Președintele Iohannis încalcă Constituția și prevederi ale Hotărârii de Guvern prin campania sa electorală cu PNL din 11 Octombrie 2019

de Vlad Pârău

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la Brașov, vineri, că este nevoie de instalarea „urgentă” a unui guvern liberal, fiecare zi în care Executivul demis prin moțiunea de cenzură își continuă activitatea fiind considerată „o zi pierdută” pentru români, informează Agerpres.

„Avem nevoie să instalăm urgent un guvern liberal. Este obligatoriu să ne mișcăm foarte, foarte repede, fiindcă orice zi în care guvernul derutat, eșuat, demis, pesedist rămâne, fie și numai interimar, este o zi pierdută pentru România și pentru omâni”, a opinat Klaus Iohannis, la Brașov, la Adunarea zonală a organizațiilor PNL din regiunea Centru.

Acesta a amintit consultările de la Palatul Cotroceni, avute vineri cu partidele politice, la care PSD a decis să nu se prezinte, deși inițial Viorica Dăncilă anunțase că social-democrații trebuie să se prezinte și să dea dovadă de responsabilitate.

„Unii au chiulit. Pesediștii au chiulit. Nu au avut niciun motiv ca să nu vină, dar au preferat să stea deoparte”, a opinat Klaus Iohannis. Pentru el, aceasta este o dovadă că PSD „nu a înțeles nimic din moțiune” și că „a rămas în contrasens cu românii și cu România”.

Potrivit articolului 84 din Constituție, „în timpul mandatului, Președintele României nu poate fi membru al unui partid și nu poate îndeplini nici o altă funcție publică sau privată”. De asemenea, potrivit Hotărârii de Guvern nr. 630/2019, campania electorală pentru alegerea președintelui României începe sâmbătă, 12 octombrie 2019.

Sursa: activenews.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.