Studii despre efectele negative ale Facebook, asupra vieţii private

2754587-publimedia-shutterstockCitând Ziarul Financiar, cotidianul Gândul își informează citititorii despre câteva dintre cele mai frecvente efecte negative documentate pe care reţeaua de socializare online Facebook le are asupra vieţii private a utilizatorilor săi.

.

5 studii dezvăluie  Studii  despre efectele negative ale Facebook asupra vieţii private

Publicat la: 24.02.2013, Octavia Calei

Foto: Shutterstock // Publimedia

Studiile recente dezvăluie câteva dintre cele mai frecvente efecte negative documentate pe care reţeaua de socializare online Facebook le are asupra vieţii private a utilizatorilor săi, scrie Ziarul Financiar.

Cercetătorii de la Universitatea Gothenburg din Suedia au descoperit că primul lucru pe care îl fac 70% dintre utilizatorii Facebook când deschid calculatorul este să acceseze reţeaua de socializare. Potrivit raportului, persoanele de sex feminin sunt mai active pe Facebook decât bărbaţii. În medie, o femeie petrece 81 de minute pe zi pe Facebook, în timp ce la bărbaţi, media ajunge la 64 de minute. Cei cu venituri mai mici şi cu educaţie mai puţină folosesc Facebook cel mai mult. De asemenea, utilizatorii care petrec mai mult timp pe Facebook au declarat că se simt mai nefericiţi şi mai nemulţumiţi de viaţa lor personală.

Un alt studiu supervizat de către Universitatea Humboldt şi de Universitatea Tehnică din Darmstadt, Germania, a descoperit că vizionarea pozelor din vacanţe, veştile despre relaţiile şi succesul altora produce gelozie, sentimente de singurătate şi depresie. (Octavia Calei)

Sursa: http://www.gandul.info/magazin/5-studii-dezvaluie-efectele-negative-ale-facebook-asupra-vietii-private-10594652

One thought on “Studii despre efectele negative ale Facebook, asupra vieţii private

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.