Guvernul dezastrului național

De treizeci de ani nu ne-am prea putut lăuda cu guverne care să ne umple de mîndrie. Chiar şi cele mai bune au avut în componenţă tot felul de personaje. Si cele cît de cît bune au fost puţine, 2 sau 3. De o mare parte dintre miniştri nu ne mai amintim, de alţii, foarte puţini ne amintim de bine şi-i regretăm, iar de o grămadă ne amintim pe principiul : AŞA NU!

Din păcate, actualul guvern este cu adevărat al dezastrului naţional, demn de inutilul preşedinte de la Cotroceni, guvernul lui, care are cam aceeaşi valoare. Din păcate trebuie să constatăm că românii sunt masochişti sau securiştii au decis să fure alegerile, altfel nu-mi explic cum se poate ca PNL să mai existe în sondaje. Dar şi cu domnii sociologi nu-mi este ruşine. Toţi după chipul şi asemănarea domnului Dîncu!  Aşa că vasalul lui Merkel s-ar putea alege şi după iarna asta tot cu guvernul dezastrului naţional, să distrugă ţara asta aşa cum, probabil, a primit ordin. Dar să-i luăm pe rînd:

1. Miniştrii despre care nu ştim nimic, nu văd, nu aud, nu vorbesc, adica cei de la cultură, sport, turism, şi probabil încă alţii, pe care nu ştim nici măcar cum îi cheamă.

2. Cei care mai zic cîte ceva, nu neapărat ce trebuie, dar fac act de prezenţă: economie, transporturi, mediu, externe (unde domnul Aurescu e o mare dezamăgire), agricultură. Nu fac nimic, dar mai apar cîteodată…

3. Perlele coroanei: domnul Grindă, aşa a intrat în folclor, cu toate neamurile puse în funcţii, doamna de la educaţie, o catastrofă naţională, care ar trebui să se educe ea prima dată, doamna de la muncă cu nehotărîrile despre plata pensiei, lipsa de măsuri contra firmelor care “intermediază” munca sezonieră şi incidentul cu liftiera şi domnul Vela, cel cu haina de piele, ordonanţe militare (cum oare cînd el e civil ?!), şedinţe la miezul nopţii şi incapacitatea de a lupta cu clanurile de interlopi, că de administraţie nu are habar.

4. Ar mai fi cei pe care ii încadrez la siniştrii : unul e domnul Cîţu, cel cu pădurea şi cu împrumuturile pe care le vom plăti mai dur ca grecii, în timp ce ei se îmbogăţesc, domnul Tătaru, care ar face să se crispeze şi pe un secretar de partid de la Cucuieţii din deal, în timp ce minte fără să clipească şi fără să se gîndească la faptul că va plăti cîndva pentru miile de vieţi distruse ca să apere el o pandemie inexistentă.şi mai ales doamna vice Turcan, femeia care te face s-o regreţi pe Leana Ceauşescu.

5. Să-l adăugam pe primul ministru, caz deja patologic, de care orice ţară din Europa s-ar ruşina. El e tipicul exemplu: dă-i prostului puterea (sau iluzia că o are) şi vezi ce face cu ea. Nouă deja ne cam ajunge. Doar că nu depinde de noi, ci de ezitanţii care răspund la tot felul de sondaje. Şi oricît de solidari ne-am simţi cu cei în suferinţă, dacă mai votează odată partidul care a dat acest partid, chiar nu ar trebui să ni se ni se clintească nici măcar un muşchi văzîndu-i suferind. Pentru că fiecare popor are conducătorii pe care-i merită, iar cei care nu suportăm, nu ne rămîne decît să ne căutăm altă ţară, lucru pe care ar fi trebuit să-l facem mai demult.

Ciprian Pop

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.