Cristian Ionescu: CÂT COSTĂ, ȘI CÂT DE REPEDE E GATA ?!

x8Pnfv96Da, sistemul [1] a fost de la început imperfect – tot ceea ce este omenesc este imperfect – și istoria dovedește acest lucru! Dar, poate, idealurile sale erau sincere.

De un timp încoace, sistemul a devenit din ce în ce mai corupt. Dacă oameni imperfecți pot crea un sistem doar imperfect, atunci oameni corupți egal sistem corupt! Democrați și republicani, stânga, centru și dreapta, dreapta creștină, stânga păgână, toți și toate ne-au dezamăgit mai mult sau mai puțin prin lipsa de principialitate, moralitate, integritate, verticalitate în… t(o)ate!

Acum, sistemul imperfect devenit corupt a ajuns un sistem posedat!

Candidați pe care în urmă cu 50 de ani i-ar fi stropit electoratul cu pietre, adică „măi derbedeilor, hoților, mincinoșilor și desfrânaților ce sunteți voi, vă trebuie președinție, hai?, la dulap cu voi și cu LGBT & Q ai voștri, în vecii vecilor!”, acum nu găsești alții mai buni în partide de zeci de milioane de membri, într-o țară cu peste 300![2]

Sunt roluri, oameni buni! Politica a devenit un amalgam de inconsecvențe, ca tarabele din piața cu de toate (talcioc îi zicea în România?): șurupuri și sandale, pepeni și cosmetice (Fa!😀), haine și găini, blugi și mezeluri, colț de citit în palmă, flori, mașini de ocazie și semințe prăjite și câte și mai câte…

Iar eu, cetățeanul neturmentat (Doamne, nu-mi lua mințile!), eu sunt vinovat dacă ajunge Scaraoschi, fiindcă n-am votat cu frate-său, cu Tartacoci!

Puteți să mă judecați, dar să știți, un asemenea sistem, Dumnezeu nu-l cosmetizează, nici măcar nu-l mai reformează, ci îl nimicește! Vine un moment în care a fi de partea lui Dumnezeu nu mai înseamnă a fi cu candidatul imperfect dar mai bun, nici cu cel corupt dar nu cât celălalt, ci cu niciunul, când amândoi sunt posedați!

PS –  Ca să fiți un pic mai indulgenți, celor care înghit cămila, sperând că nu-i va mânca țânțarul, vă spun o întâmplare care să vă relaxeze un pic. Auzită de la un prieten:

„Zice că cineva s-a dus la un Shop cu Trabantul și le-a zis să-l lucreze la motor să poată merge turbo cu 300 km pe oră, să aibă 500 de cai putere, interiorul din piele fină, italiană, bordul de lemn de mahon lustruit, cu GPS, sistem teleghidat de șofare, exteriorul cu glazură de aur și faruri de diamant! „Cât mă costă și când e gata?” pretinse să știe clientul. „Păi – zise mecanicul – 15 lei și în vreo 2 ore!” Șocat, clientul se enervează: „Ascultă dom’le, îți bați joc de mine?” La care, cu mâinile în șolduri, mecanicul îi răspunde: „Dom’le, dumneata ai început!”

Deci, pe când veți face Bugatti din Trabant, da’ repede și ieftin!, vom mai vedea.

Necazul este că, bătaia de joc n-a început cu clientul, ci cu mecanicul care ne tot îmbie să-i devenim clienți…

Sursa: https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2016/08/01/cat-costa-si-cat-de-repede-e-gata/

___________________________________________

Note  [Editor revista Armonia]

1 – Lipsește explicit referirea (probabil e vorba de  sistemul occidental …democratic)

2 – Referința este pentru USA și alegerile pentru Presedinte (dar e valabilă alocuțiunea pentru orice stat…!)

_______________________________________________

Cititi si:

DIN PĂCATE… ARE DREPTATE, NEDREPTUL!
Q: POATE UN NEDREPT SĂ AIBĂ… DREPTATE?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.