Ziua Internaţională a Familiei, sărbătorită miercuri şi în România

2803524-publimedia-shutterstockby Gândul.info

Ţările din întreaga lume sărbătoresc miercuri, 15 mai, Ziua Internaţională a Familiei, instituită de Adunarea Generală a ONU pe 20 septembrie 1993, în baza Rezoluţiei 47/237.

Cu această ocazie, Secretarul General al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Ban Ki-Moon, a transmis un mesaj în care a subliniat importanţa familiei în societate şi în dezvoltarea acesteia.

“Familiile susţin societatea, iar relaţiile între generaţii duc această moştenire mai departe în timp”, a arătat oficialul.

“Anul acesta, Ziua Internaţională a Familiei este o ocazie de a celebra conexiunile dintre toţi membrii constelaţiei care formează familia. Este, de asemenea, o oportunitate de a reflecta asupra felului în care acestea sunt afectate de schimbările sociale şi economice – şi asupra a ce putem face noi pentru a consolida familiile”, a mai spus Ban Ki-Moon.

Pe de altă parte, Secretarul General ONU a tras un semnal de alarmă arătând că dificultăţile financiare şi creşterea numărului de şomeri din întreaga lume au un impact negativ în decizia tinerilor de a-şi întemeia o familie.

În acest context, oficialul a făcut apel la guvernele internaţionale pentru acordarea de sprijin prin proiecte care să sprijine familiile proaspăt întemeiate şi să protejeze drepturile acestora.

„În această zi a Sărbătorii Internaţionale a Familiei, fac apel la guverne, la societatea civilă, familie şi la fiecare persoană în parte să sprijine iniţiativele care aduc împreună oamenii din diverse generaţii pentru a construi o lume mai sănătoasă pentru noi toţi”, a conchis Ban Ki-Moon.

La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere susţinută şi de Patriarhia Română, ziua de 15 mai a devenit oficial Ziua familiei române.

Astfel, în sărbătoarea va fi marcată şi în ţară, prin diverse evenimente.

Spre exemplu, la Iaşi, în Parcul Expoziţiei, Primăria Municipiului va decerna premii pentru familii ce au împlinit 50 ani de căsnicie.

Sursa: http://www.gandul.info/magazin/ziua-internationala-a-familiei-sarbatorita-miercuri-si-in-romania-10879251

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.