Gândul de azi: Alege înțelepciunea!

Evreu citind BibliaTemerea de Domnul este începutul înţelepciunii şi cunoştinţa Celui Sfânt este inteligenţă.    Proverbe 9:10

Expresia „temerea de Domnul“ apare de paisprezece ori în cartea Proverbe. Potrivit acestei cărţi, temerea de Domnul va aduce anumite beneficii în viaţa ta şi a mea. Când ne temem de Domnul, vom constata noi înşine adevărul câtorva afirmaţii.

În primul rând, temerea de Domnul este începutul înţelepciunii. Se spune că înţelepciunea înseamnă a vedea lucrurile prin ochii lui Dumnezeu şi a răspunde în modul în care şi Dumnezeu ar răspunde. Proverbe 1.7 ne spune că „Temerea de Domnul este începutul cunoştinţei; nebunii dispreţuiesc înţelepciunea şi îndrumarea“.

Proverbe 15.33 ne spune că „Temerea de Domnul este îndrumarea înţelepciunii; şi înaintea onoarei merge smerenia“. Cel mai bun loc unde putem să începem căutarea adevăratei înţelepciuni este în temerea de Domnul.

Adevărata temere de Domnul se naşte din cunoaşterea a cât de puternic, de măreţ şi de plin de bunătate este Dumnezeu. Înainte ca cineva să crească în Domnul, trebuie ca mai întâi să înveţe să se teamă de El.

În al doilea rând, temerea de Domnul ne conduce la sfinţenie. Proverbe 3.7 spune: „Nu fi înţelept în ochii tăi; teme‑te de Domnul şi depărtează‑te de rău“. Iar Proverbe 16.6 ne spune că „prin bunătate şi adevăr este ispăşită nelegiuirea şi prin temerea de Domnul oamenii se abat de la rău“.

Aceste versete ne spun că temerea de Domnul duce la o viaţă sfântă. Persoana care Îl adoră pe Domnul cu adevărat şi Îl respectă aşa cum ar trebui nu va face nimic care să aducă dizgraţie, dezonoare sau durere inimii Domnului. Oamenii care se tem de Domnul în mod sincer se vor feri de rău, chiar şi de lucruri care unora li se par a fi undeva la mijloc.

Când cineva trăieşte şi umblă în temerea de Domnul, nu există „zone gri“. Fiecare domeniu al vieţii mele va fi influenţat şi afectat! Gândul de a‑i cauza Domnului tristeţe sau de a-i mâhni inima Sa sfântă este prea dureros pentru a‑l suporta!

Sursa: Din ciclul de meditații Domnul este aproape (primită prin Email)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.