Cardinalul Keith O’Brein iese din conclavul care alege noul Papă

cardinalul Keith O'BrienDemisie

la vârful

Bisericii Catolice britanice

.

Liderul Bisericii Catolice Scoțiene, cardinalul Keith O’Brien,  a demisionat de la conducerea arhidiocezei Saint Andrews şi Edinburgh (Scoţia), demisia sa fiind acceptată de către Papa Benedict al XVI-lea –  a anunțat Biserica Catolică din Scoția într-un comunicat, confirmând o informaţie difuzată anterior de posturile de televiziune britanice BBC şi Sky News. (Surse:  MEDIAFAX / Gândul)

Atitudinea cardinalului Keith O’Brien de a demisiona, vine pe linia și curentul spiritual al demisiei Papei Benedict al XVI-lea (începând cu data de 28 Februarie ora.20.00).

Aceste semnale, oarecum singulare în lumea creștinătății, sunt un semnal bun, când deminitari de cel mai înalt rang se consideră nevrednici pentru pozițiile lor, sus-puse, pe de o parte, cât și vis-a-vis de starea de corupție a moralității societății contemporane, în general, dar și a creștinătății în special, pe de altă parte.

Să sperăm că ecoul acestor semnale se va constitui în puncte de inflexiune pentru cei care sunt înălțați în dregărorii, de stat sau pe linie de biserici, ale creștinității de pretutindeni, în sensul unei primeniri duhovnicești de care are mare nevoie Biserica Creștină și Țările acestora.

Sursa foto: http://www.bluewin.ch/de/index.php/17,765970/Kardinal_Keith_O__39_Brien_nimmt_nach_Rucktritt_nicht_an_Papstwahl_teil/de/news/ausland/sda/

One thought on “Cardinalul Keith O’Brein iese din conclavul care alege noul Papă

  1. Pingback: Cardinalul Keith O’Brein iese din conclavul care alege noul Papă | ARMONIA MAGAZINE - USA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.