Gândul zilei: REVIGORAREA DE CARE AI NEVOIE

154x212-images-stories-altele-biblia1FRUNZE PRĂFUITE 

Am zis: „îmi voi mărturisi Domnului fărădelegile!” Si Tu ai iertat vina păcatului meu. – Psalmul 32:5

Planta ornamentală pe care am adus-o soţiei a adăugat o notă de viaţă în casa noastră. Frunzele sale mari, luxuriante, păreau că se întind cu gesturi de bun venit. Dar într-o dimineaţă am observat că frunzele îi atîrnau veştede. Nu i-am spus nimic soţiei, dar mă întrebam ce s-o fi petrecut cu planta noastră. Cînd am sosit acasă pentru masa de prînz, planta era cu totul alta. O culoare sănătoasă revenise în frunzele ei mari, care se întinseseră ca mai înainte.

Cînd am întrebat-o pe Dorothy despre ea, mi-a spus că tocmai citise despre plantele de apartament, cum să le menţii vii şi proaspete. Se spunea că praful acumulat pe frunzele plantelor împiedica pătrunderea luminii. Aşa că este necesar ca frunzele plantei să fie şterse cu regularitate. Soţia făcuse astfel şi rezultatul era evident.

Trăind în lumea aceasta, particule fine din „praful” păcatului se aştern peste vieţile noastre. Resentimente, cuvinte dure, gînduri necurate, atitudini egoiste, toate îşi iau vama pe seama vitalităţii noastre spirituale. Dacă nu sînt mărturisite, ele formează un strat de „praf” care ne împiedică să experimentăm lumina harului lui Dumnezeu în inimile noastre. Cei din jurul nostru vor simţi că este ceva rău cu noi.

Dacă păcatele acumulate prin nemărturisire ţi s-au adunat în suflet, fă ca David – mărturiseşte-le Domnului. Şterge astfel „frunzele prăfuite” ale vieţii şi bucură-te din nou de razele glorioase ale dragostei lui Dumnezeu. (Text PSALM 32: 1-7)

Naintea Crucii Lui, Celui ce-a murit,
Mă prăbuşesc în lut neputincios,
Să-mi ierte tot păcatul săvîrşit.
Totul în toţi să fie doar Cristos.

Mărturisirea păcatelor este pământul în care creste iertarea lui Dumnezeu.

***

Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Păzindu‑se după Cuvântul Tău.

Psalmul 119.9

Expresia „după Cuvântul Tău“ apare de şase ori în acest psalm minunat. Cuvântul lui Dumnezeu este tema evidentă a Psalmului 119, psalm ce descrie şi laudă resursele minunate pe care le avem în el.

Dumnezeu Însuşi este marele Orator, după cum este şi marele Scriitor: haideţi să luăm aminte la tot ceea ce spune şi scrie El! Psalmistul continuă cu o afirmaţie şi cu o rugăciune: „Sufletul mi se lipeşte de ţărână; fă‑mă să trăiesc după Cuvântul Tău“ (versetul 25). În declaraţia sa, el îşi recunoaşte slăbiciunea şi nimicnicia totală, însă rugăciunea sa Îl introduce pe Dumnezeu, Cel care poate schimba situaţia cu totul. Aceasta implică încrederea sa în puterea extraordinară a Cuvântului lui Dumnezeu, manifestată nu doar în creaţia Sa, ci şi în grija Sa faţă de creaturile slabe.

Câtă nevoie avem de această înviorare divină! „Sufletul meu se topeşte în lacrimi, din cauza întristării: întăreşte‑mă, după Cuvântul Tău!“ (versetul 28). Când totul în jur se năruie şi când vedem doar slăbiciune totală în noi înşine, putem să privim spre Dumnezeu şi să avem curaj în El, Cel care ne întăreşte potrivit cu resursele bogate ale Cuvântului Său.„Tu i‑ai făcut bine slujitorului Tău, Doamne, după Cuvântul Tău“ (versetul 65).

Dumnezeu nu are preferaţi; nu este în El niciun duh de părtinire. El Se ocupă cu noi după Cuvântul Său şi psalmistul înţelege aceasta, cu evidentă mulţumire. „Sunt foarte întristat, Doamne, fă‑mă să trăiesc după Cuvântul Tău“ (versetul 107). „Să ajungă strigătul meu înaintea Ta, Doamne! Dă‑mi pricepere, după Cuvântul Tău“ (versetul 169).

Da, ne putem încrede în El şi în Cuvântul Său! „După Cuvântul Tău“ – în ebraică, aici este un singur cuvânt şi el mai apare de opt ori în Biblia ebraică, legat de diferite persoane şi împrejurări. Incluzând şi cele şase versete în care apare în Psalmul 119, „după Cuvântul Tău“ se găseşte de paisprezece (2×7) ori în total: un alt detaliu minunat al perfecţiunii Cuvântului lui Dumnezeu. (A. E. Bouter)

____________________________________________

Sursa foto: http://www.ortodoxia.md/articole-preluate/1425-este-biblia-ortodoxa-si-biblia-protestanta-aceiasi-carte

Meditații zilnice PÂINEA CEA DE TOATE ZILELE / DOMNUL ESTE APROAPE, primite prin Email)

One thought on “Gândul zilei: REVIGORAREA DE CARE AI NEVOIE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.