Să cadă guvernul lor!

nistorescu_cornelby Cornel Nistorescu

Minunatul agricultor european ajuns premierul României şi plecat discret din peisaj cu guvernul tehnocrat, în aceste zile fierbinţi, a postat pe Facebook o propoziţie de la care am putea începe o meditaţie. Iată ce zice ţăranul nostru expert şi de anvergură europeană: „Nimeni, niciodată nu va mai putea guverna pe ascuns în #România“.

Frumos, patriotic şi măreţ ca un legămînt. Nimeni nu va mai ascunde poporului documentele care îl guvernează. Nicolae Ceauşescu a deschis portiţa unui decret-lege scris de mînă într-un singur exemplar. Numărul acestuia a apărut în Buletinul Oficial, dar textul său nu a fost publicat niciodată pînă în 1989. Conform acelui decret într-un singur exemplar, Securitatea de Stat avea dreptul să înfiinţeze întreprinderi de comerţ exterior în străinătate, cu scopul de a creşte „aportul valutar“.

A curs multă apă pe gîrlă de la decretul într-un exemplar. S-au schimbat toate. Nu este vremea să recapitulăm acum şi pe ce cale s-a ajuns la Dragnea, Grindeanu şi Iordache. Cert este că ei trei au crezut că o rezolvă ca pe o achiziţie de rechizite. Altfel s-ar fi temut, s-ar fi îndoit, ar fi încercat să explice, să motiveze, să fundamenteze. Erau absolut convinşi că o rezolvă ca pe o petiţie la fostul ICRAL.

De aici vine toată nenorocirea care abia a început. Și despre care nu ştim cînd se mai termină.

De ce s-a dus Klaus Iohannis la şedinţa de Guvern, urcînd pe furiş, ca un paznic de vie, să-i prindă pe membrii Guvernului în timp ce îi culegeau strugurii? De ce-i ardea aşa de tare fizicianului evanghelist să blocheze o ordonanţă de urgenţă? Ce-l speria atît de rău la intrarea în funcţiune a respectivului act? Nu vreau să încerc ipoteze. Sigur, exagerata sa preocupare, pe care n-am mai observat-o în nici un alt caz în toată existenţa sa publică (şi ea începe de la Forumul Democrat German şi de la Primăria Sibiului şi nu arată a se sfîrşi prea curînd!!!). Nici măcar în situaţia în care Raluca Prună a înaintat guvernului o OUG cu alte 50 de modificări ale Codului Penal. A trecut ca un pocnet de bici şi Klaus Iohannis n-a năvălit peste tehnocraţi şi nici n-a luat-o pe Bulevardul Magheru pentru a urni mulţimea spre Piaţa Victoriei. Care să fi fost interesul preşedintelui fizician la o aşa năvalnică intervenţie în Guvern? Eu bănuiesc doar, dar mai sigur şi mai confortabil pentru sufletul fiecăruia este să îşi răspundă singur.

Continue rading Cotidianul.ro

_______________________________

Citiți și:

După ce au condus campania lui Iohannis

Oamenii lui Felix Tătaru sunt implicați în organizarea și popularizarea protestului

BANII LUI SOROS. Ce le mai trece SOROŞIŞTILOR PRIN CAP. După Modelul Ucrainian, ONG-urile lui SOROS cer Greva Generală. după ce au scos oamenii la MITING, ONG-ul lui Soros EfectulFluture şi site-ul făcut din banii lui Soros de-clic.ro cer o Grevă Generală

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.