«Dana, dacă astăzi mori, tu te duci în iad!»

 61719928

…. și dta poți fi în ipostazele Danei!

Dana Roba, o tânără cunoscută în promovarea desfrâului monden, și-a schimbat radical viața agitată  și confuză în care s-a complăcut. A ales o nouă postură, așezată pe-o bază morală solidă!

«Satana mă stăpânea si eu făceam faptele lui atunci…» (Dana Roba)

Cele două roluri existențiale ale Danei Roba, manifestate cu mult patos aduc în scenă, de fiecare dată, dependența majoritară de unul dintre stăpânii lumii spirituale căreia i se supune cu ardoare. Fie întunerecului (Diavolului cu demonii săi), asta pe vremea când Media o identifica (cu răutate și … rating) ca fosta amantă a  manelistului Nicolae Guță, deși treaba ținuse numai 3 luni și se stinsese de la sine. Și, în cel de-al doilea caz, o cu totul altă Dana Roba într-un joc secund, mai pur[1], acum dependentă de celălalt Stăpân, în noua ipostază de fiică a luminii, de când și-a predat viața (prin credință) Mântuitorului Isus Hristos.

Dacă mai înainte, când îl avea de stăpân pe Cel rău și viclean, personifica și cocheta cu extravaganța, voluptatea, vulgaritatea și vânarea de vânt[2], de când și-a schimbat stăpânul, are și alte prorități, o cu totul altă atitudine și un alt caracter. Conștiința de sine și bunul simț, care altădată lipseau, acum îi dirijează parcursul.

Dumnezeu a creat tot ce se vede, această lume, dar și lumea nevăzută. L-a creat pe Adam, pe Eva. Dar, o căpetenie a îngerilor (Lucifer) s-a îngâmfat peste măsură, a fost gelos pe Dumnezeu și s-a răsvrătit planurilor lui Dumnezeu și i-a amăgit și înșelat pe Adam și Eva, primind numele de Satana (Diavol). O parte dintre îngeri și din omenire s-au făcut robii acestui mare înșelător, astfel că Diavolul a uzurpat Stăpânirea Domnului Dumnezeu, astfel că lumea, într-un fel, îl are de stăpân pe acest satanic uzurpator.

Sfântul apostol Pavel ne lămurește oarecum cât spune: ”Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti.” (Efeseni 6:12)

Iar Isus, Fiul lui Dumnezeu, le spusese ucenicilor Săi: „Nu voi mai vorbi multe cu voi, căci vine stăpânitorul acestei lumi și el nu are nimic în Mine” (Ioan 14:30)

Dar, cu ochii noștri, cu urechile noastre, cu gândirea noastră normală, nu putem vedea sau pricepe îndeajuns lumea nevăzută a lumii spirituale, de aceea Iisus Hristos a adus cuvântul Evangheliei Sale care ne înștiințează, de unde a venit El, ce anume a făcut El pentru noi, cât și unde S-a întors.

Săpânitorul lumii (Satana / Diavolul), nu vine decât să înșele, și să ne fure identitatea de fii de Dumnezeu (creați după chipul și asemănarea Sa), de aceea biserica ortodoxă îl mai numește și „Furul”:

Hoţul nu vine decât să fure, să înjunghie şi să prăpădească.” (Ioan 10:10)

Aceste lucruri rele (nedorite de Tatăl nostru, Dumnezeu), le face Diavolul în viața oricărui om, la o scară mai mare sau mai mică, depinde de împrejurările vieii fiecăruia. Și Danei Roba, Diavolul i s-a insinuat în viața ei și a amăgit-o. Făcând-o să nu-i mai placă viața alături de mama ei, în ascultare și de cinstire a lui Dumnezeu. La fel cum făcuse cu Eva, i-a zornăit pe la urechi lucruri amăgitoare (muzică, bani, popularitate, plăceri efemere ale păcatului carnal și băuturii) înșelând-o grosolan, adormindu-i conștiința, ținând-o în chefuri și distracții lumești deocheate.

Dar Danei i s-a întâmplat ceva de genul  fiului risipitor: acela suferea de foame în timp ce în casa tatălui său era belșug de pâine; a început să simtă amărăciune, neîmplinire sufletească, sărăcie și uscăciune în tumultul unei vieți desfrânate…

Daba Roba: Eu m-am nascut într-o familie de pocăiți si un astfel de copil nu are cum să nu se pocăiască. Într-o zi Dumnezeu îți iese înainte. Și Îi multumesc pentru asta. Îi multumesc că nu mi-a dat un accident sau nu nu mi-am pierdut o mână ca să-mi dau seama că trebuie să mă pocăiesc. Mie imi plăceau foarte mult petrecerile si i-am spus mamei să nu mă mai ia la biserică. Mama a văzut, de la 18-19 ani, că vreau să o iau pe altă cale. Atunci am ajuns in lume si am făcut păcatele pe care le-am făcut si pe care le-ați văzut. Pastorul mi-a spus că îl apreciez mai mult pe Dumnezeu acum pentru că am cunoscut păcatul.

Nu-mi mai găseam plăcerea în nimic. Și eu m-am rugat la Dumnezeu: Și a inceput să nu-mi mai placă nimic. Anul trecut inainte de sărbători am zis că o să merg la sală, apoi în Mall, să-mi fac ziua mea. Am iesit (de acasă) din bloc și am auzit o voce care mi-a zis așa: “Dacă astăzi mori, o să mergi în iad!” Am început să plâng. Aveam bulbuci la ochi. Am ajuns la TAXI și mă gândeam că nu am cum să ajung lemne de foc pentru iad. Cum mă tot rugam eu, taxiul meu a trecut mai repede decât tramvaiul și nu m-a lovit în plin. Am început să plâng. Am ajuns acasă și de sărbători am vorbit cu Dumnezeu și i-am spus să mă ajute să mă pocăiesc. Veneam din club, îmi dădeam pantalonii ăia scurți jos și îmi puneam batic pe cap și mă înveleam în plapumă si mă rugam.”, a povestit Dana Roba.

Intr-o noapte mi-a apărut Diavolul în viața mea. Avea cap de țap si mi-a spus să fac pact cu el. Mi-a spus că o să am faimă și bani și ca o să-mi dea vocea lui Whitney Huston. Îl simțeam incontinuu pe Satana în mine, dar în acelasi timp îl simțeam și pe Dumnezeu și mi-am zis că trebuie să mă pocăiesc. Pe 4 aprilie m-am trezit și am zis că o să mă pocăiesc. a adăugat Dana Roba. (Wowbiz.ro)

Dana Roba:Pentru toți cei care se întreaba, de ce s-a pocait Daniela Roba? Pentru că Hristos a murit si pentru pacatele mele. Daca inainte vroiam sa pozez in persoana negativa față de toti cei din jurul meu, nu era ca așa vroiam eu, ci era faptul ca Satana mă stăpânea si eu făceam faptele lui atunci! Nu vroiam să mai aud de biserica, rugaciuni, post; si tot ce inseamnă Dumnezeu. Dar a venit ziua cand Dumnezeu m-a facut in așa fel încât eu să cer: «DOAMNE, AJUTĂ-MĂ SĂ MĂ POCĂIESC!» Timp de 7 luni m-am rugat la Dumnezeu să mă ajute să mă pocăiesc și El m-a ascultat. Mulțumesc Pastorului Florin Ianovici care s-a rugat împreună cu toata biserica penticostală ca Dumnezeu să mă ajute să renunț la tot,iar pe data de 19 aprilie 2015, acolo în apa botezului, i-am jurat credință lui Dumnezeu până la moarte”, a scris Dana Roba pe pagina ei de Facebook. (Renasterea.ro)

Note

1 – vers din poemul “Joc secund” de Ion Barbu

2 – expresie din cartea Eclesiastul, scrisă de Solomon (2:11)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.