Rugăciuni contra Coronavirus pe categorii de credință…

“Închinătorii” de la Untold se vor ruga contra Coronavirus la Wolf Spirit, demonul acela de distrugere chemat mereu peste mulțimile de acolo sau la doamna Magia, invocată mereu în concerte și în afișele de prezentare. Sau mai degraba la fantoma aceea de pe afisul de acum cațiva ani. Daca nu mă înșel, cred că fantoma aceea semăna chiar cu moartea, deci nu prea o să functioneze rugăciunea aceasta.

Închinătorii la moaște vor scoate repede un sfânt distrugător de virusuri, se va găsi un picior de mort sau niște oase care au puteri magice să distrugă și acest virus. Conform Bibliei, rugăciunea la oameni este întotdeauna o pistă moartă, “o linie telefonică” inexistentă, singurul căruia trebuie să ne rugăm este Isus Cristos, într-un singur Nume trebuie să cerem în rugăciunile noastre, în Numele Celui care a plătit pentru noi.

Închinătorii la bani și la pântec se vor închina la maldărele de conserve, la kilogramele de făină, la sulurile de hârtie igienică și vor spera că nu se termină nici la ei acasă, nici pe rafturile din supermarketuri.

Închinătorii la nimic (adică ateii) vor fii cei mai triști, ei nu vor avea cui să se roage, câțiva care vor ceda credinței lor în nimic, vor scăpa o rugăciune in colțul gurii, ceva de genul: “Doamne, ajută-mă să scap și de data asta!”

Închinătorii la evoluție, cei care cred că totul a apărut la întâmplare, se vor ruga ca acest virus să se maturizeze și el, să se transforme și el în ceva, să nu rămână toată viața un virus, dar stai că pentru asta (conform lor) trebuie miliarde de ani. Deci nu are rost să se roage așa la “domnul virus.”

Închinătorii la Cristos vor chema protecția și Sângele Său sfânt peste ei, dacă Dumnezeu mai are un plan cu noi ne va ține în viață și ne va trece și peste acest pericol, dacă nu, atunci zicem și noi ca Apostolul Pavel: “Dacă trăim, pentru Domnul trăim, dacă murim pentru Domnul murim, deci fie că trăim, fie că murim noi suntem ai Domnului.”

Așadar, nu vă irosiți rugăciunile în aceste vremuri. Asigurați-vă că vă rugați Celui care poate totul, Dumnezeului care are treabă și cu viii dar și cu morții, Celui care e Stăpân si aici și dincolo.

Cu prețuire,

Toni Berbece

Advertisement

11 thoughts on “Rugăciuni contra Coronavirus pe categorii de credință…

 1. Amaranthine Sophia

  Băi, adevăraților! Noroc cu voi. Nu știu cum a rezistat genul Homo pe planeta în ultimii 2,8 milioane de ani (6000 de ani 🤫). Articolul e o încântare. E pentru cunoscători. Viața bate filmul de comedie.

 2. Are relevanță pentru cei care știu că există un Creator care a creat Universul, omul și tot ce există; dar și că există un Vrăjmaș al lui Dumnezeu și al omului, numit Diavolul sau Satan. Că Dumnezeu e Duh (al luminii), așa cum și Diavolul se manifestă în lumea nevăzută ca un spirit-demon, duhuri necurate, ale întunericului. Dumnezeu e dragoste, iubește creația Sa și omul, în special, creat după chipul și asemănarea Sa.

  Dle Sophia, nu e greu de înțeles că are logică ce scriu aici, iar Dumnezeu ține seama de ceea ce alegem noi, oamenii: pe cine credem? Pentru că inspirația noastră ne vine de la unul din doi, de la un Duh (Dumnezeu) sau de la celălalt spirit (Satan).
  Fiecare își laudă stăpânul, ceea ce iubește el. Știu că ești un om citit, inteligent, doar că ești manipulat de vrăjitorul unor istorii și istorisiri filozofice care nu stau în picioare la o adică. Îți pot da și alte explicații, de preferință în particular și vei aprecia în cunoștință de cauză, va fi încă o variantă pe lângă cele multe pe care te bazezi (doar că asta vine de la însuși Creatorul, nu de la oamenii deștepți).

  1. Amaranthine Sophia

   Nu chiar citit, sunt un simplu muncitor. Abia am coborât de pe schelă. Știu narațiunea creștină, nu are rost să-ți pierzi vremea. Știu și tacticile de convertire, știu atitudinea rafinat pasiv-agresivă. Eu sunt împotriva ta doar în virtutea pașnicului dicton “cine nu e cu noi, e împotriva noastră”. Altfel, eu nu aparțin de vreo filosofie sau curent de gândire. Asta ca să va iasă din cap ca oricine e critic cu voi face parte dintr-o conspirație satanica și urmărește scopuri oculte. Va place asta pt ca va da importantă , astfel sunteți buricul ființei. Nici nu știu ce fel de creștini sunteți, nici nu are importantă. Eram curios cât o sa rezistați pana sa răspundeți. Cât despre convertit, sunt oameni pe care i iubesc și au sisteme infinit mai atrăgătoare, dar le apreciez frumusețea și atât. Ideologia prinde la mine ca apa pe penele ratelor.

   1. Creat de Dumnezeu, ești, deci ai pus de El în tine toată capacitatea necesară de a fi om. Muncitor, e ceva foarte de apreciat, creator, om. Ca și Dumnezeu, doar că la nivel de om. Construiești idei, filozofii, de fapt de aceea ai și îmbrățișat multe dintre ele, răzvrătindu-te marelui Creator, și celorlalți, încercând să dai ora exactă altora. Veniți, vă spun eu tot ce e în lume; acum știi ideile de vârf, problemele climaterice, înmulțirea omenirii, marele pericol în care se găsește omul… ești “vigilent”, față de ceilalți (mulți) inconștienți.

    Doar de Dumnezeu nu știi, “știi” însă ce gândesc cei care îl cred pe Dumnezeu. Asta e: nu știi ceea ce e cel mai important, știi despre părerea oamenilor și a ta, dar nu cunoști pe Cel care a făcut totul și care are totul în control. Te ocupi de nimicuri. Te crezi vigilent, pe fază, știi ce și cum e de făcut (asta crezi). Nu folosești informația (Biblia), iar acces oricum nu ai, aici; vei avea numai atunci când NU te vei ține mai grozav decât Cel care a creat omul, și vei căuta la El răspuns și învățătură. Diavolul e cunoscut ca tatăl minciunii: ești mințit de el și de tine însuți, n-ai adevărul, deci folosești minciunile lui, fără să știi; și le împarți sub diferite forme și idei, crezând că ai ce spune. Nu sunt decât minciuni ale Vrăjmașului omului, Satan. Sigur, tu nu crezi nici că există Diavol, nici Dumnezeu. Asta vezi, dar ce e nevăzut… există. Caută ce a spus în acest sens Platon, ce anume e real, realitatea.

   2. Amaranthine Sophia

    Știu ca biserica, mai ales cea răsăriteana, are influente neoplatonice. Dar cunoașterea progresează. Sa vorbim de obiecte platonice ca realitate ontologica nu mai merge. Dacă te referi la mitul peșterii, inteleg metafora. Eu știu ca tot ce vad sunt umbre, dar nu în sensul de umbre lăsate de obiecte ideale. Dar mai știu și ca oricine altcineva vede numai umbre. Umbrele care le vad eu vin din incompleta și progresiva înțelegere a realității, care e un proces nesfârșit. Umbrele văzute de tine sunt ideologie, construct cultural în timp istoric. Deci sunt umbre fără un obiect care sa le determine. Sunt iluzia unei umbre. Eu nu neg posibilitatea existentei lui Dumnezeu pt ca știu prea puțin ca să am adevăruri altfel decât provizorii. Dar astfel nu pot nega nicio posibilitate dar le putem reduce prin confruntarea cu rațiunea și matematica. Dar noi nu vorbim aici de un posibil Dumnezeu pe care niciunul din noi nu l-a cunoscut, ci vorbim de acel Dumnezeu care se poate încadra într o paradigmă, care are un profi psihologic, pe care-l putem identifica, despre care știm noi ce i place și ce nu i place. Cât privește natura, am fost “vigilent” de mic, ca instinct, e ceva de bun simț. Altfel, ce am făcut aici e sa bâzâi un mușuroi de furnici și apoi sa analizez reacția cuiva care deține Adevărul. E fascinant.

 3. Te distezi, miști mușuroiul! Am înțeles, nu ești personal, ești impersonal, ca și stăpânul tău, el e impersonal, n-are nimic cu nimeni, le vrea răul tuturor, fără discriminare. Ok, distrează-te; dar într-altă parte. Pentru ce “oferi” n-am timp.
  Fii sănătos, ocupă-te de umbrele tale.

  1. Amaranthine Sophia

   Da nu te am obligat eu sa răspunzi. Dacă nu-ți place blochează-ma, sau trimite inchiziția! P. S. Stăpânul meu îți trimite salutări, o zis ca faci treabă bună!

   1. Te-aș putea ajuta să cunoști ceea ce nu știi. Și comuniștii, au aplicat din învățătura Bibliei, ca slogane, omul nou, de exemplu!
    Ți-aș putea spune ce definiție majoră a spus Platon, dacă ai fi cât de cât serios, și nu ai crede prostii, că ți-aș face ceva rău să pot face. Nici despre tine nu cred asta, că mi-ai face rău, că nu ești rău – doar că nu le știi pe toate, despre tine și despre Cine te-a creat, și cum ești de fapt! Cineva te minte, dar tu ești în fond ok. Asta e; te-aș putea lumina. Ai libertatea să fii serios; de ce să ți-o folosești (libertatea) de a fi altfel?

  2. Amaranthine Sophia

   Tu ai adus vorba de umbre prin Platon. Eu ți am zis sa nu ți pierzi timpul cu convertiri. Da, ia fii sincer, ce ai face tu cu mine dacă ai avea putere? Păzește-ma doamne de sfinți, ca de păcătoși scap eu cumva! :))

 4. România, popor creștin, iar tu harnic, devorezi cu cititul cărțile, dar cum îți explici că tu înțelegi orice, numai Biblia nu? E tare de tot asta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.