Andrei Radu: Vin alegerile, cum și pe cine alegem?

De fiecare dată am constatat că au ajuns în parlament, aleși de noi,  tot felul de indivizi, incompetenți, inculți, agramați, lipsiți de empatie și de bun simț, cu o moralitate mult prea  îndoilenică, puși  pe căpătuială, gata să-și voteze salarii, stipendii, pensii și privilegii, pentru că, nu-i așa, ei sunt forul legislativ suprem.

În plus chiulesc în draci pentru că nu sunt penalizați nicicum. Un muncitor, după trei absențe nemotivate, este concediat ! De ce nu este …„concediat” și parlamentarul chiulangiu? Tot acest parlamentar  nesimțit  își permite să demisioneze din grupul parlamentar al partidului pe a cărui listă a fost ales și…rămâne tot parlamentar !

Dacă a demisionat din partidul care l-a propulsat, gata, afară din parlament! Nu cred că este cistit și moral ca acești indivizi să-și voteze propriul regulament doar așa, de capul lor, fără un control al unui for juridic competent. Mai vedem că tot din liota aceasta se aleg viitorii miniștri, la fel de incompetenți  și de necinstiți, spre paguba unei țări întregi!

Ce sancțiune există pentru răul făcut de clica nerușinaților? Se zice că…votul. Bun, votăm, eventual, din 4 în 4 ani, pentru…schimbare. Și ce schimbăm? Un politruc cu altul? Așa cum zice cântecul: „Vin ai noștri, pleacă ai noștri, noi rămânem tot ca proștii”? Aici trebuie să intervenim și încă aplicând măsuri drastice ! 

În primul rând să se facă o selecție strictă a candidaților. Ideea este să se instituie un examen complex și serios  pentru a fi acceptat drept candidat, indiferent în ce partid sau chiar independent. Mai întâi este nevoie de un examen medical, apoi  psihiatric și psihologic, cu evidențierea IQ-ului, care să fie de minimum 120, pentru că nu putem admite să ne conducă psihopați, indivizi fără empatie și chiar proști ! Apoi candidatul să aibă o solidă și vastă cultură generală , o excelentă cunoaștere a limbii române și capacități de orator, ca să poată vorbi clar , concret și convingător. Este necesar să cunoască și măcar două limbi de circulație internațională, așa cum se învață la orice școală. Examenele pentru candidatură să fie publice, sub conducerea unei echipe de profesori  competenți, de nivel  universitar. Este nevoie, de asemenea, de un „certificat de onestitate”, care va fi emis, nu neapărat în scris, de către notorietatea individului.

În ceea ce privește vârsta candidatului, cred că ar trebui să se mențină în limita de la 30 la 65 de ani, pentru că, nu-iașa, sub 30 de ani ar fi prea devreme, din cauza lipsei de experiență de viață, iar după 65 de ani riscă să fie prea târziu. După trecerea examenului de candidat și reușita la vot, proaspătul ales să urmeze un curs intensiv de drept constituțional, pentru completarea cunoștințelor juridice. De asemenea, după un an de activitate parlamentară ,ar fi necesar ca proaspătul  parlamentar să primească un vot de confirmare/infirmare a activității sale, adică să rămână sau nu acolo, unde a fost ales, să reprezinte  corect voința alegătorilor săi.

Vacantarea locului din parlament va fi completată de următorul , cu suma voturilor exprimate pe locul doi, dintre candidații selecționați după aceleași criterii. O primă sarcină a acestui parlament corect, cinstit și competent ar fi să voteze Legea Adevărului, care să sancționeze concret și drastic orice minciună exprimată în spațiul public, de către oricine, conform gravității acesteia.

   Ce ziceți, promovăm aceste doleanțe legitime?

Primiți, vă rog, dragi concetățeni, expresia înaltei mele considerațiuni,
Andrei A. RADU,
11.10.2019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.