Locomotivele cu aburi din România: De la „Ferrari“ pe sine, la opera de muzeu

Locom. abur  by Florina Pop

Pe o vreme ceţoasă, zeci de oameni de la CFR Cluj s-au adunat să aşeze pe şinele de „onoare“, special făcute, o locomotivă cu aburi, „bătrână“ de 57 de ani. Prindea 80 de kilometri pe oră când era în funcţiune, o viteză bună pentru locomotive, un „Ferrari“ pe şine. De azi, după ce a stat 13 ani în depou, e piesă de muzeu şi poate fi admirată de sute de călători care trec zilnic prin gara clujeană.

Cluj, 23 noiembrie 2013, ora 8.02. Pe prima linie a gării Cluj-Napoca se zăreşte, prin ceaţă, o macara mare, albastră, cu cârlige şi frânghii de metal. Alături, pe beton, cei de la CFR Cluj au amenajat o linie de cale ferată specială pe care să expună o locomotivă cu aburi din 1956, o „surioară“ a celei de pe Valea Vaserului din Maramureş.

Un „Ferrari“ pe şine, numai bun pentru turism

Un alt împătimit al trenurilor este Florin Nan, specialist în locomotive al secţiei de reparaţii din cadrul CFR Dej, totodată şi custodele Muzeului Locomotivelor din Dej. El a adus locomotiva expusă azi în anul 2000, a adus-o pe şine din Gara Dej în depoul CFR Cluj ca să fie restaurată. Din păcate au trebuit să treacă 13 ani până să iasă din depozit, dar şi să-şi piardă „buletinul“, adică acea plăcuţă pe care este scris numărul ei: 150.139. Plăcuţa era din bronz şi într-o zi n-a mai fost de găsit. Nan crede cu tărie că rostul acestei locomotive ar trebui să rămână pe şine şi să stârnească admiraţia turiştilor, nu să ajungă piesă de muzeu, într-un capăt de linie, în gara din Cluj: „Această locomotivă este una dintre singurele din ţară care se poate repara cu cheltuieli minime. Ar putea fi folosită cu mare succes la remorcarea unor trenuri turistice. Putem aduce mulţi turişti în ţară care să poată vizita locurile din România, mai ales că noi am utilizat această locomotivă până în anii 2000, la remorcarea unor astfel de trenuri“.

Maşinăria cântăreşte peste 140 de tone şi prindea 80 de kilometri pe oră, o viteză bună pentru o astfel de locomotivă cu aburi, adică era un fel de „Ferrari“ al locomotivelor cu aburi. „80 de kilometri pe oră este o viteză bună pentru trenurile de marfă. Aceasta a fost o locomotivă destinată, în special, remorcării trenurilor grele de marfă. E o viteză bună şi pentru ziua de azi având în vedere că între Dej şi Cluj se circulă cu 50-70 de kilometri la oră“, adaugă Florin Nan. 400.000 de euro, un cazan de locomotivă Florin Nan spune că aceste locomotive sunt numai bune de făcut turism şi dă exemplul ungurilor şi al nemţilor care au deja zeci de astfel de locomotive restaurate, funcţionale şi care aduc bani frumoşi la buget. Însă ca să meargă au nevoie de cazane funcţionale.

Florin Nan s-a interesat în Germania, fiindcă la noi în ţară nu se mai produc, şi a aflat că un astfel de cazan costă 400.000 de euro. „Pentru Ministerul Transporturilor, 400.000 de euro nu e mult comparativ cu banii pe care îi poate aduce din turism o astfel de locomotivă. Ungurii şi nemţii fac bani cu aceste locomotive de epocă, noi de ce nu putem face?“, încheie Nan.

Citeste mai mult: adev.ro/mwppg4

Sursa: http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.