DE CE SE PLÂNG TINERII CĂ SUNT „POSEDAȚI DE DEMONI”?

Muzica rockUn număr însemnat de tineri au început să afirme că sunt posedaţi de demoni, cei mai mulţi neştiind ce anume îi face să se comporte neobişnuit.

Opiniile acestora au fost împărtăşite  de câțiva tineri şi autoarei creştine Jennifer LeClaire,  pe blogul acesteia.  Explicaţia, însă,  rămăsese mult timp un mister și pentru Jennifer LeClaire.

Totul până într-o zi, în care Jennifer se afla în maşină cu fiica ei şi a deschis radioul pe un post care difuzează muzică modernă. Curioasă cu privire la gusturile muzicale ale tinerei generaţii, pe care o are în atenţie, în special după scrierea cărţii Ghidul spiritual în lupta împotriva tentaţiei –, autoarea a fost surprinsă de numărul mare de referinţe la demoni, diavol, închinare la ţapi sau alte simboluri sataniste. Experienţa a făcut-o să înţeleagă problema de fond şi să perceapă impactul enorm pe care îl are muzica modernă asupra minţii tinerilor.

Versurile vorbesc clar despre închinarea la demoni. Chiar şi copiii ascultă şi cântă asemenea melodii, ceea ce îi face să creadă că „vorbesc cu demonii din capul sau din inima lor” (traducerea unora dintre versurile contemporane). Tinerii comunică de bunăvoie, dar inconştient cu spiritele”, explică autoarea.
Imaginea unui copil care cântă versuri nepotrivite, care instigă la violenţă, promiscuitate şi sex a fost ceea ce l-a şocat şi pe Brian Welch, fostul chitarist al trupei Korn. Fetiţa era chiar fiica lui, iar versurile erau compuse de el. Deşi fiica sa nu ştia ce cânta, el a decis că nu vrea să fie un asemenea model pentru fiica sa. Deşi trupa în care cânta era apreciată şi vânduse aproximativ 60 de milioane de albume în întreaga lume, viaţa personală a lui Welch era una dedicată drogurilor, pe care le consuma chiar şi în faţa fiicei sale. Atunci a decis că influenţa negativă a muzicii sale este prea mare şi a renunţat, devenind creştin dedicat din anul 2005. „Am fost un star rock, dar în interior muzica aceasta mă făcea un om mort”, mărturiseşte Welch.

În ceea ce priveşte puterea forţelor răului, P.J. Utterback, voluntar din Corpul Păcii, poate vorbi din experienţă. După câţiva ani petrecuţi în Malawi, unde credinţa şi practicile spiritiste şi de vrăjitorie co-existau, Utterback a devenit conştient că Diavolul este o entitate reală. „Ignorarea Diavolului implică un risc, iar noi, occidentalii, trebuie să ne trezim din somn” avertiza americanul.

Pericolul la care se expun tinerii este unul important. Potrivit unui studiu de la Universitatea de Stat Illinois, studenţii de sex masculin care au urmărit videclipuri în care este înfăţişată ostilitate faţă de femei au manifestat un comportament asemănător în viaţa de zi cu zi. De asemenea, fetele cu vârste curprinse între 14 şi 18 ani, care au urmărit videoclipuri rap timp de minimum 14 ore pe săptămână prezentau un risc de trei ori mai mare de a-şi lovi profesorii, de 2,5 ori mai mare de a fi arestate şi de 1,5 ori mai expuse riscului de a avea un comportament promiscuu, de a folosi droguri sau de a consuma alcool.

Un alt studiu interesant a fost realizat într-o staţie de metrou din Newcastle, Anglia: responsabilii cu securitatea staţiilor de metrou au decis să înlocuiască difuzarea de muzică rock cu muzica clasică. Vandalismul a scăzut cu 50%. După această performanţă, toate staţiile de metrou au primit ordinul de a difuza muzică relaxantă în locul ritmurilor moderne de rock.

51RIn0TJ8jL._SY344_PJlook-inside-v2,TopRight,1,0_SH20_BO1,204,203,200_Sursa: Semneletimpului.ro

Sursa foto 1: https://www.google.com/search?q=posedati+de+muzica+rock

FOTO 2: http://www.amazon.com/Spiritual-Warriors-Guide-Defeating-Jezebel/dp/0800795415

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.