O elevă britanică s-a sinucis după ce colegii de clasă au batjocorit-o luni întregi

Izzy DixÎnainte de gestul radical, tânăra şi-a explicat decizia într-un poem. 

Cazul a impresionat Marea Britanie, numeroşi elevi venind la înmormântarea fetei.

by Mediafax.ro

Izzy Dix (14 ani) şi-a dorit cu orice preţ să fie acceptată de colegii ei. Din păcate, acest lucru nu a reuşit să îl obţină decât după moartea ei, relatează dailymail.co.uk.

Fata de 14 ani s-a născut în Marea Britanie, dar în anul 2003 s-a mutat împreună cu mama ei în Australia. Acolo a fost o elevă populară. Problemele ei cu colegii au apărut acum doi ani când Izzy s-a întors în Marea Britanie alături de mama sa Gabbi şi a început să meargă la şcoală în ţara în care se născuse.

Nereuşind să mai îndure chinurile la care colegii ei o supuneau zilnic, numind-o, printre altele, “australiancă ciudată”, “frigidă” şi “urâtă”, Izzy a ales să îşi pună capăt zilelor.

Înainte de gestul radical, Izzy a scris un poem care explică suferinţa pricinuită de colegi, pe care l-a intitulat sugestiv “I give up” (Renunţ):

Încep să văd mulţimea…/Văd multe persoane,/Sunt vesele şi fericite./Se află acolo din acelaşi motiv ca şi mine,/Să sărbătorească…/Le zâmbesc şi le salut,/Ele par şocate şi surprinse să mă vadă (…)/<<Ce am făcut rău?>>/Mă alungă (…)/Inima mea începe să se rupă/Mă uit în jos şi merg,/Ochii mei se îneacă într-o mare de emoţii (…) Renunţ“.

Sursa  articolului: Mediafax.ro

Ce e de făcut?

Egoismul, gelozia, mândria, răutatea, batjocura,  față de semenii noștri (copii, elevi, tineri sau adulți), produc răni  grele, adevărate catastrofe adeseori. Iată că rănirea inimii simțitoare a elevei de 14 ani (cazuri asemănătoare au mai fost semnalate în media ultimilor ani), a fost peste puterile ei de-a suporta și purta pe mai departe ocara colegilor de la școală, de la care aștepta compasiunea și iubirea lor.

Acum vedem mai bine cât de necesară este …binecuvântarea, la care suntem chemați cu toții. Să moștenim binecuvântarea, să promovăm binecuvântarea. Binecuvântați, și nu blestemați, aceasta este dorința Mântuitorului Iisus. Întâlnindu-ne, să ne întâmpinăm cu o vorbă bună, caldă, primitoare, să ne dorim o zi bună, unii altora.

Iisus ne-a învățat că Dumnezeu este dragoste și că și noi trebuie să fim ca El. Iubirea nu face rău aproapelui, dimpotrivă. Copilul are nevoie de iubire, de multă iubire; dorește să fie apreciat și îngăduit de ceilalți, să fie în părtășie cu ceilalți, să se bucure împreună de ceea ce li se întâmplă.

Disprețul, îndepărtarea, batjocorirea și neacceptarea de către ceilalți îi aduce celui în cauză o mare suferință. E cunoscut faptul că Domnul Iisus n-a respins pe nimeni, la Sine i-a primit pe toți cu brațele deschise:

Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este bun, şi sarcina Mea este uşoară.” (Matei, 11.28-30)

Iisus este  cunoscut și sub numele Emanuel, care înseamnă “Dumnezeu este cu noi” – o promisiune adeărată pentru creștinii de pretutindeni.  El este un ajutor care nu lipsește nici într-o nevoie. El va umple golurile neîmplinirilor din inimile noastre, El este Acela care ne va mângâia și întări, prin credința în El, căci a promis: ”Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului.

Cheamă-L pe Isus, prin credință, să vină în inima ta, în ajutorul tău!

Mama si Izzy DixSunt destule situații din care nu te poate scoate nimeni, nici părinții, nici prietenii, decât Domnul Dumnezeu.

Oricine cheamă Numele Domnului (cu stăruință și sinceritate, în umilință) va fi ajutat în vreme de nevoi.Glorie Domnului! Amin.

Sursa foto: https://www.google.com/search?q=Izzy+Dix

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.