Gândul zilei: Răspândește prezența lui Dumnezeu

Evreu citind BibliaRĂSPÂNDEȘTE PREZENTA LUI DUMNEZEU

Eu, Domnul, Dumnezeul tău … te călăuzesc” – Isaia 48:17

Chivotul Legământului reprezenta trei lucruri pentru poporul lui Israel. Și acestea sunt trei lucruri de care ai nevoie în viața ta. Să ne uităm cu atenție la fiecare dintre ele:

1) Izbânda. Când poporul pleca la luptă, probabil că arăta ciudat în ochii dușmanilor deoarece preoții care duceau Chivotul Legământului mergeau înaintea armatei. De bună seamă că dușmanii lor îi ironizau când îi vedeau și spuneau: „Ce înseamnă asta? Care-i treaba cu, cutia?” Dar după ce erau umiliți în luptă, ei își dădeau seama că nu au luptat cu omul, ci cu Dumnezeu. Și tu, când ai o umblare după voia lui Dumnezeu, El va merge înaintea ta și va purta bătăliile pe care le ai de purtat. Și lucrul extraordinar este că Dumnezeu nu- a pierdut niciodată vreo luptă.

2) Călăuzirea. Când evreii aveau nevoie de călăuzire, Dumnezeu le vorbea din locul în care se găsea Chivotul în Cortul întâlnirii. Și ei descopereau ceea ce vei descoperi tu: când cauți călăuzirea lui Dumnezeu și îl asculți, nu vei da greș. Sistemul Său de călăuzire este infailibil. „Eu, Domnul, Dumnezeul tău … te călăuzesc pe calea pe care trebuie să mergi” (Isaia 48:17).

3) Prosperitatea. Prosperitatea înseamnă simplu „să ai destul ca să faci voia lui Dumnezeu“. Și atât dorește Dumnezeu să ai, nici mai mult, nici mai puțin. Când Chivotul a rămas trei luni în casa unui om pe nume Obed-Edom, tot ce avea el a fost binecuvântat și înmulțit (2 Samuel 6:10-12). Ți-ar prinde bine mai multă izbândă, mai multă călăuzire și mai multă prosperitate? Petrece timp în prezența lui Dumnezeu și apoi du-o cu tine oriunde vei merge.

Sursa: Meditaţie de Bob Gas – primită prin Email

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.