„Corectitudinea politică a luat-o razna”

de Ștefania Brândușă

Decizia de a elimina termenul „ea” pentru o navă va „insulta generații de marinari”, a declarat fostul șef al Marinei britanice, comentând cea mai nouă nebunie genderistă din Regatul Unit, scrie The Telegraph.

Amiralul lord Alan West a făcut această declarație după ce un muzeu maritim britanic a început să se refere la navele pe care le expune cu termenul „el”, în încercarea de a fi neutru din punctul de vedere al genului.

Subiectul a ajuns să fie comentat la BBC Radio 4, unde, printre cei care au sunat să-și spună punctul de vedere s-a numărat și Lordul Alan West, extrem de  supărat de decizia muzeului.

El a afirmat că o astfel de decizie arată până unde merge nebunia unora și cum a luat-o razna corectitudinea politică: ”Este ca o insultă pentru generațiile de marinari. Navele sunt văzute aproape ca o mamă, pentru că ne protejează de pericolele mării și de asemenea, de violența inamicului. E o stupiditate să schimbăm numele navei în acest fel”.

Trebuie sa fim foarte atenți cu micile grupuri de presiune care fac oamenii să schimbe lucrurile. Este un drum foarte periculos pe care apucăm”.

Continue reading activenews.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.