La Paris, a ars un simbol autentic al creștinismului sau un simbol al păgânismului?

by Daniel Cristian Florea

Când am fost la Paris, am trecut pe lângă catedrala Notre Dame, dar simțind în duhul meu că e idolatrie pură, n-am intrat în ea.

Zilele astea, ni se prezintă, nouă mulțimii, în toate știrile, păgânismul antic drept creștinism european.

Confuzia vine de demult, de când biserica primului mileniu a îmbrăcat religia și filozofia păgână, în haină creștină.

Cei care au finanţat construirea marilor catedrale gotice din Europa, între anii 1130-1250, au fost templierii, cu cunoaşterea lor ezoterică avansată. Stilul gotic îşi are originea în arta ariană practicată în Orientul Apropiat-Mijlociu. Printre catedralele gotice finanţate şi concepute de templieri s-au numărat Westminster Abbey, York Minster din Nordul Angliei,  Notre-Dame de Chartres din Franţa, nu departe de Paris, şi Notre Dame, chiar în centrul Parisului.

Notre Dame (Doamna Noastră: Isis/Semiramida/Ninkharsag) a fost construită pe un loc sacru închinat pe vremuri zeiţei Diana, iar Catedrala de Chartres a fost construită pe un alt loc sacru din vechime, în care se adunau cândva druizii din întreaga Europă.

Atât catedrala de Chartres cât şi Notre Dame de Paris au fost centre ale adorării Madonei Negre, o altă obsesie a templierilor. Cultul Madonei Negre nu are legătură cu Maria, mama lui Iisus, deşi aceasta era impresia pe care încercau să o lase templierii. În realitate, era vorba de adorarea reginei Semiramida şi a lui Isis/Barati. Egiptenii o reprezentau pe Isis îmbrăcată în alb în ipostaza ei binevoitoare şi în negru în ipostaza ei negativă. Madona Neagră era tot una cu Isis/Barati cea Neagră sau cu regina Semiramida, care era cunoscută în Babilon sub numele de Madona. Madona Neagră simbolizează folosirea negativă a energiei feminine a „lunii”, în timp ce Soarele Negru simbolizează folosirea negativă a energiei masculine a soarelui.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2009581349154441&set=a.195470620565532&type=3&theater

…………..

Citiți și:

Cântec de jale la Notre-Dame!

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.