Vladimir Tismăneanu, după ce a spus despre Referendumul pentru Familie că este „de un penibil nebun”, lovește din nou

Acum, V. Tismăneanu o compară pe Koveși cu Papa Ioan Paul al II-lea

de  Ștefania Brândușă 

Vladimir Tismăneanu a scris pe pagina sa de Facebook că alegerea Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European este un moment istoric pentru România,  comparându-l cu momentul în care polonezul Karol Wojtyla a fost pontificat Papa Ioan Paul al II-lea.

„Știu, este o hiperbolă, dar nu pot să-mi stăpânesc gândul. Pentru noi, într-un fel, numirea Laurei Kovesi ca procuror-șef al UE înseamnă ceea ce-a fost pentru polonezi alegerea cardinalului Karol Wojtyla drept Papa Ioan Paul al II-lea. Era în 1978, propaganda regimului Gierek s-a dezlănțuit după vechile rețete kaghebiste.

În 1979, Papa a mers in Polonia, a fost un moment de extaz al libertății. Lupta acestei femei de un curaj greu de egalat cu un sistem putred, venal, metastatic, este una din acele pagini care ne dau dreptul să vorbim, fără urmă de ezitare, despre istoria onoarei în Europa de Est. Abia aștept prima vizită oficială a procurorului-șef al UE la București…”, a scris Vladimir Tismăneanu pe Facebook.

Să reamintim că același Vladimir Tismăneanu spunea despre Referendumul pentru Căsătorie că este „de un penibil nebun”, insinuând că susținătorii acestui demers formează „România în ițari, cu opinci și cu ochelari de cal”.

Vladimir Tismăneanu, care acum se leapădă de comunism, este fiul lui unuia dintre liderii marcanți ai comuniștilor veniți de la Moscova să instaureze cu forța noul regim.  Leonte Tismăneanu (născut Leonid Tisminețki), „unul dintre tartorii ideologici” ai perioadei staliniste, este tatăl lui Vladimir Tismăneanu.

Conform unei lucrări a istoricului Gheorghe Buzatu, familia Tismăneanu s-a aflat pe statele de plată ale Kominternului în perioada interbelică, fiind remunerată pentru aportul adus cauzei sovietice.

Ca o ironie a sorții, Vladimir Tismăneanu a fost desemnat de fostul președinte Traian Băsescu drept președinte al Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România.

Sursa: activenews.ro

………………………………..

Citiți și.

Curtea de Apel București: Traian Băsescu a fost turnător la Securitate

Jurnalistul Radu Moraru, atac la generalii Coldea și Predoiu: SRI, cât și SIE, la cel mai înalt nivel, au știut încă din 2005 despre rețeaua criminală care răpește minore, le violează și apoi le exploatează sexual, inclusiv la export!

Dan Chitic, text viral pe facebook despre LCK Procuror șef european: Epitaf pentru Europa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.