Jurnalistul Dan Tomozei, mesaj de la Beijing: La Wuhan au fost închise toate spitalele temporare!

China duce ultimele lupte în războiul pe care l-a câștigat, trecând de mai multe zile la acordarea de sprijin internațional

de Ștefania Brândușă

Jurnalistul român Dan Tomozei, stabilit în China, confirmă pe site-ul său că autoritățile chineze au închis, marți, ultimele două spitale temporare organizate la Wuhan, epicentrul focarului de coronavirus din provincia Hubei, marcând închiderea tuturor celor 16 spitale temporare. „Evenimentul a fost marcat cu emoții greu de descris, privind pacienții recuperați și lăsați să plece acasă, cadrele medicale epuizate, dar mai ales modul în care chinezii exprimă bucuria victoriei în bătălia cu epidemia COVID-19”, scrie jurnalistul.

„La Wuhan se respiră, de la o zi la alta, tot mai liniștit. Orașul își revine după o perioadă de încercare și tensiune greu de imaginat. China duce ultimele lupte în războiul pe care l-a câștigat, trecând de mai multe zile la acordarea de sprijin internațional, în Europa, Asia, și Africa, unde a trimis suport uman, medical și logistic. Chinezi ajută în liniște, cu modestie, fără să facă paradă! Potrivit informațiilor prezentate, miercuri dimineața, de autoritățile chineze pentru sănătate, la nivelul întregii Chine au fost rapoarte 24 de noi cazuri confirmate cu infecție COVID-19 și 22 de decese (toate în provincia Hubei)”, adaugă Tomozei.

El citează datele publicate de Comisia Națională de Sănătate, conform cărora, la nivelul întregii țări au fost înregistrate până miercuri  80.995 cazuri, dintre care 61.564 au fost eliberate după recuperare, iar pentru 16.145 se continuă tratamentul. În 3.162 de cazuri s-a constatat decesul. De asemenea, numărul cazurilor importate cu COVID-19 a ajuns, la nivelul întregii țări la 79.

Reamintim că virusul a apărut în Wuhan la sfârșitul anului trecut și de atunci a infectat peste 80.500 de persoane, majoritatea în China, în special în provincia Hubei.

Coronavirusul s-a răspândit rapid în afara Chinei, fiind depistat în prezent în 53 de țări, unde s-au consemnat cel puțin 6.500 de cazuri și peste 100 de decese.

Sursa: https://www.activenews.ro

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.