Spurgeon, în timpul holerei din 1854: „M-am simțit îmbărbătat, împrospătat, îmbătat de nemurire.”

În anul 1854, holera care bântuia în Anglia atinsese și cartierul londonez în care slujea tânărul păstor Charles Haddon Spurgeon (1834–1892). Familiile și credincioșii bisericii nu conteneau să-l solicite pentru a le acorda asistență duhovnicească, pentru a-i încuraja pe muribunzi sau pe rudele celor decedați. Slujbele de înmormântare se țineau lanț.

Obosit și cu sufletul apăsat, Spurgeon se întorcea într-o seară către casă după încă un serviciu de înmormântare la care participase când, de la o fereastră a casei cizmarului de pe strada Dover, ceva i-a atras atenția. Nu era obișnuitul semn de carantină de care era plin orașul, ci un fragment din Psalmul 91:
Pentru că zici: „Domnul este locul meu de adăpost” și faci din Cel Preaînalt turnul tău de scăpare, de aceea nicio nenorocire nu te va ajunge, nicio urgie nu se va  apropia de cortul tău. (vv. 9–10)

Despre această întâmplare, Spurgeon avea să scrie mai târziu: „M-am simțit în siguranță, reîmprospătat, îmbătat de nemurire. Vorbind despre Biblie, el avea să adauge: „Mărturisesc că întotdeauna cuvintele Scripturii îmi încântă sufletul, așa cum nimic altceva nu ar putea-o face”.

Spurgeon, în timpul holerei din 1854: „M-am simțit îmbărbătat, împrospătat, îmbătat de nemurire.”

Precizările unui medic român din Franța, despre coronavirus: „Dacă treci pe stradă pe lângă un bolnav, probabilitatea să iei virusul e practic zero”

Doi medici apreciaţi ţin să ne liniştească: Infecția cu coronavirus se instalează și trece ca o răceală, iar fiecare dintre noi a avut-o „cel puțin o dată”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.