Jurnalul.ro se numără printre publicațiile pe care le urmăresc zilnic. Însă meritul este al celor care lucrează la editarea materialelor care văd lumina ochilor cititorilor.
Acum, la câteva zile de la apariția articolului cu titlul de mai sus, redat și aici, voi face câteva referiri personale.
<<Faimosul fizician Stephen Hawking le dă o mână de ajutor celor care caută răspunsuri la întrebarea dacă există sau nu Dumnzeu. Într-un discurs ţinut în Pasadena, California, omul de ştiinţă a vorbit despre presupusa putere şi omniprezenţă a lui Dumnezeu, scrie cnet.com.
“Ce făcea Dumnezeu înainte de creaţia divină? Ei bine, Dumnezeu pregătea iadul pentru cei care puneau astfel de întrebări”, a spus ironic legendarul fizician.
“Suntem cu toţii produsul unor fluctuaţii cuantice, care s-au produs la începutul Universului”, a continuat Hawking.
“Ceea ce mi-aş dori foarte mult este să controlez oamenii, nu maşinile”, a mai spus omul de ştiinţă.>>
Foto: http://www.biografiasyvidas.com/biografia/h/hawking.htm
Un adolescent ușor alienat mintal, într-o împrejurare, făcea pe viteazul și zicea că el nu se teme, situație în care am spus că, în ce mă privește, mă tem. A te teme înseamnă a fi vigilent. Un tată se teme pentru copilul său, nici prezența lui nu-i asigură securitatea deplină. Și e de așteptat ca majoritatea gânditorilor cu bun simț să caute să fie vigilenți, deoarece se tem că din senin pot apărea situații alarmante.
Știam că ironia e arma oamenilor inteligenți, dar atitudinea lui Stephen Hawking nu o pot încadra la ironie, poate nici pe fizician în categoria amintită. Dacă e un om de știință, ar trebui să știe că nu e deloc oportun a se face astfel de comentarii gratuite care de fapt nu au nici o legătură cu știința.
Cineva a avut acest aforism: “Nu te feri de nimeni mai mult ca de tine însuți, pentru că purtăm în inima noastră pe cei mai răi vrăjmași ai noștri.”
“Respectul de sine e pentru suflet, ca apa dimineţii, pentru obraz!” (Iulia Mirancea)
“Respectându-te pe tine însuţi, impui respectul celorlalţi.” (Dostoievski)
Ceea ce a spus Stephen Hawking, nu face cinste unui om de știință, căci a vorbit fără acoperire. Nu a dat dovadă nici de un respect de sine, sănătos, dimpotrivă.
După ce face această afirmație: “Suntem cu toţii produsul unor fluctuaţii cuantice, care s-au produs la începutul Universului” – referire pe care cei fără simțul realității o încadrează ca “stiință” – Hawking vine și intră de-a dreptul în rolul lui Dumnezeu Însuși, rol pe care până atunci l-a substituit prin omul de știință presupus, și spune: “Ceea ce mi-aş dori foarte mult este să controlez oamenii, nu maşinile.”
N.B. – În măsura în care a dorit, Dumnezeu S-a revelat oamenilor în mai multe feluri și chipuri: în natură, în Creație, în oameni, în Biblie (cel puțin din punct de vedere literar și istoric oamenii de cultură ar trebui s-o cunoască foarte bine) și, nu în ultimul rând, în Isus Hristos, Care este oglindirea slavei lui Dumnezeu.
Pingback: Stephen Hawking ironizează “facerea lumii” | ARMONIA MAGAZINE - USA