Misterul moaștelor unor sfinți din România

Moaște și superstiții lumeștiSUB TITLUL INCITANT Misterul moastelor unor sfinti din Romania care au disparut in Vinerea Mare, in timpul slujbei” –  Stirileprotv.ro aduc din nou în prim plan ideea că moaștele fac minuni.

Sute de români din Italia care merg deseori sa se roage undeva in centrul tarii, sunt indurerati ca in Vinerea Mare chiar in timpul slujbei de prohod al Domnului au disparut moastele unor sfinti din Dobrogea considerate facatoare de minuni.  […] 

Biserica din Avezzano a devenit tot mai importanta pentru romanii stabiliti in Italia datorita moastelor sfintilor Epictet si Astion, care au fost aduse aici in 2011. Considerati “doctori far’ de arginti”, acesti slujitori ai Domnului, martirizati in Dobrogea in anul 290, se considera ca vindeca bolnavi, chiar si in cazuri lipsite de speranta. Tocmai de aceea comunitatea de romani este revoltata ca, la slujba din Vinerea mare, cineva le-a furat.

“Eu vreau sa fac un apel fara sa judec pe cel care a facut asemenea lucru, asemenea nelegiuire, sa aiba curaj a vina sa se spovedeasca si sa aduca sfintele moaste, este tot ce doreste o comunitate intreaga”, a declarat parintele Daniel Mititelu, preot paroh. […]

“Racla mare, aceea a ramas. Nu avem de unde sa stim ce bolnav o fi avand in familie si dintr-un exces de religiozitate, o fi luat sfintele moaste. Respectivul stia ce este acolo si, imi pare rau sa spun, banuiesc foarte mult ca este vorba de un roman”,   spune Daniel Mititel. […]

“Hotii au profitat, au intrat in biserica in plina zi, sustragand moastele, pastrate in cutia de argint. “, a declarat un reprezentant al Carabinierilor din Avezzano.

Moastele sfintilor Epictet si Astion au fost descoperite intre ruinele cetatii romano-bizantine Halmyris, in zona Murighiol, in Tulcea. In urma cu doi ani, parti din aceste relicve sfinte au fost duse in Italia, special pentru ocrotirea atitor romani care merg la munca in Peninsula.[…]

Continuarea si text integral: http://stirileprotv.ro/

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/misterul-moastelor-unor-sfinti-din-romania-care-au-disparut-in-vinerea-mare-in-timpul-slujbei.

*

Ce spune însă Biblia

1) Oamenii, care nu cunosc Biblia sau nu o respectă ca și cuvânt infailibil al lui Dumnezeu, se țin de superstiții învățate unii de la alții, din tradiția lumească. Dar e bine să fim informați:

 •  icoanele și moaștele lucrează după principiul cerere și ofertă;
 • unele biserici pun accentul pe icoane sau moaște (care sunt nimic) și nu pe Dumnezeu, Tatăl și Creatorul;
 • icoanele și moaștele,  oricare ar fi ele, sunt materie, și nu au calități divine, miraculoase, oricare ar fi acestea;

Beneficiile unor astfel de lucruri, sunt ca urmare a manipulării oamenilor superstițioși, iar  câștigul e al celor care le promovează (preoții) care știu că nu au puteri miraculoase (fiind vorba de ocultism, nu de creștinism).

2) Biblia cuprinde adevărata revelație, cuvântul viu al lui Dumnezeu, scris de oameni sub inspirație divină:

 • Dumnezeu condamnă închinarea la lucrarea mâinilor omului (icoane, cruce, moaște etc) “Cei ce fac idoli, toţi sunt deşertăciune, şi cele mai frumoase lucrări ale lor nu slujesc la nimic. Ele însele mărturisesc lucrul acesta: n-au nici vedere, nici pricepere, tocmai ca să rămână de ruşine. Cine este acela care să fi făcut un dumnezeu sau să fi turnat un idol, şi să nu fi tras niciun folos din el? Iată, toţi închinătorii lor vor rămâne de ruşine, căci înşişi meşterii lor nu sunt decât oameni.” (ISAIA, 44.9-11)
 • “pentru ca credința  și nădejdea voastră să fie în Dumnezeu […]  în Cuvântul lui Dumnezeu care este viu” (1 Petru 1.21; 23)
 • Închinarea trebuie să fie a inimii, cu evlavie și pocăință, doar lui Dumnezeu și Fiului Său, Mijlocitorul – Isus Hristos Domnul;
 • Creatorul Dumnezeu nu se află în creația omului (icoane, cruci și alte lucruri moarte);
 • Domnul “Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh şi în adevăr.” (Ioan, 4.24)
 • Domnul Isus a cerut oamenilor să aibă credință: “Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine.” (Ioan, 14.1);
 • Oamenii au ajuns să se închine la idoli,  icoane, moaște – care au ajuns să fie mai iubiți decât Însuși Dumnezeu. Se tem de lucruri și de oameni (de icoane, cruce, preoți, călugări etc) și nu se tem de Dumnezeu care este revelat prin Cuvântul Bibliei;
 • Domnul Isus a spus că El este Lumina, Adevărul și Viața.
 • Dumnezeu se descoperă prin Cuvântul Său întrupat în Isus Hristos, oricărui om care vine la El cu credință și pocăință și se lasă de calea fărădelegii.Închinarea la icoane și la cruce, este o blasfemie la adresa lui Dumnezeu; și face ca el să rămână pe mai departe neiertat și departe de fața lui Dumnezeu – “Căci este un singur Dumnezeu şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos, care S-a dat pe Sine însuşi ca preţ de răscumpărare pentru toţi” (1 Timotei, 2.5)

BIBLIA spune clar și indubitabil: ”Binecuvantat sa fie Domnul Dumnezeul lui Israel, singurul care face minuni!” (Ps.72:18)

Sursa foto: http://www.teologiepentruazi.ro/

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.