Guvernul islamist din Turcia a confiscat mai multe biserici creștine din sudul țării – ca “PROPRIETATE DE STAT”

La București orbirea și incompetența factorilor de decizie atinge cote maxime – EI NU VĂD ȘI NU AUD  cum acționează  TURCIA împotriva CREȘTINILOR ȘI A BISERICILOR CREȘTINE din sudul Turciei – dar au tupeul  să încheie tratate de promovare și de construire de moschee …și în România!!!

Este peste puterile guvernanților români de a pricepe că situația este așa: În Turcia, statul confiscă bisericile creștine aflate pe teritoriul țării, la fel, în România, statul ar trebui să confiște moscheele aflate pe teritoriul țării române  [E bine că nu facem răul la fel! De reținut că ordinul de confiscare a bisericilor a fost dat la 25 martie de guvernul lui Erdoagan, susține site-ul World Watch Monitor] .  DAR, CULMEA, ei au tupeul de-a pretinde să se construiască o Mega-Moschee la București – iar președintele Iohannis, premierul Cioloș  și patriarhul Daniel sunt neputincioși în a gestiona interesele României!

***

by Active News.ro | Ștefania Brândușa

a190Guvernul islamist al Turciei își intensifică războiul împotriva creștinismului, prin trecerea în proprietatea statului a tuturor bisericilor creștine din orașul Diyarbakir. Rând pe rând, biserici de rit ortodox, catolic și protestant, dintre care una veche de peste 1700 de ani, au ajuns în proprietatea statului.

Guvernul islamist de la Ankara a preluat controlul a șase biserici creștine din orașul Diyarbakir, din sudul țării, un semn în plus al acțiunilor sale repetate împotriva libertății de exprimare și a autodeterminarii religioase, scrie cotidianul Express.co.uk.

 Ziarul notează că ordinul de confiscare a bisericilor a fost dat la 25 martie de guvernul lui Erdoagan, susține site-ul World Watch Monitor.

Autoritățile au și o explicație: doresc să reconstruiască și să reabiliteze centrul istoric al orașului, distrus în mare parte de conflictul dintre militanții kurzi PKK și forțele guvernamentale. Aceleași autorități pretind că ordinul nu are nicio motivație de ordin religios.

 Decizia a atras însă furia prelaților bisericilor creștine, care se tem de o acțiune guvernamentală împotriva religiei lor. Motiv pentru care amenință că vor da statul turc în judecată.

 Un expert american în relații internationale, Victoria Coates, consideră că decizia este pe măsura  stilului de guvernare a lui Erdogan, fiind vorba de o situație care reflectă încă o dată persecutarea creștinilor din zonă. ,,Ce se întâmplă acum în Turcia este deja tipic pentru Orientul Mijlociu, la fel ca în antichitate creștinii sunt persecutați și dispersați.”, a spus consiliera pe relații externe a candidatului republican Ted Cruz.

Sursa: http://www.activenews.ro/externe/Guvernul-islamist-de-la-Ankara

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.