Afirmații care te bagă în ceață…

George Danciu

Curajul de a spune adevărul!

.

Veți afla adevărul, și adevărul vă va face liberi.

Evanghelia lui Ioan, 8.32

De ce dorec unii să pună lucrurile la punct? De ce trebuie ca permanent să  sortăm lucrurile, iar apoi să le punem la locul lor?

Poate fi doar o întrebare retorică. Răspunsul e un exercițiu de sinceritate, în primul rând.  Însă articolul luat din Marius Cruceru.ro,  afișat sub titlul incitant Prostia săptămînii: “Isus este răspunsul!”, lămurește  tocmai o astfel de întrebare. 

Autorul ideii ar vrea cumva să spună, bine, nu pot da acum un răspuns la orice întrebare, care eventual mi se pune, însă știu pe Cineva care poate da răspunsul corect la orice problemă. Mă feresc de întrebările incomode și dau din timp răspunsul!

Da, așa e cum zice autorul prostiei, căci el a înțeles că nu există decât un singur Om spre care ne poate îndruma să aflăm răspunsurile adevărate. Nu doar că Solomon, Socrate, Goethe,  Eminescu, Einstein, Iorga, Eliade, Cornilescu, Stăniloaie sau Wurmbrand,  sunt morți, dar nici măcar ei sau oricare altul pe care am dori să-l numim sau nu, – nici pe departe – cu cunosc răspunsul la toate lucrurile care frământă sau nu omenirea. Căci toți cunosc în parte.

Isus este răspunsul – vedem că într-adevăr este greșit spus. Domnul Isus are răspunsul la orice chestiune, dar asta nu înseamnă că cine folosește această sintagmă e neapărat și smart, folosind-o. Un răspuns bun nu te califică, așa cum nici o greșeală nu te descalifică de la a învăța mereu. Cei care știu, știu și de ce El are răspunsul la toate (să spunem doar că El e creatorul a toate, că El este din veșnicie Dumnezeu).

Retoric, excelent conchide Marius Cruceru. Isus e răspunsul. La care întrebare?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.