Billy Graham – My Answer

Billy Graham.THE BILLY GRAHAM LIBRARY

.

„Du-te acasă la ai tăi şi povesteşte-le tot ce ţi-a făcut Domnul şi cum a avut milă de tine.
 
Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.”

Evanghelia lui Marcu, 5:19;16:15

.

Faptele apostolilor e cartea care nu are un sfârșit, ci ea se încheie abrupt. E o carte neterminată, faptele mesagerilor lui Dumnezeu continuă peste veacuri de către cei care au înțeles să asculte  de porunca  Domnului:  „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.”

“Pavel a rămas doi ani întregi într-o casă pe care o luase cu chirie. Primea pe toţi care veneau să-l vadă,  propovăduia Împărăţia lui Dumnezeu şi învăţa pe oameni, cu toată îndrăzneala şi fără nicio piedică, cele privitoare la Domnul Isus Hristos.”  (Fapte, 28.30-31)

De-a lungul celor douăzeci  de secole mulți ucenici ai Domnului Isus și-au onorat numele de mesageri  (apostoli), ducând Evanghelia în multe locuri ale lumii, mai apropiate sau mai îndepărtate.

Orice făptură omenească are nevoie de Evanghelie, căci Isus i-a spus lui Nicodim:
Trebuie să vă naşteţi din nou.” – iar aceasta se face prin auzirea Evangheliei și lucrarea Duhului Sfânt.

Unul dintre marii mesageri ai Domnului Isus,  care au ascultat și care au împlinit porunca de a duce Evanghelia „… în toată lumea şi… la orice făptură”,  este BILLY GRAHAM, slujitorul Domnului din Carolina de Nord – USA.

*

În 6 Decembrie 2012  un grup de creștini din Biserica Baptistă a românilor din Hickory- NC    a făcut o vizită foarte instructivă în orașul Charlotte-N.C. la “THE BILLY GRAHAM LIBRARY”.

În Charlotte, Bulevardul de intrare dinspre Gastonia  are numele celebrului evanghelist Billy Graham (născut în 1918, William Franklin “Billy” Graham), cale auto care te conduce la Douglas Charlotte Aeroport (CLT), fie  în centrul orasului sau în alte direcții dorite (Palm Beach).

THE BILLY GRAHAM LIBRARY” este situată într-o zonă deosebit de pitorească a orașului Charlotte  întinsă  pe mai multe hectare  de pământ (40.000 square-foot, adică 3700 m2)  în care predomină pădurile de foioase.  Punctele de referință și atracție turistică, Muzeul  și  Biblioteca publică de documentare a vieții  și lucrării de evanghelist a lui Billy Graham,  sunt  deschise pentru public din  5 iunie 2007, și mai cuprinde Sediul internațional al Asociatiei Evanghelistice Billy Graham din Charlotte, Carolina de Nord.

Obiectivul Turistic și Evanghelic “Billy Graham” se află la doar 10…15  kilometri de locul unde Billy Graham și-a trăit parte din copilărie și adolescență.

Cum intri în perimetrul de vizitare te întâmpină o Casă primitoare refăcută după casa copilăriei unde Billy a trăit de la 9 la 17 ani, o casă cu un etaj,  mutată aici cărămidă cu cărămidă, și nu au fost puține, ci în număr de 38.500. Casa păstrează în întregime ca pardoseală  parchetul original și multe obiecte de mobilier și amintiri de familie, printre care și un frigifer din 1932. Pe o plăcuță găsim scris “În această casă, se ține Serviciul Divin de 3 ori pe zi“.

După o acomodare cu Casa tânărului Billy  se intră în impetuoasa “THE BILLY GRAHAM LIBRARY”, așezământ cu săli de vizitare și difuzare, cu afișe luminoase, cu muzică și informații, precum  și alte săli necesare cum e restaurantul și magazinul cu articole  pentru turiști.

Acest parcurs extraordinar are ca punct de plecare mica fermă de vaci, amintind de aceea a familiei GRAHAM în care 80 de vaci erau mulse de două ori pe zi, cu mâna, de membri familiei.

De aici,  de la Fermă – tânărul fermier Billy Graham,  după ce L-a primit  în inima sa ca Mântuitor și Domn pe Isus Hristos, și după ce și-a desăvârșit educația (Biblical Studies, Florida Bible Institute-Trinity Bible College), ajunge să fie tot mai  cunoscut  ca   evanghelistul creștin  al secolului XX.

Celelalte încăperi te aduc tot mai aproape de lucrarea evanghelică a lui Billy Graham prin vizualizarea a numeroase imagini dublate de muzică  și voci din timpul cruciadeșlor creștine. La un moment dat vizitatorii trec printr-o ușă-tunel în formă de  cruce, din sticlă, cu baza de 40 foot (12 m).

O galerie este dedicată în întregime soției evanghelistului,  Ruth Bell Graham, ea însăși fiică de misionar.

Viata lui Billy Graham în date și cifre:

 • 1934 – La vârsta de 16 ani L-a acceptat pe Isus în viața lui, auzind cuvântul evanghelistului Mardoheu Ham în mai multe seri de evanghelizare ținute în Charlotte.
 • 1940 – Diploma in Biblical Studies, Florida Bible Institute (Trinity Bible College)
 • 1943 – B.A. in Anthropology, Wheaton College
 • 1943 – s-a căsătorit cu Ruth Bell
 • 1942 – la Wheaton College, Billy Graham a decis să accepte Biblia ca Cuvântul infailibil al lui Dumnezeu
 • Pentru claritate în acțiunile sale, a avut ca standard de comportament, evitarea de a fi  singur cu o femeie, alta decât soția lui, rămânând în istorie cunoscută ca norma Billy Graham – the Billy Graham Rule
 • 2 ianuarie 1944 – Lansarea programului evanghelizare prin radio
 • 1947, la vârsta de 30, el a fost angajat în calitate de președinte  la Northwestern Colegiul Biblic in St Paul, Minnesota (cel mai tanar președinte, 1947-1952)
 • 1949 – Los Angeles, o cruciadă de evanghelizare, în Cort, planificată pentru 3 săptămâni, dar a ținut 8 săptămâni, holdele fiind  gata de recolta;
 • 1954 – apare pe coperta revistei TIME, devine  popular și cunoscut în întreaga lume
 • 400 de cruciade în 185 de țări și teritorii de pe 6 continente
 • 1947 – Prima cruciadă,  în Civic Auditorium în Grand Rapids, Michigan, unde au participat 6.000 de persoane
 • 1957 -Cruciada de la New York, 16 săptămâni
 • 1957 – Cruciada de la Londra, 11 săptămâni
 • 1985 – Cruciada din România (Cluj, Timișoara, Oradea, Sibiu, Suceava) – http://www.youtube.com/watch?v=bxYLPiCU_14  http://www.youtube.com/watch?v=1w-GPIKwOG0
 • 1992 – Cruciada de la Moscova, unde un sfert din cei 155.000 de persoane aflate în  audiență, la apelul lui Graham,  au făcut pasul acceptării lui Isus

În timpul cruciadelor el a folosit frecvent  pentru chemarea la altar, cântarea:  “Just As I Am” – “Așa cum sunt la Tine vin, /Putere n-am, Tu-mi fii sprijin  O, Mielule, eu vin, eu vin“.

Billy Graham a fost în mod repetat pe lista Gallup,  a celor mai admirate persoane din lume. El a apărut pe listă de 55 ori, din 1955 (dintre care în  49 de ani consecutivi), mai mult decât oricare altă persoană din lume. GLORIE DOMNULUI! Amin.

Predicile lui Billy Graham au fost simple, directe și esențiale. Acestea  prezentau  iubirea lui Dumnezeu, Jertfa exemplară a dragostei și ascultării lui Isus, a dăruirii iertării  și mântuirii,  față în față cu starea de păcat a omului și nevoia sa de renaștere la o viață nouă.

Billy Graham  a fost  consilier spiritual pentru mai mulți președinți ai  Statele Unite ale Americii. A fost mai aproape  de președinții Dwight D. Eisenhower și Richard Nixon.   În timpul mișcării pentru drepturile civile a început să sprijine relaxarea prin cruciadele de  trezirre spirituală. În 1957 l-a invitat Rev Martin Luther King, Jr să predice în comun pentru o renaștere în New York City, când ei au apărut împreună la Madison Square Garden.

Conform statisticilor existente, prin cruciadele sale de evanghelizare și lucrarea Duhului, au adaos peste 3,2 milioane de persoane care au răspuns la invitația de participare la cruciadele lui Billy Graham, și de a-L accepta pe Isus Hristos ca Mântuitorul lor personal.

6 Decembrie 2012 –  ne-a oferit o analiză sumară a vieții și activității lui Billy Graham. El  s-a lăsat folosit de Dumnezeu pentru lărgirea și consolidarea Împărăției credincioșilor lui Dumnezeu.

A ajuns celebră sintagma folosită de Billy Graham: My Answer – Răspunsul meu

Întrebări care rămân:

 • Eu și tu, ne-am pus viața la dispoziția lui Dumnezeu?
 • L-am primit pe Isus Hristos ca Stăpân și Mântuitor al vieții noastre?
 • Ai mers în lume şi ai spus (la orice făptură)  despre  vestea bună a  Evangheliei lui Isus și cum Domnul a avut milă de tine?

What is your Answer?
Care este Răspunsul tău?

George Danciu

Advertisement

One thought on “Billy Graham – My Answer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.