Papa Francisc încurajează călugărițele să fie mame, nu “fete bătrâne”

5664145-afp-mediafax-foto-filippo-montefortePapa Francisc le-a încurajat pe călugăriţe să opteze pentru o “castitate fecundă, capabilă să dea naştere unor copii spirituali“, în timp ce a primit 800 dintre ele într-o audienţă privată la Vatican, înaintea audienţei generale de miercuri din Piaţa Sfântul Petru, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Călugăriţa este o mamă … ea trebuie să fie o mamă şi nu o fată bătrână, scuzaţi-mă că vorbesc aşa“, a declarat Papa, foarte aplaudat de asistenţa reunită în marea sală Paul al VI-lea de la Vatican.

Trebuie să fiţi mame (…) nu o puteţi înţelege pe Maria şi Biserica fără (experienţa) maternităţii şi voi sunteţi imaginile Mariei şi Bisericii“, a adăugat el, cerându-le să opteze pentru o “castitate fecundă, capabilă să aducă pe lume copii spirituali“.

El a explicat, de asemenea, că “sărăcia teoretică nu este interesantă“. “Sărăcia te învaţă despre solidaritate, împărţirea lucrurilor şi caritate şi se exprimă prin sobrietate şi o bucurie faţă de lucrurile esenţiale şi prin păzirea de idoli materiali care maschează adevăratul sens al vieţii“, a adăugat el.

Ulterior, în faţa a 70.000 de persoane reunite sub un soare puternic în Piaţa Sfântul Petru, Papa a evocat puterea Sfântului Duh “care ne este dat pentru ca toată viaţa noastră să fie animată de Dumnezeu, ghidată şi susţinută de El“.

La încheierea catehezei sale, el le-a cerut credincioşilor să păstreze tăcerea pentru “a-l asculta pe Sfântul Duh care este în noi“. “Ce ne spune? Că Dumnezeu este tatăl, că Dumnezeu ne iubeşte, că Dumnezeu ne iartă…”

Sursa: Gândul.info

Mediafax.ro

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.