Cazul RARINCA: un ABUZ intenţionat, dublat de incompetenţa totală a Liviei Stanciu, şefa Î.C.C.J.

Mircea, Badea si DiaconuFoarte persuasiv (în emisiunea “Punctul de întâlnire“)  Mircea Badea a afirmat că nu este vorba doar despre o simplă eroare judiciară în “cazul Rarinca”, ci despre un abuz intenţionat dublat de incompetenţa şefei ÎCCJ, care “nu poate identifica corect o faptă penală de şantaj“.

În primul rând, plângerea de la care a pornit cazul Rarinca îi aparţine preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care s-a declarat public un partener necondiţionat al Parchetului. Care s-a năpustit asupra unui cetăţean banal doar pentru că îi făcuse plângere preşedinta ICCJ“, a afirmat Mircea Badea, la Antena 3.

Badea a subliniat că este vorba despre un “mecanism abuziv de la cap la coadă, dublat de o constatare matematică, de o incompetenţa totală din partea preşedintei ÎCCJ”.

Păi, dacă preşedintele ÎCCJ nu poate identifica corect o faptă penală de şantaj şi face un denunţ calomnios, înseamnă că nu are competenţa necesară pentru a fi preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Te aştepţi de la o asemenea persoană, (…) când face un demers din acea postură, demersul acela să fie sută la sută fundamentat. Nu să îşi exerseze capriciile“, a completat Mircea Badea.

*

Din brambureala Justiției la nivel înalt (Livia Stanciu, Laura Codruța Kovesi), cât și din atitudinea duplicitară a unor oameni politici ca Alina Gorghiu, Klaus Iohannis sau Gabriel Oprea, de-a se menține la putere și la frâiele de forță ale balanței poftei ce-o poftesc pentru bunul lor plac și nu al ordinii de drept care trebuie să le călăuzească discursul funcțiilor vremelnice în care se află, observăm nu doar comportamentul mediocru al personajelor amintite, ci și lașitatea, incompetența și impostura parlamentarilor care nu intervin deîndată în emiterea unor legi ferme în vederea instaurării statului de drept în România.

*

Pe de altă parte, DNA și SRI acționează în forță, prin mijloace specifice, intimitând fragila democrație și ordine legică care trebuie să se manifeste și să pulseze liber și democratic în Parlamentul României, fracturând intervenția eficientă Parlamentului în interesul  și binele poporului care l-a investit prin votul său.

*

Mircea Badea: Cazul Rarinca, un ABUZ intenţionat dublat de incompetenţa totală a şefei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

Alina Gorghiu, drept la replică

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s