Patrick Andre de Hillerin scrie că DNA și SRI nu se sesizează în cazul problemelor cu softul CNAS din cauză că „încrengăturile sunt prea ramificate și duc prea aproape de cele două instituții”

de  Andrei Nicolae

Sistemul informatic al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nu a funcționat deloc timp de 18 zile, timp în care mii de oameni au avut de suferit în spitalele românești.

În acest timp, reacția CNAS a fost una batjocoritoare, purtătorul de cuvânt Daniel Osmanovici afirmând că „oamenii mor oricum, și cu sistem, și fără sistem”,

Jurnalistul Patrick Andre de Hillerin scrie în Cațavencii că statul român „este preocupat nu să ne asigure condiții de viață, ci condiții optime pentru moartea cât mai rapidă și mai eficientă”.

El crede că instituții precum DNA și SRI nu au reacționat din cauza legăturilor între cei care au implementat sistemul informatic al CNAS și cele două instituții.

De atâția ani de când sistemul ăsta dă rateuri, DNA nu s-a sesizat. Poate din același motiv din care nu a reacționat nici SRI: încrengăturile sunt prea ramificate și duc prea aproape de cele două instituții pentru ca cineva să simtă nevoia să-și taie craca de sub picioare.

Statul român e jalnic. Din ce în ce mai jalnic. Problemele care ne interesează pe noi, alegătorii, îi lasă reci pe aleși. Reci la modul filosofic. Reci de-adevăratelea sunt morții noștri, cărora statul nu poate și pare că nici nu mai vrea să le ofere condiții de viață. Nici măcar decentă, ci viață pur și simplu. Dar nu-i nimic, ne descurcăm și așa. Ne vom mai entuziasma în fața unor referendumuri neconstituțioanle, vom ieși iar la vot cu voioșie, după care ne vom retrage să mai murim puțin, sub privirile binevoitoare ale celor pe care i-am ales să conducă statul”, a scris jurnalistul în Cațavencii.

sursa  activenews.ro 

………………………………….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.