Constanța Crețu: Orașul de Jos

În evul mediu, Hermannstadt, Sibiul de astăzi, avea două zone importante: Orașul de Sus, unde se găseau bisericile, piețele importante din oraș, sediile instituțiilor, adică centrul civic, locuințele celor înstăriți și cea mai mare parte a turnurilor de apărare și Orașul de Jos, partea în care locuiau meșteșugarii. Astfel au apărut străzile care poartă denumirile meșteșugurilor lor: str. Pielarilor, str. Pietrarilor, str. Olarilor, str. Brutarilor, str. Argintarilor, Piaţa Aurarilor…

Mai târziu, Orașul de Jos a fost cuprins în cea de-a patra fortificație a cetății și s-au construit turnuri de apărare puternice.

Din orice punct al Orașului de Jos ai fi privit, puteai vedea Biserica Evanghelică, imaginea forței călăuzitoare prin veacuri. Pe mine și astăzi mă călăuzește când reușesc să mă pierd prin încrengătura străduțelor din acea parte a orașului.

Vă prezint pictura mea „Orașul de Jos”. În culori acrilice, am încercat să surprind măreția acestei biserici fortificate, ce pare că ocrotește Orașul de Jos și casele încărcate de istorie. Pictura are dimensiunile de 46/33 cm.

Sursa foto: arhiva personală

Sper să placă!

Sursa: https://doritesinedorite.com/2021/03/03/orasul-de-jos/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.