Avocat în apărarea lui Robert Roșu: Ionuț Matei e Vișinescu 2. PRESA: Nu cumva Matei e Coldea 2?

Condamnarea avocatului Robert Roșu la cinci ani de închisoare cu executare, de un complet de la Înalta Curte de Casație și Justiție, din care a făcut parte și de judecătorul Ionuț Matei, stârnește în continuare vii reacții din partea avocaților dar și a presei, după cum transmite și EVZ preluat de ActiveNews. Ionuț Matei a mai fost acuzat în trecut de legături strânse cu Florian Coldea, potrivit Național. Portalul Lumea Justiției a publicat mai multe fotografii de la sindrofiile fostei conduceri operative a SRI cu magistrați în care Matei apare alături de Coldea. Și Dan Andronic face aceleași legături. La Curtea de Apel Brașov, unde s-a judecat fondul, Robert Roșu a fost achitat, dar ulterior, la apel, la Înalta Curte de Casație și Justiție, decizia a fost schimbată cu 180 de grade, și anume cinci ani de închisoare cu executare.

Un alt avocat cunoscut, Costel Gîlcă a scris un comentariu pe blogul personal cu privire la condamnarea lui Robert Roșu, dar și la comportamentul judecătorului Ionuț Matei (foto), care ”pare un Vișinescu”, al timpurilor moderne.

Alexandru Vișinescu a fost un cunoscut torționar comunist, care a comandat o închisoare de exterminare a foștilor deținuți politici de la Rîmnicu Sărat, și care a fost condamnat în anul 2016, la 20 de ani de închisoare pentru infracțiuni contra umanității

Citiți și:

Archbishop Carlo Maria Viganò: A DEN OF THIEVES. Vatican, China, the “Council for Inclusive Capitalism” and the “Great Reset

S-a creat organizația “GARDIENILOR LUMII”. Papa Francisc se aliază cu Familia Rothschild, Fundația Rockefeller și marile bănci pentru a crea „Marea Resetare” pe calea “Capitalismului Incluziv”

„Ionuț Matei pare un vișinescu de sec XXI. având aceleași caracteristici ca și celebrul torționar (de altfel vișinescul a devenit un adjectiv): lipsit de empatie umana, lipsit de capacitatea umana esențială, un individ care dacă mâine ar trebui să îl judece pe Dumnezeu ar face-o cu cea mai mare plăcere personală, condamnându-l nu pentru vreo faptă a lui Dumnezeu, ci pur si simplu pentru propria plăcere, pentru propria satisfacție. Ionuț Matei nu l-a condamnat pe Robert Roșu, ci a condamnat toți avocații, plăcerea și bucuria lui, cadoul lui de Moș Crăciun 2020 îl constituie condamnarea avocaților, încercarea de a induce frica printre avocați, că oricine poate să fie Robert Roșu dacă nu cooperează cu instituțiile de forță ale României, că orice avocat poate să fie condamnat penal pentru opiniile juridice pe care le emite”, scrie avocatul Costel Gîlcă.

Despre completul de judecată din care face parte și judecătorul Ionuț Matei, profesorul de drept de la Facultatea de Drept din Cluj Napoca, Radu Chiriță spunea că este ”completul negru”.

Costel Gîlcă a povestit și un episod din sala de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde prezida chiar judecătorul Ionuț Matei, și care i-a cerut să își ceară scuze doar pentru că și-a pur roba pe el în fața completului.

Revenind la cazul avocatului Robert Roșu, Costel Gîlcă mai scrie că în orice societate există ”câte un Vișinescu”.

„Ce cadou mai frumos putea să primească Ionuț Matei, pentru a își satisface orgoliul lui, decât să pronunțe condamnarea (poate) a celui mai bun avocat pledant din România. Și a facut-o! Grav! 5 ani cu executare! Pentru ce? Pentru absolut nimic! Pentru nicio vină așa cum rezultă din toate materialele publicate până acum de avocați care cunosc îndeaproape dosarul. Așadar avem doi eroi ai timpului nostru: unul ajuns judecător, celălalt avocat de succes! Vișinescu nu dispare cu perioada comunistă, vișinescul este în fiecare societate, doar metodele diferă, dar brutalitatea este aceeași. Și acum ce veți face domnule Ionuț Matei după ce mi-am exprimat punctul meu de vedere cu privire la personalitatea călăului de sec. XXI, care vrea sa ucidă avocatura, trând-o în cea mai neagra perioadă a ei de la apariție, în frica pentru opiniile juridice, îmi veți tăia gâtul în fața școlii, ca profesorului francez care pentru ca a prezentat o caricatură cu dumnezeul unei religii?”, a mai scris Gîlcă.

În interiorul instituțiilor de forță, mai susține avocatul Gîlcă, există oameni ”mutilați emoțional”, care pot oricând să comită tot felul de abuzuri.

„DNA, ICCJ sunt noii noștri dumnezei intangibili, iar daca îi critici riști să fii acuzat ca eretic și ars pe rugul societății morale, asta după ce te plimba gol prin piața publica a mass media aservita, după ce întreaga ta viață, reala sau imaginară, este prezentata cu rea credință in media, cu scopul de a te umili (ca în ev. mediu în piața publica), arderea pe rug fiind acum închisoarea si oprobiul public, arderea demnități tale umane, a personalității tale, a tot ceea ce ai putea reprezenta tu pentru societate, prin intermediul mas media și a rețelelor de socializare După ce ești mutilat public, ești aruncat în societate sa îți lingi rănile, fiind deja exclus din societate. Cazul Robert Roșu a demonstrat ca în interiorul instituțiilor de forța există mulți descreierați, mulți mutilați emoțional, care își trăiesc viața lor searbădă hrănind-se cu puterea data de funcțiile vremelnic ocupate.”, mai arată sursa citată.

Sursa: https://www.activenews.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.