Sistemul construit de Băsescu își apără structurile de rezistență și exclusivitățile de forță abuzivă, arată ce miză uriașă reprezintă pentru el păstrarea în integralitate la butoane a trioului

11666156_902255893172343_5043337222986700322_nÎn momentul în care dezlănţuirea unor forte negre te copleşeşte, punându-te în condiţia castelului de nisip când vine valul, nu-ţi rămâne decât să încerci a folosi fărâmele de luciditate la care mai ai acces, pentru a căuta părţile bune ale fatalităţii și a încerca să mai tragi mici foloase de pe urma lor.

Ce se constată în aceste zile în România este o demenţă tipică războaielor autentice. Crudă şi fără reguli, dar cu o particularitate: nerecunoscută ca atare. Se încearcă a fi pusă, întreagă această nebunie, sub aparenţe de normalitate și pace, de parcă cineva s-ar teme de scoaterea armelor la vedere.

Există un comandament militar cu cartierul general la DNA, unde confluează instituţii şi forţe mobilizate ca pentru un conflict cosmic: SRI, DNA, ÎCCJ şi Preşedinţia din partea gazdelor, serviciile secrete americane şi britanice la supervizarea globală a trupelor, din partea actualilor stăpâni ai lumii, armament greu, pentru lupte aeriene şi terestre, dizlocat aici din hangarele cele mai moderne şi securizate ale NATO, din partea planetei .

Nu se înţelege prea bine care este duşmanul ce a generat o atare mobilizare epopeică: terorismul islamic, imperialismul rus, corupţia autohtonă, capitalul românesc, sau poporul român?!
Teoretic, poate fi oricare dintre acestea. Declarativ, sunt primele trei. Practic însă, judecând după daunele produse până acum, se detaşează ultimele trei.

Că, referindu-ne la corupţia autohtonă, aceasta e fracturată, decapitată, descurajată, reprezintă una dintre părţile bune ale acestei demenţe. O observăm, o apreciem, o trecem la active. Când însă privim la preţul plătit pentru ea observăm că amputarea răului nu se face cum ar trebui, chirurgical, cu bisturiul justiţiei pus să taie doar tumorile şi metastazele, ci la grămadă, antrenând şi o mulţime de ţesuturi sănătoase, de victime colaterale, vinovate că s-au găsit prin preajmă, “în câmpul tactic”, la un momentul nepotrivit (vezi profesorul Mencinicovschi, Mariana Rarinca etc.).

Capitalul privat românesc a dispărut în ultimii ani odată cu economia românească. Nu-mi permit să spun că banii pe care el a fost clădit sunt toţi curaţi. Dar refuz să accept că ar fi toţi murdari. Şi refuz să accept, deasemenea, că în globalizarea economică la care asistăm, doar afaceriştii români au furat, în vreme ce partenerii lor străini au fost imaculaţi. Îşi aminteşte cineva de puneri sub acuzare făcute de procurorii români la adresa unor afacerişti americani, germani, austrieci, francezi care au firme în România? Eu nu! Dacă ar fi să mă refer numai la acţionarii străini de la PETROM – OMV sau BCR sau Loteria Română sau Poşta Română şi aş găsi prin arhive nenumărate scandaluri ce ar fi justificat urmăriri penale dacă aveam o justiţie corectă şi imparţială. Nici vorbă de aşa ceva. În vreme ce românii sunt scoşi din joc (cu ani grei de puşcărie dar fără recuperarea prejudiciilor), trăgând după ei in şomaj mii de compatrioţi, străinii sunt lăsaţi în pace, să transforme liniştiţi fostele afaceri româno – străine în afaceri 100% străine.

Principala victimă a acestui război zălud, dus de patrulaterul SRI – DNA – ÎCCJ – Preşedinţie sub oblăduirea şi chiar supervizarea marilor forţe şi grupuri de interese occidentale, mi se pare însă a fi poporul român.

Citiți continuarea AICI

Sursa: https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/06/27/sistemul-construit-de-basescu

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.