Şi dacă Florian Coldea e pe-o mână cu Traian Băsescu?

FORUMISTUL DE SERVICIU

Contele de Saint Germain

Tot mai multe informaţii, pornite în diverse momente, din diverse guri şi pixuri, converg azi spre o concluzie aiuritoare: adevăratul “tătuc” al farsei naţionale botezată în ultimii ani cu numele de cod “justiţia independentă din România” nu a fost nici Traian Băsescu, nici Ambasada SUA la Bucureşti, nici Laura Codruţa Kovesi, nici Tiberiu Niţu, nici Robert Cazanciuc ci ştersul si camuflatul Florian Coldea.

Acest personaj, cu fizionomie în colţuri şi priviri ţintuitoare amintind de frisonantul Joseph Goebells, se regăseşte, în diverse relatări, în cele mai neaşteptate locuri şi postúri: ba negociind răscumpărarea ziariştilor români răpiţi în Irak, ba documentând şantaje la adresa judecătorilor CCR, ba participând la şuete de weekend cu Dorin Cocoş, ba înfiinţând televiziuni, ba reducându-le la tăcere când nevoi imperative o cereau.

Din relatările judecătorilor Angela Ciurea şi Ciprian Nastasiu (dar nu numai), necontestate până în prezent de cei vizaţi, rezultă că prezenţa lui Florian Coldea în biroul Laurei Kovesi, când se discutau cazuri importante, era nelipsită. Şi nu doar prezenţa dat şi implicarea lui în luarea unor decizii majore privind soarta persoanelor publice anchetate în respectivele dosare. Asta încă din 2007 – 2008.

Ce căuta un ofiţer activ al SRI în înfăptuirea actelor de aşa zisă justiţie din biroul Procurorului General al României? Şi în baza cărui mandat? Iată întrebări cruciale, de la care ar trebui pornit în descifrarea rolului ocult al lui Florian Coldea în cruciada dosarelor politice care a urmat.

Cine a condus, de fapt, parchetele din România pe toată durata regimului Băsescu şi, mai ales, în ultimii ani de ticsire a puşcăriilor cu inamicii politici ai preşedintelui?

Dacă azi s-ar descoperi că Traian Băsescu ar fi fost măcar o dată în biroul Laurei Kovesi, să o monitorizeze şi să o ghidoneze în îndeplinirea atribuţiilor ei de înalt reprezentant al celei de-a treia puteri în stat, cum ar mai vui toate canalele de ştiri. Faptul că a făcut-o Coldea, în mod repetat, probat, nu iscă mai mult decât rumori confirmative. “Păi ce, se îndoia cineva că SRI e omniprezent”?

În tot acest context am fost ieri foarte pus pe gânduri de o declaraţie recentă a Alinei Bica, reluată şi comentată de Cătălin Tolontan pe blogul său. Citez:

“Coldea i-a dat o ”informare” (Alinei Bica n.a.) potrivit căreia, ”din rațiuni de securitate națională”, legate de exploatările pe care Tender le deține în Africa, ar fi bine să reanalizeze dosarul omului de afaceri. Astfel încît acesta să nu facă închisaore.

Motivul lui Coldea? Prin firma lui Tender, Prospecțiuni SA, ”urmau să se deruleze anumite contracte”. Bica nu spune mai mult. Ce contracte? Tăcere.

Continuarea AICI

Sursa: http://www.cotidianul.ro/si-daca-florian-coldea-e-pe-o-mana-cu-traian-basescu-257974/

Advertisements

One thought on “Şi dacă Florian Coldea e pe-o mână cu Traian Băsescu?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s