Elena Radu: Ori luați poziție azi și vă opuneți legiferării certificatelor de vaccinare, ori vă veți conforma dispozițiilor de injectare cu câte doze va vrea Guvernul pe viitor.

Puțină atenție, vă rog! Vă spun un scenariu și de ce este important să acționăm acum. Așa că ori luați poziție azi și vă opuneți legiferării, ori vă veți conforma dispozițiilor de vaccinare cu câte doze va vrea Guvernul pe viitor. Lucrurile stau cam așa:

Până acum, Guvernul și CNSU nu au avut nici un temei legal să condiționeze drepturile și libertățile fundamentale de testare /vaccinare /trecere prin boală.

Guvernul și CNSU aveau în atribuții numai punerea în aplicare a legii. Or, o asemenea prevedere care să le permită condiționarea exercitării drepturilor de testare /vaccinare /trecere prin boală nu era prevazută în Legea nr. 55/2020 pe care o puneau în aplicare prin HG-uri și Hotătâri CNSU. 

Continue reading: https://www.activenews.ro/opinii/Elena-Radu-Ori-luati-pozitie-azi-si-va-opuneti-legiferarii-certificatelor-de-vaccinare-ori-va-veti-conforma-dispozitiilor-de-injectare-cu-cate-doze-va-vrea-Guvernul-pe-viitor.-169387

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.