Aura B. Lupu: FIETSEN

„Fietsen”, adică biciclit. Ciudat, așa-i? Noi nu avem verbul acesta, românește este „a merge cu bicicleta”, belgienii însă-l au. Bine, eu, Adi și băieții facem tot felul de combinații româno-olandeze, pe care doar noi le pricepem (clopăcit, fițălit, etc.).

Ieri Adi a avut o idee foarte bună. Biciclitul. Fițălitul. N-am crezut că poate fi atât de eliberator să te dai cu bicicleta. Dar a fost. O experiență repetabilă, cu siguranță! Deși acum mă dor picioarele „de numa’-numa’”, a meritat. Fiecare pedală. Fiecare kilometru.

Am trecut pe lângă un copac înflorit iar o pală de vânt m-a învăluit într-o ninsoare de petale albe; și-am zâmbit.

Am privit spre cer și-am văzut curcubeul în jurul soarelui; și-am fost fericită.

Am privit apusul și-am văzut Luna răsărind; și-am fost liniștită.

Am ascultat un  marinar bătrân povestind; și-am fost împăcată. Că-n timpul în care l-am ascultat și-a uitat durerea. Și-a amintit doar sunetul valurilor, liniștea mării și stelele nopții.

Ce fain ar fi să putem uniformiza zilele, să le compensăm cumva. Să putem lua din alaltăieri și să punem în mâine, să alegem din poimâine și să adăugăm în ieri. Să luăm o bucată din bucuria de azi și s-o amestecăm în tristețea de alaltăieri.

De fapt ieri, fițălindu-mă, asta am și simțit. Că am compensat cumva tristețea de alaltăieri. Că s-au egalizat trăirile. S-au compensat emoțiile. Și că, indiferent ce se întâmplă, viața merge mai departe. Iar când înțelegem și acceptăm asta, ni se ușurează calea.

Este suficient să fim. Când simpla ta prezență luminează privirea unui singur om, e destul.

Asa că fiți. Pentru o singură persoană. Sau pentru mai multe, nu contează. Contează doar să fiți. Acolo unde este nevoie, și când.

Continue reading: https://aurablupu.com/2020/03/25/fietsen/

______________

Fragment din cartea „Trăirile Aurei 2” pe care o găsiți pe site-ul editurii Libris.

2 thoughts on “Aura B. Lupu: FIETSEN

  1. Eu mulțumesc! Dovedești tot mai mult că ești o mare luptătoare, că ai talent nativ, că ești sinceră cu tine însuți și cu noi, cititorii tăi. Simplitatea abordării tale, dă greutate cuvintelor scrise!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.