SUA: Un judecător a condamnat un veteran la 24 de ore de închisoare, apoi i s-a alăturat în spatele gratiilor

District Court Judge Lou Olivera

by HotNews.ro | Autor I.C.   

 Un fost soldat al Fortelor Speciale, care a efectuat 4 misiuni în Afganistan, de-a lungul unei cariere de aproape două decenii în Armata SUA, a fost condamnat de un judecător american la 24 de ore de închisoare după ce a recunoscut că a condus sub influența alcoolului. Judecătorul, conștient că veteranul suferă de stres post-traumatic, i s-a alăturat după gratii după condamnare pentru a-i ține companie, relatează Washington Post.

În timpul misiunilor în Afganistan, sergentul Joseph Serna a fost aproape să moară de 3 ori: o dată de o bombă plasată pe marginea drumului si o dată când un atacator sinucigaș s-a aruncat în aer.

In timpul misiunii din 2008, Serna si alti 3 soldati se deplasau intr-o mașină pe un drum neasfaltat îngust din Kandahar când masina s-a răsturnat intr-un canal cu apă. Serna a fost singurul supraviețuitor, iar unul dintre camarazii săi si-a pierdut viața salvându-l.

Pentru activitatea sa in Afganistan, Serna a primit 3 medalii Purple Heart precum si alte onoruri militare. Precum multi alti veterani care au luptat, Serna nu si-a putut lăsa trecutul în urmă, suferind de stres post-traumatic.

Serna a intrat, la solicitarea instanței, într-un program de tratament pentru veterani, apărând de 25 de ori în fața judecătorului Lou Olivera pentru a i se verifica procesul de recuperare.

Intr-o astfel de infățișare, veteranul a recunoscut că a mințit în legatură cu un test recent de urina. Ca răspuns, Olivera l-a condamnat la o zi de detenție, iar apoi a mers la închisoare sa i se alature.

Joe tremura când a venit să se predea“, a declarat judecătorul pentru Fayetteville Observer. “Am decis să îmi petrec noaptea executând sentința cu el‘.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.