Petre Costea, Preşedintele Alianței Familiilor din România, şi-a anunțat candidatura la alegerile europarlamentare

Pe 24 noiembrie, dl Petre Costea, Președintele Alianței Familiilor din România, și-a anunțat, în cadrul unei conferințe ținute la Arad, candidatura la alegerile europarlamentare din mai anul viitor.

Oferim primul segment din discursul dînsului cu rugămintea ca toți cei care doresc să sprijine candidatura lui să îl posteze pe facebook și să-l distribuie prin canalele lor de socializare: www.facebook.com/referendumprofamilie/videos/337937260357939.

Cu prilejul anunțului candidaturii, Campania pentru Europarlamentare a dlui Costea a emis urmatoarea Declarație:

Mă numesc Petre Costea și doresc să vă reprezint în Parlamentul European! În data de 24 noiembrie 2018, mi-am anunțat în mod oficial candidatura la alegerile europarlamentare din luna mai a anului 2019, în calitate de candidat independent.

M-am născut în județul Bihor, într-o familiei de oameni simpli, cu mijloace de trai modeste, dar iubitori și împlinitori a valorilor creștine, ceea ce a reprezentat pentru mine adevărata bogăție și baza formării mele ca om și profesionist. 

Studii și formări profesionale: În timpul regimului comunist, am plecat din Romania din cauza persecuției religioase, însă ca adult am fost privilegiat să devin un om educat, obținând în 11 ani de studii 6 diplome universitare, de la prestigioase universități ale Americii și Europei. Am completat ulterior studiile universitare, cu un doctorat în diplomație (1989) și un alt doctorat în jurisprudență (1990), și am obținut licențierea profesiei de avocat în fața baroului de avocați al Statului Texas.

Experiența profesională și implicarea în mișcarea creștină din România: Profesez avocatura de 28 de ani în orașul Houston, Texas, Statele Unite și sunt calificat să pledez cazuri în toate tribunalele Statului Texas, precum și în Curtea Supremă a Statelor Unite. În cei 28 de ani de avocatură, am reprezentat mii de indivizi în litigii impotriva marilor companii americane și globale. Multe din cazurile mele au apărut în publicații prestigioase din Statele Unite. În toți acești ani, am dobândit o vastă experiență de expertiză, pentru a putea reprezenta și pleda cauze în diferite foruri, atât naționale cât și internaționale.

Voi fi onorat, să pot folosi experiența profesională și capacitățile mele de expertiză, pentru a  pleda cauza României și a mișcării creștine din Romania în Parlamentul European. Mă pasionează promovarea și protejarea valorilor creștine, a libertăților fundamentale, a democrației și a statului de drept, iar în anul 2005, am fost unul din fondatorii mișcării pro-familie din România, urmând ca în anul 2007 să înființez, impreuna cu altii, Alianța Familiilor din România, o  organizație a societății civile, a cărui președinte am onoarea să fiu, de atunci și până în prezent.

În perioada 2005-2006 am inițiat și organizat, impreuna cu altii, prima încercare de revizuirea a Articolului 48 din Constituția României, pentru protejarea căsătoriei și familiei naturale, iar în perioada 2015-2018 am fost implicat și în cea de-a doua încercare de revizuire a Constituției României, participând activ la mobilizarea publicului în sprijinul referendumului constituțional din octombrie 2018.

Valorile și obiectivele urmărite: Obiectivele majore, pe care voi pune accentul și le voi promova în calitate de europarlamentar, atât în spațiul European, cât și în România sunt:

–    dezvoltarea unei culturi pro-viață, pro-familie, în favoarea valorilor creștine care ne reprezintă și ne sunt comune tuturor;

–    promovarea libertății religioase și de conștiință;

–    nediscriminarea cetățenilor români în Uniunea Europeană;

–    stimularea unui mediu economic favorabil micilor întreprinzători;

–  stimularea dezvoltării unor locuri de muncă bine plătite în România, în concordanță cu pregătirea profesională a fiecărui individ;

–   reafirmarea rolului de promotor a valorilor creștine, pe care România trebuie să și-l asume, ca națiune preponderant creștină, în spațiul European;

–    promovarea și fortificarea democrației și a statului de drept în România. 

Va fi o campanie electorală atipică, construită pe o platformă electorală fundamentată pe valorile democrației creștine.  

Concretizarea convingerilor și valorilor mele constă în faptul că din 2005 și până în prezent, am făcut zeci de demersuri oficiale în sprijinul valorilor creștine și a libertăților noastre fundamentale. Am făcut aceste demersuri din convingere, cu integritate, perseveranță și pasiune în fața unor instituții ca Parlamentul Romaniei, Curtea Constituțională a României, în fața  Avocatului Poporului, a Parlamentului European, Agenției Europene pentru Drepturi Fundamentale, a Comisiei de la Veneția, Consiliului Europei, Organizației Națiunilor Unite, la Comisia pentru Drepturile Omului al ONU și a altor foruri similare. 

De asemenea, am făcut demersuri practice pentru familiile României în forurile internaționale, unul dintre cele mai concludente exemple fiind cazul familiei Bodnariu. Am avut onoarea să fiu unul din avocații familiei Bodnariu în anii 2015-2016, oferindu-mi serviciile pro bono, aproape un an și am muncit cu abnegație pentru eliberarea copiilor, până când cazul a fost înregistrat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în toamna anului 2016.

Importanța sprijinului și susținerii dvs! Îmi exprim dorința de a ajunge să vă reprezint cu deminitate și integritate în Parlamentul European. Pentru aceasta, sunt necesare ajutorul și implicarea  dvs. în demersul strângerii celor 100.000 de adeziuni și semnături, precum și un procent de minim 3% din voturile exprimate la alegerile europarlamentare din anul 2019.

Candidatura mea din 2019 va fi a doua candidatură la Parlamentul European. În anul 2014 am candidat, de asemenea, în calitate de independent și am obținut peste 42.000 de voturi, respectiv 0,75% din procentul total. Consider că a fost un început bun, și îmi exprim credința și speranța, că împreună cu dvs. vom finaliza în anul 2019, ceea ce am început în anul 2014.

Vă invit să vizitați situl campaniei europarlamentare (inca in lucru) pentru a afla mai multe detalii despre mine și ceea ce mă recomandă pentru poziția de europarlamentar independent: www.costea-parlamentuleuropean.ro.  Ne puteți contacta și prin email la contact@costea-parlamentuleuropean.ro, precum și prin telefon la  nr: +40/ 726 199 139.

Material furnizat de catre Alianța Familiilor din România

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.