…) România era dispusă chiar să organizeze un plebiscit în zone cu majoritate ruteană. Se spunea înainte de conferinţa de pace că ,,DACĂ NU S-AR ACORDA ROMÂNIEI ACEST MIC ŢINUT, EL VA FORMA O RANĂ VEŞNICĂ, UN IZVOR VEŞNIC DE CONFLICTE ÎNTRE ROMÂNIA ŞI CEHOSLOVACIA”. Însă nu a fost să fie al nostru Maramureşul de Nord, ci al cehoslovacilor. ÎN ETAPE, ÎN URMA ACTELOR DE LA 2 NOIEMBRIE 1938 ŞI 15 MARTIE 1939 UNGARIA VA ANEXA ÎNTREG TERITORIUL UCRAINEI SUBCARPATICE. DUPĂ RĂZBOI MARAMUREŞUL DE PESTE TISA A INTRAT ÎN COMPONENŢA URSS-ULUI, RESPECTIV ÎN REGIUNEA TRANSCARPATIA (CU CENTRUL LA UJGOROD) DIN CADRUL UCRAINEI, SITUAŢIE EXISTENTĂ ŞI AZI “.cf. VIOREL DOLHA – art. Împărţirea Maramureşului – o rană veşnică. Români uitaţi, în Universul românesc online

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.