Alianța Familiilor din România – Post-Referendum, hipsterii: Reacții ale cititorilor

După referendum am publicat mai multe comentarii privind referendumul, atacurile clasei politice si mass mediei împotriva democrației române și a mișcării pro-familie din România și despre influența lui Soros în România. Reacțiile cititorilor noștri au fost multe și diverse. Astfel că am găsit cu cale să facem ceea ce nu am mai făcut de mult: să vă dăm dvs oportunitatea să aflați cum gândesc concetățenii dvs și ingrijorările pe care și ei și le exprimă, publicând comentariile lor. Din lipsă de spațiu publicăm doar câteva.

 Comentariul unui profesor

Mă numesc […], sunt profesor de discipline socio-umane la […] și vă mulțumesc pentru tot efortul pe care-l faceți pentru susținearea familiei și a valorilor creștine. Apreciez extrem de mult și bunul simț prezent în toate articolele primite de la dumneavoastră. Nu știu dacă e ciudat sau nu, dar gândirea mea rezonează într-o măsură extrem de mare cu ideile susținute de AFR. Consider și eu că ar trebui ca AFR să intre în politică. Susțin și eu cu tărie acel comentariu al unui cetățean, pe care ni l-ați prezentat în ultimul email. Dacă nu o veți face dumneavoastră o vor face alții în numele dumneavoastră (hipsterii de care ați vorbit). Nu văd altă soluție. Sunt dezamăgit profund de toată clasa politică. Și simt lipsa unei alternative pe care să o susțin fără rezerve. Așa că, m-aș bucura extrem de mult să fie AFR-ul acea alternativă. Cu respect și prețuire, […]

 Comentariul unui cetățean creștin

Cred ca este o ideie F.B. infiintarea unei miscari politice cu iz crestin caci se simte lipsa unor formatiuni politice noi care sa atraga mai multi oameni la vot la alegerile parlamentare. Lansati ideia in spatiul public si vedeti cati oameni ar raspunde favorabil. … TOATE CELE BUNE!

 Un partid politic creștin

Consider ca e foarte buna ideea infiintarii unui partid politic crestin, ar trebui cautati crestinii care au pregatire pentru asa ceva, ca sunt cu siguranta destui oameni capabili intre ei. Cei din partidele politice credeti ca sunt grozav de bine pregatiti? nici pomeneala, multi nici nu au studii superioare, sunt doar tot felul de oportunisti care ar face orice pt a promova in functii. eu ca pregatire sunt profesor de istorie si as fi dispus sa ma implic in asa ceva.

Buna ziua. Am citit cu surprindere **Comentariul unui cetatean* doar spre a realiza ca si eu, la fel ca el, si poate ca multi altii gandim la fel. Americanii au o vorba, to fight fire with fire, iar vremurile arata ca in special crestinismul este sub asediu. Ma uit la ofensiva pro drepturile homoseualilor care a monopolizat preocuparile si agenda politica cam peste tot in lume de parca toate problemele umanitatii au fost rezolvate si asta este unicul lucru ce a mai ramas de facut. Si realizez ca de fapt, lumea crestina este sub asediu din toate directiile posibile. La fel, ma gandesc la ce lobby puternic au in spate si ce sume uriase sant in joc. Si uite asa, Alianta Familiilor din Romania transformata in partid politic ar putea face diferenta. Sa ma ierte Bunul Dumnezeu daca gresesc dar asta este parerea mea.

 Despre mercenarii lui Soros in Romania

Doamne ajuta! Trecutul nu-l poate schimba nimeni! Aceste informatii ar fi fost bine daca le-am fi stiut la momentul respectiv! Pana una alta a fost un referendum! De ce nu a iesit lumea la vot? Unde au fost ortodocsii nostri? S-or destepta acum? Un tren f important a trecut si minunatii (manipulatii adica ) au stat si au boicotat! Ce va face sa credeti ca acum vor fi impotriva parteneriatelor civile mai multi ca la referendum? Mila lui Dumnezeu! Trebuia post si rugaciune la nivelul intregii tari! Dar cursurile de la Predeal? Dar protocoalele incheiate intre 6 licee si o  scoala generala si Accept? Dar platforma Cred ce are printre obiective” promovarea si respectarea diversitatii” ? Dar programa APROBATA din 2014 la Consiliere si Orientare cl a XI-a IP3  ce are printre teme ideologia de gen si diversitatea? Parintii dorm, nu realizeaza pericolul, am discutat pe tema aceasta si am ramas blocata de raspunsurile lor! Oameni cu studii spun ca nu se intampla nimic grav……ca ce sens are sa depuna cerere la gradinita, scoala….Care credeti ca este pulsul? P e FB e de jale, actioneaza boicotistii, de spui ca  e iadul acolo! Lumea nu realizeaza pericolul! Dezamagita profund! Cu respect, […]

 Comentariul unui cetatean

Reflectiile dvs privind rezultatele Referendumului, desi dureroase, sunt adevarate. Tinind cont de toate cele mentionate in mesajul dvs se ridica totusi intrebarea fireasca: ce este de facut in continuare? Cum va reusi aceasta minoritate crestina din Romania sa-si faca auzita vocea? Problemele cu care se vor confrunta de acum inainte toti cei ce se mai considera crestini vor fi din ce in ce mai numeroase si nu vor intarzia sa apara …. Din pacate, asa dupa cum bine ati remarcat, clasa politica actuala, in ansamblul ei, de la Presedinte in jos, a dezamagit profund. Spuneati ca, pentru comportamentul lor vor fi penalizati la viitoarele scrutine electorale. … Bine, dar cum se va intimpla acest lucru atita timp cit nu exista in prezent o alternativa viabila? Pentru ca, sincer vorbind, nu vad in acest moment pe scena politica un partid sau o miscare de inspiratie crestina in vorbe si fapte. … Si poate ca cei 3,5 milioane care au votat “DA” la acest referendum ar merita sa-si aibe reprezentantii lor, alesi dintre ei, in Parlament, si nu doar acolo, ci in general, in viata politica a societatii in care traim.

Inainte si dupa Referendum CpF a anuntat ca NU se va transforma intr-un partid politic. Este optiunea dlor, si, desigur, nu suntem noi in masura de a-i judeca. Cred insa cu tarie ca efortul urias depus de toti acesti aproape 3 ani scursi de la demararea strangerii semnaturilor merita o continuitate pe masura. Dar a merge inainte numai redactind si trimitind scrisori de protest diverselor autoritati (Parlament, Guvern, Presedinte etc.) ori semnind diverse petitii online mi se par mult prea putin si cam fara rost. Aceasta pentru ca nimic nu pare a se schimba in bine daca se va urma numai aceasta cale. Decidentii politici ai timpurilor noastre par a avea cu totul alte prioritati decit sa-si plece auzul la cuvintele unora care, in opinia lor, iata, nici nu sunt atit de numerosi (de vreme ce n-au fost in stare sa “treaca” un Referendum).

Si totusi … daca ne imaginam ca macar o parte din cei care au votat “DA” in urma cu 10 zile (sau sa spunem 1 din 5) ar sustine infiintarea unei miscari crestine care sa-i reprezinte, atunci s-ar stringe cu usurinta cca. 700.000 de voturi. La alegerile parlamentare trecute (2016) participarea a fost de aproximativ 40% (cca. 7.300.000). In aceste conditii s-ar obtine o sustinere din partea a cca 10% dintre votanti, ceea ce ar insemna un procent semnificativ pentru inceput. Important este ca noua formatiune – am putea sa o numim Alianta Crestina din Romania – sa-si defineasca urgent un program inchegat, promotor al valorilor crestine, sa fie acceptata si “populata” de reprezentanti integri apartinind diferitelor traditii religioase din Romania care, lasand la o parte micile diferente ce-i despart, sa reusasca sa descopere un limbaj comun inspirati din cuvintele Mantuitorului “Ca toti sa fie una” (Ioan 17,21).

Si poate ca astfel, la un moment dat, glasul crestinilor se va face in sfarsit auzit, parerea lor va conta si va fi luata in seama, iar implicarea lor va putea schimba in bine societatea de azi. “Voi sunteti sarea pamantului … Voi sunteti lumina lumii” (Matei 5, 13-14) sunt cuvintele cu care Domnul i-a imbarbatat pe ucenici, caci, spune to El, “in lume veti avea necazuri, dar indrazniti. Eu am biruit lumea” (Ioan 16,33) Cu speranta intr-un viitor mai bun pentru toate familiile noastre va incurajez sa mergeti mai departe.

VESTELE GALBENE ŞI VIITORUL CREŞTIN AL EUROPEI

Pe 10 decembrie am postat urmatorul comentariu privind protestele din Franta: https://www.facebook.com/notes/peter-costea/vestele-galbene-%C5%9Fi-viitorul-cre%C5%9Ftin-al-europei/1506362322800492/

Secularismul european este în căutarea constantă a unui mesia care să-l salveze! Să-l slaveze pe el şi Uniunea Europeană, “valorile” europene, “civilizaţia” europeană (sau ceea ce a mai rămas din ea), instituţiile şi structurile ei, dar şi să-i rezolve o serie de probleme tot mai acute, ca cele politice, economice, demografice, sociale sau declinul valoric şi pesimismul în creştere al europenilor, precum şi scăderea încrederii în liderii unionali.

Ironic, în ultimii ani (puţini la număr) în Uniunea Europeană, s-au ridicat mai mulţi mesia seculari ca Merkel, May şi Macron, dar toţi s-au prăbuşit în ultimele luni şi este evident, că nici unul dintre ei nu s-a dovedit a fi un “Mesia” autentic. Macron este ultimul exemplu, neândoielnic de trist, al falimentului secularismului francez. Dovada principală a acestui faliment, sunt protestele masive ale vestelor galbene care au început în Franţa şi s-au extins în ultimele săptămâni, în Belgia şi alte ţări, inclusiv în Romania.

Franţa este în ruine, fiind dezorientată la fel ca mai întreaga Uniune Europeană. Vestele galbele, nu au ieşit în stradă să protesteze doar pentru creşterea taxelor pe carburanţi, potrivit aşa-zişilor comentatori, ci au ieşit în stradă, pentru că francezii sunt nemulţumiţi şi dezamăgiţi. Analizând statisticile care furnizează date despre ocuparea pieţei de muncă, aflăm că doar 64% dintre francezii cu vârste între 18 şi 64 de ani muncesc, iar taxele lor, aflate într-o continuă creştere, ţin pe linia de plutire întreaga naţiune şi populaţie. În contrast, participarea activă pe piaţa muncii în Marea Britanie şi Germania este de 76% din populaţia cu vârste între 18 şi 64 de ani.

Bunăstarea materială, mobilitatea socială, încrederea şi respectul se dobândesc prin muncă. Munca cinstită şi plătită decent care facilitează o viaţă prosperă pentru familiile care formează societatea de azi şi societatea de mâine.

Infrastructura Franţei, o reflecţie a sufletului civilizaţiei franceze, este de asemenea în stare de descompunere. Metrourile şi trenurile sunt vechi de zeci de ani, iar imigranţii neasimilaţi sunt peste tot, politica naţională de incluziune socială a imigranţiilor devine falimentară, aceştia clădindu-şi în Franţa o ţară proprie, separată de cea a francezilor. O ţară în care se învaţă greu sau chiar deloc limba franceză, o ţară în care numărul celor care locuiesc în stradă şi în staţiile de metrou este în creştere, iar declinul social se preconizează a fi inevitabil. [Detalii: http://thefederalist.com/2018/12/07/riots-france-arent-just-gas-taxes-wests-decline/]

Francezii au optat pentru copii mai puţini şi imigranţi mai mulţi, ca urmare, zonele rurale ale Franţei continuă să fie depopulate, în timp ce populaţia ghetourilor reprezentată de imigranţii neintegraţi social este în continuă creştere. Dl. Macron tipizează această situaţie lamentabilă, la 40 de ani nu are nici un copil şi nici nu prezintă perspectiva de a avea. A fost un profesionist cu un imens succes financiar, dar fără succes în clădirea unei familii.

Se spune că aparenta prăbuşire în abis a Franţei, acum la sfârşit de an, este un simptom al prăbuşirii lumii Occidentale. Această afirmaţie poate fi exagerată, însă cu siguranţă indică un declin evident, atât social cât şi administrativ al ţării.

Franţa îşi pierde sufletul! Secularismul a ucis creştinismul francez şi nu a fost în stare să-l înlocuiască. Franţa a optat pentru secularism, pentru “progresism” şi statul asistenţial, pentru avort şi declin moral, pentru concubinaj ca înlocuitor al familiei şi căsătoriei naturale, dar şi pentru imigraţie în locul stimulării demografiei native. Chiar şi francezii încep încet, să-şi perceapă propria ţară ca un puţ stagnant şi irelevant al decadenţei.

Secularismul francez nu poate fi un model pentru viitorul Uniunii Europene! Doar creştinismul, atât de bogat şi variat în istoria Franţei, o poate ajuta în redobândirea sufletului ce o poate ţine în viaţă. Această concluzie este aplicabilă întregii Uniuni Europene.

Ce formulă există pentru revitalizarea Franţei şi a Uniunii Europene? Consider că Franţa şi Uniunea Europeană, au nevoie de trei lucruri fundamentale: (1) de revitalizarea familiei ca instituţie socială si normativa în forma ei naturală; (2) de creştinism, mai mult ca orice, deoarece creştinismul a reuşit să integreze diverse grupuri entice, însă secularismul nu a reuşit până acum integrarea acestor grupuri, şi nici nu le va putea integra; (3) şi nu în ultimul rând, Franţa şi Uniunea Europeană au nevoie de o libertate adevărată, înţeleasă ca libertatea de alegere a binelui şi nu a răului, de alegere a moralităţii şi nu a imoralităţii, de a contribui la edificarea civilizaţiei europene şi creştine şi nu la distrugerea ei în numele autonomiei personale.

Europa se înşeală mereu şi mereu, punându-şi încrederea într-un mesia de tip secular. Europa uită că unica speranţă este singurul Mesia adevărat, Hristos! Aceste idei şi convingeri, reprezintă valorile pe care doresc să le transmit în Parlamentul European, valori prin care ne identificăm şi le împărtăşim cu toţii. [Nota: Pe 24 noiembrie dl Petre Costea si-a anuntat oficial candidatura la alegerile europarlamentare din mai 2019 in calitate de candidat independent. Anuntul dinsului poate fi citit aici: https://www.facebook.com/notes/peter-costea/candidez-la-alegerile-europarlamentare-2019/1502479239855467/]

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: “Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. … Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului“. Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!

 JOIN US ON FACEBOOK / URMARITI-NE SI PE FACEBOOK!

Publicam comentariile noastre de joi si pe Facebook. Va rugam sa ne urmariti si sa deveniti prietenii nostri pe Facebook: https://ro-ro.facebook.com/Alianta.Familiilor/

VRETI SA FITI INFORMATI?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile si valorile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.

FACETI-NE CUNOSCUTI!

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

ANUNTURI

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.

Alianta Familiilor din Romania

www.alianta-familiilor.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.