Secta “Martorii lui Iehova” (Charles Taze Russell, mason)

Câți  știu că Joseph Smith, si Charle Taze Russell creatorul sectei Martorii lui Iehova erau masoni?

Martorii lui Iehova și Mormonii au fost înființate de masoni. Martorii lui Iehova sau studenţii în Biblie, zis şi milenisti sau Russelisti, este una din cele mai periculoase secte care acţionează şi în ţara noastră. Adepţii ei s-au numit “Russelişti”, după numele întemeietorului; “Milenişti”, ca unii care răspândesc învăţătura despre “mileniu”, sau “Studenţii în Biblie”, ca unii ce ar studia mai serios decât ceilalţi Biblia şi în fine “Martorii lui Iehova”, ca singurii martori ai lui Iehova.

Întemeietorul sectei lor a fost Charles Russell, comerciant din America, născut la Pitsburg, statul Pennsylvania, în 1852, din părinţi irlandezi, prezbiterieni, emigranţi în America. Ajungând în contact cu adventiştii, ei s-au molipsit de învăţăturile acestora despre inexistenţa iadului şi despre apropiată a doua venire a Domnului pentru aşezarea împărăţiei de 1000 de ani pe pământ. Russell s-a apucat să cerceteze Biblia şi a ajuns la concluzia că aceste învăţături ar fi conforme cu ea şi că venirea a doua nu se va face în scopul judecăţii, ci al restabilirii sau al restaurării, iar mileniul are un caracter purificator.

Charles Russell (1852-1916), fondatorul "Martorii lui Iehova"

Charles Russell (1852-1916), fondatorul „Martorii lui Iehova

În 1872 înfiinţează un cerc al “studenţilor în Biblie” – făcând începutul sectei; iar în anul 1876 scrie cartea “Scopul şi modul venirii a doua a Domnului”. Anul 1874 era dată fixată de adventişti pentru venirea a doua a Domnului în trup. Profeţia însă nici de data aceasta nu s-a împlinit, ceea ce a descurajat pe aderenţi. Russell însă le furnizează explicaţia că Hristos a venit dar numai în duh şi nu L-a văzut nimeni, că a venit precum Însuşi spunea că va veni: “ca un hoţ”, nevăzut. De la 1874 la 1878 spunea el – sunt cei trei ani şi jumătate (Apoc. 14, 14-20). Apoi, în 1878 a început să-şi arate marea Sa putere şi să întemeieze împărăţia Sa, iar în primăvara anului 1878 au înviat Apostolii, dar şi ei sunt asemenea lui Hristos, fiinţe spirituale invizibile ochiului omenesc.

Deşi la început a colaborat cu adventiştii, în cele din urmă Russel se desparte de ei şi în anul 1879 înfiinţează revista “Turnul de veghe”, scrisă de el şi tradusă în mai multe limbi, între care şi româna. Scrierea doctrinară de temelie a lui Russell este “Studii în Scriptură”, în şapte volume.

Russell se numără şi el printre cei ce s-au înşelat în socotelile lor. Prevestindu-şi moartea, a fixat-o pentru anul 1914, când avea să fie şi venirea a doua, dar n-a murit decât în 1916, călătorind prin California.

La noi în ţară, iehoviştii au pătruns mai întâi prin mijlocirea unor unguri în Ardeal. Prin 1920, un român din America, Ioan B. Sima, molipsit de doctrina “martorilor”, este trimis în România ca să organizeze secta. Neobţinând nici aprobarea necesară, o organizează pe baze comerciale, înfiinţând la Cluj casa de editura “Viaţa”. Însă în 1927, convins că iehoviştii – sub masca religioasă – tind spre anarhism, părăseşte secta, demascându-i toate planurile. Încercările iehoviştilor americani de a-l împaca rămân zadarnice. Conducerea sectei o iau nişte unguri, iar propaganda şi-o susţin prin revista “Turnul de veghe” şi prin alte reviste şi broşuri fără de autor, fără indicarea datei, editurii etc. La adunările lor se cânta din cartea “Imnurile zorilor mileniului”.

Învăţăturile specifice iehoviştilor sunt:
a) Cunoaşterea exactă a datei venirii a doua;
b) Mileniul – împărăţia lui Hristos de o mie de ani;
c) Nu există suflet nemuritor, omul neavând suflet, ci fiind suflet (adică fiinţă vie, sufletul nefiind altceva decât viaţa); deci nu exista nemurire. Învierea este un dar deosebit al lui Dumnezeu dat celor aleşi ai Săi;
d) Nu există iad şi chinuri veşnice; păcătoşii la înviere vor fi nimiciţi; învierea va fi o restaurare sau o restabilire la loc a lucrurilor, aşa cum le-a făcut Dumnezeu la început;
e) Sfântul Duh nu este o persoană a dumnezeirii, ci numai o energie a Tatălui – deci nu exista Sfânta Treime); Iisus Hristos este o creatură a lui Dumnezeu pe pământ. El a fost numai om şi ca om a murit pe cruce pentru totdeauna;
g) Nu există nicio sărbătoare. http://www.lovendal.ro/wp52/martorii-lui-iehova-secta-care-nu-crede-in-existenta-sufletului-nemuritor/ Masoneria impotriva lui Dumnezeu
Secolul al XIX-lea este secolul ofensivei francmasoneriei impotriva crestinismului. Masonii creeaza scoli laice opuse celor confesionale. Conventul masonic de la Lausanne, intrunit la 6 septembrie 1875, la care au participat 10 consilii supreme din 22 cate au fost convocate, neaga credinta in Dumnezeu.
Consiliile supreme ale Scotiei, SUA, Americii Centrale si Irlandei, intrunite in 1877 la Edinbourgh, denunta deismul declaratiei de la Lausanne. Marele orient al Frantei, intr-un convent din septembrie 1877, suprima articolul 1 din statutul sau, cel care consfintea existenta lui Dumnezeu si nemurirea sufletului. Din 1880, Marea Loja Sobolica Scotiana abandoneaza si ea referinta la Marele Arhitect al Universului. La 20 aprilie 1884, Papa Leon al XII-lea emite o bula prin care decreteaza francmasoneria ca „sinagoga lui Satan”. Masoneria este condamnata si de biserica ortodoxa.

Atitudinea crestinismului fata de masonerie
O tendinta constanta a manifestat masoneria in incercarea ei de a penetra in marile biserici crestine prin impunerea unor inalti prelati masoni. Se pare ca acest lucru i-a reusit de mai multe ori, insa atitudinea Bisericii fata de masonerie nu s-a schimbat. Declaratia asupra fracmasoneriei a cardinalului Ratzinger din 1983 spune clar: „S-a pus problema daca nu cumva judecata Bisericii s-a modificat in privinta masoneriei. Judecata negativa a Bisericii este neschimbata in privinta societatilor masonice, deoarece principiile lor au fost totdeauna considerate incompatibile cu doctrina Bisericii, si, prin urmare, aderarea la ele ramane in continuare interzisa. Credinciosii care apar in societati masonice se afla intr-o stare grava de pacat”. Miscarea ecumenica contemporana nu este straina de francmasonerie. Dupa N. Homuth, intreg protestantismul si neoprotestantismul actual, descompuse din punct de vedere eclesiastic, se afla in mrejele francmasoneriei.

Divizarea protestantilor, opera masoneriei
Faramitarea protestantismului este opera unor francmasoni: Wesley, Chalmers, Zinzendorf, Brigham Young, Josef Smith, C.T. Russel. Secte precum „stiinta crestina”, mormonii, martorii lui Iehova, antropozofii, sunt creaturi ale francmasoneriei. Thomas Chalmers, fondatorul Aliantei Evanghelice in 1846, a fost vicepresedinte al organizatiei francmasone Royal Society din Edinbourgh. Presedintele Federatiei mondiale baptiste in 1985, Duke McCall, este francmason din Clubul Rotary. Cultul metodist este si el penetrat de francmasonerie, F.P. Corson, fost presedinte al Congresului Mondial Metodist, este Mare Maestru al Marii Loje din Pensylvania. Episcopul metodist R.A. Mueller, fost presedinte al Consiliului National al Bisericilor NCC (organizatia ecumenica din SUA), este francmason activ. In Suedia, 535 de parohi luterani sunt francmasoni. In Germania, cluburile francmasonice se impletesc cu organisme ecumenice. Sa nu uitam ce se ascunde in spatele francmasoneriei.

Albert Pike, aceasta autoritate a masoneriei (era francmason de gradul 33), in secolul al XIX-lea este cel putin sincer in cartea sa „Morala si dogma” cand recunoaste originea gnostica a francmasoneriei, marturisind ca il venereaza pe Lucifer. Pentru Albert Pike, Lucifer era zeul luminii, iar Dumnezeu cel al intunericului. Practicarea ocultismului de catre unii masoni de grad inalt este un fapt subliniat de multi autori. De exemplu, L. Pauwels si J. Bergier arata ca Societatea Rozicruciana engleza, infiintata prin 1867 de Robert Wentworth Little, isi recruta membrii dintre maestri masoni. Aceasta Societate avea 144 de membri, intre care si Bulwer-Lytton, autorul „Ultimelor zile ale Pompeiului”. http://www.almeea.com/Conspiratii_secrete/Masoneria.html

https://i0.wp.com/upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0e/Russell_Pyramid.JPG  Charles Taze Russell, fondatorul sectei “MARTORII LUI IEHOVA”, a fost MASON, iar la mormantul sau este o … PIRAMIDA .

Secta Martorii lui Iehova (Yahwe) o alta inchisoare a mintii creata de pedofilul mason de grad 33 Charles Taze Russell Fara Secrete

La 6 aprilie 1840 a fost fondată Marea Lojă din Illinois de către partriarhul mormon James Adams. Noua lojă a stabilit imediat relaţii strânse cu secta lui Smith. Existau chiar cinci loji cunoscute drept lojile mormone, care împreună aveau peste 1500 de membri. Primii preşedinţi ai sectei, Joseph Smith, Brigham Young, John Taylor, Wilford Woodruff şi Lorenzo Snow, au fost masoni.

Charles Taze Russell, creatorul sectei Martorii lui Iehova. Profetul a fost iniţiat în masonerie.

ARTICOLE PRELUATE

sursa

………………………………..

Citiți și AICI

 

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.