GARBEA BATE URBEA!

(Scrisoare deschisa catre domnul scriitor si Mare Inchizitor, de la „Fiabilitea constructiilor, Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului”, HORIA GARBEA)

Iata ce scrisoare stalinista primeste, azi, 4 martie 2011, o aspiranta la „fratia” USR – si scrisoarea cu pricina imi parvine, in timp util, prin intermediul unui amic bucurestean, scriitor si el:

„Stimata doamna,

Acum sint lamurit. Faptul ca aveti legaturi cu o organizatie de securitti si ati acceptat un premiu care poarta numele
securistului Arthur Silvestri, care a facut atita rau scriitorilor romani la fosta revista protocronista Luceafarul din anii 80
va exclude de la orice posibilitate de a fi primita in USR.
De altfel pretedintele comisei de validare este Dan Cristea, victima directa a acestei reviste, obligat sa emigreze din cauza acestor „protocronitti”.
Am luat nota ti de volumele dvs. ti de referintele critice, lipsite de orice relevanta, ti e limpede ca nu e cazul sa insistati pe acest segment al scrierilor dvs.

Daca veti depune dosarul eu il voi primi, desigur, dar va atrag atentia amical ca nu veti fi primita.

M-at bucura sa scrieti literatura adevarata ti sa va situati de partea valorilor autentice.
Acuzatiile pe care le-ati lansat la adresa colegilor din filiala Pitetti se dovedesc nefondate ti a devenit pentru mine clar ca ati fost respinsa pentru lipsa de valoare a operei ti referintelor.

Horia Garbea ”

…Habar n-am cine este doamna cu pricina (amicul bucurestean imi scrie ca este vorba de doamna DANIELA VOICULESCU, din Pitesti…), dar nu asta conteaza! Ci modul perfect STALINIST al dlui GARBEA („doctor in inginerie din 1999, cu o teza din domeniul fiabilitatii constructiilor, cadru didactic la Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului din Bucuresti din 1987…”), de a trata problema userista (si a o…”imbunatati funciar”!), in Romania anulului 2011…
…Tin minte ca surorile mai mici (gemene) ale  mamei mele, cand au solicitat statului roman (aflat, pe atunci, sub ocupatia Armatei Rosii Sovietice…!), sa dea examen de intrare la Scoala Normala din Falticeni, au primit, in anii ’50, un raspuns oficial (mazgalit pe marginea cererii de inscriere la examen), care suna cam asa:

“Tinand cont cas (sic!) fetele tovarasului ipodiacon Prodan Simion, care este un sarpe de chiabur si aduce si otraveste cu religie opim popoarelor (s. mea si nota mea: probabil, voia sa zica: “opiumul popoarelor”…), se respinge numita cerere de inscriere la scoala normala din falticeni (sic!). Semnat: indescifrabil.”

…Auziti ce senin si cinic, ranjind ca o hiena, scuipa (azi, 4 martie 2011!), printre colti, cu eleganta de crocodil, un alt politruc de serviciu, Marele Inchizitor, de la „Fiabilitea constructiilor, Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului”, jupan (sau…”jupan”?!) HORIA GARBEA: “Am luat nota ti de volumele dvs. ti de referintele critice, lipsite de orice relevanta, ti e limpede ca nu e cazul sa insistati pe acest segment al scrierilor dvs.

Daca veti depune dosarul eu il voi primi, desigur, dar va atrag atentia amical ca nu veti fi primita.”

… “Sa va situati de partea valorilor autentice” – …adica, de partea “valorilor” basisto-pedeliste, nu?! Pentru ca, altminteri, va anunt, cu scuzele de rigoare, ca Arta Autentica nu se situeaza… “ de partea” NIMANUI!!! Cel mult, confirma alchimii intime ale Duhului Umano-Divin si sugereaza (sau chiar comunica, expresiv!) Revelatii Divine…!

…”Garbea bate urbea”, da? Deci, Basescu, pe care numitul GARBEA (dimpreuna cu seful sau direct, dl N. Manolescu) il venereaza, a fost, cumva (si n-am aflat noi…SI NICI DOMNIA SA DL BASESCU…MACAR!…PENTRU CA, SINGUR, A RECUNOSCUT, LA TELEVIZIUNEA PUBLICA A ROMANILOR,  CA A FOST ACTIVIST COMUNIST…cat despre Securitate, a dat din umeri…adica: ”Puteti s-o dovediti? – …sa mai gasiti arhivele pe care am pus sa le…<<pieptene>>?!… – n-aveti decat, cu placere!”),  detinut politic anticomunist, “prizonier de constiinta”, martir la Sighet si Aiud, da?
Si, deci, intr-o linie de consecinta logica,  daca ar fi recomandat-o analfabetul de hlizit mongoloid de la Cotroceni, numit Traian Basescu, pe Daniela Voiculescu (…din Pitesti), pentru a face parte din USR – totul era/ar fi fost “in ordine/regula”, nu, domnilor Garbea si Dan Cristea?! – “REFERINTELE CRITICE AR FI AVUT RELEVANTA”, nu?…si “putea sa insiste”, sau chiar…”N-AR FI FOST NEVOIE DE NICIO <<INSISTENTA PE SEGMENT>>” (se vad, clar si to-o-ocmai “din zare”, reusitele dvs., in domeniul “fiabilitatii constructiilor” si al “Imbunatatirilor Funciare”, domnule…”scriitor” GARBEA!!!) , pentru ca gardienii/pretorienii pedelisti sunt, cu totii, incuscriti intre ei!!! – …dar daca o recomanda Premiul oferit, “in memoriam”, de catre familia regretatului ganditor enciclopedist Artur Silvestri…lucrurile… “se modifica radical”, se invart cu…”360 de grade”, cum zice un elev de-al meu…deci, “SE CONFISCA AVEREA” si…”SE CONDAMNA PE VIATA”…pentru ca doamna…”e chiabur de-al lui Silvestri”, nu?! Sau, in limbajul “asezonat” americaneste, de azi: “Este o terorista Al- Qaida, de-a lui Silvestri!”

…Ia-ia-ia si mai-mai-mai…ce stalinism …”après la lettres”, la Garbovitul!!! Nu prea stie ce-i cu virgula, in romaneste – …dar, altminteri, e tare, stimabilul, tare de tot!
Pai, venerabile, sa-ti marturisesc ceva: si pe mine, subsemnatul, Adrian Botez, m-a onorat dl Artur Silvestri, cat traia, cu nominalizarea la Premiile ARP pe anul 2007, pentru volumul de hermeneutica literara “Loja Iohanica Romaneasca – pentru o noua hermeneutica, aplicata asupra textelor lui Ion Creanga, Ion Luca Caragiale si
Ioan Slavici” – Ed. Rafet, Rm. Sarat, 2006 (n-a mai apucat sa le mai acorde, Premiile lui 2007, pentru ca…l-au prapadit, se zice “in sat” – … “ne-securistii” vostri!) – si eu ma mandresc cu corespondenta atat de fertil-ideatica si cu prietenia cu acest autentic si luminat erudit si patriot roman (…nu era ruda cu Bin Laden, asigur lumea de asta…)! “Securist”?! Poate, in sensul ca incerca sa “securizeze” Romania de niste lepre staliniste, precum sunteti (si va dovediti/confirmati, zi de zi si zi dupa zi!) domniile voastre…domnilor HORIA GARBEA si Dan Cristea si…si…si…!!!

…Daca nu ar fi existat, acum 7 ani, in USR, si oameni de valoare si integri, evident ca “stateam, si eu, pe dinafara” de USR…”INSISTAND DEGEABA, PE SEGMENT” – …nici cartile mele n-ar fi fost premiate de USR (ci puse la Index, fireste!) – dar asa, uite ca, acum, sunt publicate, citite si cunoscute scrierile mele, pe vreo trei-patru continente ale lumii…desi  domniile voastre va faceti ca nu ma cunoasteti…Nici sa nu ma cunoasteti vreodata! M-as simti groaznic de jignit, mi s-ar intoarce stomacul pe dos…de atata… “placere”! – sa va simt ochii cei de broaste raioase, rostogolindu-se si tarandu-se catre mine!!!

…Ehe-hei! Vedeti, domniile voastre, ca nu greseam si nu schimbam “nicio iota, nicio cirta” din Adevar, cand ziceam ca “USR-ul este ultima institutie care ar avea dreptul moral, in Romania, azi, de a confirma valori estetice si morale”?!

Pentru ca, in fruntea ei, acum, nu mai sunt niste scriitori cu idealuri morale si estetice inalte si dumnezeiesti, ci doar niste gardieni politici pedelisto-maoisti, care pazesc sa nu cumva sa se strecoare, Doamne fereste (…chit ca, pentru domniile lor, Dumnezeu este…”opim popoarelor”!), vreun individ cu spinarea dreapta si cu idealuri estetice si morale inalte (nu de cei ce vor/”se screm” sa-l impuna, drept “Canon National”, in locul lui Eminescu – pe nefericitul si scatologicul acela, bun de Sectia de Maniaco-Depresivi a Spitalului 9 – Bucuresti, de …Mihail Galatanul!!!).
Daca nu esti un “yesman” si mancurt si un lingau exemplar si “competitiv”, al “rabinatului useristic” (citez!) – atunci…”OUT!” Cum au mai patit-o si-o patesc inca zeci si sute de talente autentice si “verticale”, din Romania Reala (…a se vedea “celebrul”, de-acum… –  de fapt, tragicul … – “caz Liviu Ioan Stoiciu”!)   – dar…”cu convingeri politice nesigure si cu origine nesanatoasa”!

…Ma intreaba cineva, de la cot: “Si ce-o sa faci acu’, daca citesc astia ce-ai scris?”
Pai, eu de ce-am scris-o?! CA SA SE CITEASCA!!! Poate ca, in sfarsit, vor intelege (si vor SI invata!!!) ca si nerusinarea si sfruntarea trebuie sa aiba o limita, ba pana si rabdarea (unora) dintre romani (de cei cu…”bube politice-n cap”!…cum zicea Securitatea invocata de domniile lor…fara sa-si vada “barna din ochi”!)… are (in fine!) o limita!

…Doamne,-ajuta Neamul Romanilor Celor cu Frica de Dumnezeu – … dar, rogu-Te, Doamne Sfinte, ai oleaca de grija si ocupa-Te si de… “sanatatea” precara a iudelor! 
prof. dr. Adrian Botez

Advertisement

0 thoughts on “GARBEA BATE URBEA!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.