Iertarea

Scrisoarea către condamnatScrisoarea adresată unui tânăr condamnat la moarte – de către Tatăl tânărului pe care condamnatul l-a omorât

de Rodica Botan

”Probabil că scrisoarea asta te va lua prin surprindere, dat fiind faptul că tocmai Eu m-am găsit să-ti scriu; dar te rog să citesti scrisoarea până la sfârsit si te rog să consideri că cererea mea este foarte serioasă. Fiind Tatăl tânărului la a cărui moarte ai luat parte și tu, consider că merit atenția ta pentru câteva momente pentru că am ceva foarte important să-ți spun.

Te-am iertat. Din toata inima te-am iertat. Realizez că poate îți este greu să crezi, dar este adevărat. La judecată, când ți-ai mărturisit partea ta de vină în tragedia care a rezultat moartea Fiului Meu, si când ți-ai cerut iertare, ți-am dăruit-o în totalitate. Pot doar sa sper ca vei primi iertarea ce ti-o dau.

Dar asta nu este tot ce am sa îți spun…vreau să-ți fac o ofertă. Vreau ca tu să devii copilul meu adoptiv. Vezi, Fiul Meu a fost singurul meu copil, si aș dori să îmi petrec viața cu tine și să-ți dăruiesc din bogățiile mele. Poate că ceea ce fac eu acum nu prea face sens pentru tine, sau chiar si pentru alții, dar Eu cred că meriți oferta. Am aranjat în asa fel încât dacaă accepti oferta iertării ce ți-o fac, nu numai că vei fi iertat de crimă, dar o să fii eliberat din închisoare, și sentința ta la moarte va fi ștearsă. Apoi vei deveni copilul meu, adoptat, moștenitorul Meu.
Am realizat că asta este o ofertă riscantă…poate ești tentat să-mi refuzi oferta – dar eu ți-o fac oricum, fără rezerve.

De asemenea, am realizat cât de aiurea arată o astfel de ofertă făcută aceluia care s-a implicat în moartea Fiului Meu, dar cu toate astea dragostea care am ajuns să ți-o port nu se va schimba niciodată.
Și poate că esti îngrijorat că dacă accepți oferta Mea ai putea face vreo greșeală mai apoi care să-ți ia drepturile de mostenitor. Dar nimic nu poate fi mai departe de adevăr. Dacă am putut ierta vina pe care o ai, și care a dus la moartea Fiului Meu, crede-Mă că te pot ierta de orice. Știu că n-ai să fii niciodată perfect, dar nu trebuie să fii perfect să-mi primești oferta. Și de altfel Eu cred că odată ce Mi-ai primit oferta si ai să începi să simți bogăția dragostei ce ți-o port, răspunsul tău nu va putea să fie decât gratitudine și credincioșie.

Unii ar spune că oferta mea pare un gest de nebunie…Nu te lăsa influențat…Eu doresc ca tu să-mi spui de-acuma…Tată!

Cu sinceritate,
Tatăl Lui Isus

Sursa: http://www.peginduri.com/2009/06/iertarea.html

Advertisement

One thought on “Iertarea

  1. Pingback: Scrisoarea iertării | ARMONIA MAGAZINE - USA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.