Ben Todică: OARE SUNT OSCAR?

Limba părinților este împletită în ADN-ul nostru la formare în pântecul mamei. După naștere, cuvintele pe măsură ce le pronunți se nasc din tine, este vibrația vocii divine care a legat scara și în compoziția cuvintelor întră și dialectul. Pe durata vieții, dacă te îmbolnăvești de DOR sau STRES, pronunțarea originală a vorbelor părinților tăi în mângâiere te va vindeca de vătămarea venită dinafară. Vracii și vrăjitorii știau acest lucru încă din vechi, vechi timpuri, însă noi i-am pedepsit și în special biserica simțindu-se în inferioritate datorită ignoranței lor i-au ars pe rug.

Științele exacte de azi nu cunosc și nu recunosc această forță divină a construcției noastre tot așa cum nu sunt capabili să înțeleagă fenomenul iubirii sau gravitația materiei. Politicienii și strategii ocupanților înțeleg asta și luptă ca să rupă omul de cordonul ombilical divin care din momentul creației și până azi i-a ținut treji. Ca să domini omul, trebuie să-i tai toate legăturile de familie și cum o faci…, îi distrugi limba maternă pentru că în limba maternă sunt adunate toate forțele strămoșilor tăi până la Adam.

Cum de sunt și oameni reci pe pământ? Foarte simplu. Dacă ești format în pântec într-o atmosferă a violenței, ruptă de atmosfera de iubire și continuitate a arborelui genealogic, adică printre străini, suferință și tăcere atunci la nașterea ta cuvintele limbii părinților tăi nu se vor naște din gură ta. Vor fi doar urlete și sunete de ură și respingere, sunetele instinctului animalic. Copii cresc și vor fi educați de societate, însă această limbă nu va avea proprietăți vindecătoare, ci doar proprietăți de magie artificială. Când Dumnezeu a construit lumea, la început a fost CUVÂNTUL. Doar pronunția lui construia. Azi, poți construi folosind cuvinte reci doar manipulând oamenii, însă CUVÂNTUL lui Dumnezeu se manifestă înaintea apariției omului. Dacă acești copii suferă de DOR sau DEZNĂDEJDE nu se pot vindeca cu aceste cuvinte reci, au nevoie de terapie și îndrumare prin care să se extragă nuanțe ale stărilor care s-au instalat în ADN-ul lor la formarea din pântec.

Întregul pământ este manipulat azi SĂ CÂNTE CU O SINGURĂ NOTĂ în drumul spre globalizare prin demagogia de renunțare la națiune, limba părintească și tradiție. Vă imaginați vreun șlagăr răsunător într-o singură notă, oricare din cele șapte ar fi ea? Da. Care? Fluierat la oi. Numai astfel poți controla o fermă de găini închisă în cuști, vorba doamnei Melania Rusu Caragioiu: „limba care este pașaportul nostru universal de Neam și de Țară. …Unii scriitori ,,ajunși”, i-am auzit pe doi zicând de ce facem atâta caz de limba română, că ea este, există… Dar dacă o lăsăm în diaspora să se piardă vorbind doar în limba țării gazdă, nici nu se va mai auzi pe aici de români, pierzând din existența sa neamul românesc.”

Melania Rusu Caragioiu

Distins Suflet și Soră în Duh, dragă Melania Rusu Caragioiu, Multumesc pentru tremurul sufletului dumneavoastră de copilă, creator încă tânăr în ale frumosului divin și eu prunc în ale darului Biblic că existați și solidarizați cu recunoașterea Creației Omului și întregul paradis din jurul său. Îngerii vor pleca, dracii vor rămâne, însă se vor naște îngeri noi în ale iubirii cuvântului creator al neamului nostru. Dumnezeu nu face greșeli în existență. El știe când să ne trimită la izvor, El știe când arde sufletul și sabie îl face pentru a atinge Bolta Cerească. Acolo ne vom întâlni. Mulțumesc că existați și că împărtășim aceste vremuri. Cu sfințenie și iubire în Duh, Ben Todică

Dacă ni se ia limba, murim ca neam. Îi scriam domnului Nicolae Mătcaș: Frate în Duh, dragă Nicolae, Englezii îl traduc „pedantry”. A fi pedant. Eu am descoperit misterul limbii române în diaspora. Cât am trăit în țară am crezut că suntem născuți cu ea și e adevărat că suntem, însă limba nu e născută până nu o trăiești. Limbile străine le înveți, cea maternă însă o naști prin durere, prin trăire, prin iubire. Ți-o pune mama când ești în burtică prin cântecele ei. Primul lucru pe care l-am făcut după 11 ani de străinătate ajuns în țară a fost să merg la școala generală, la profesoara mea de limba română s-o rog să-mi dea din podul școlii cărțile de limba și literatura română pe care le-am luat cu mine în Australia ca să mă purific ca român. Că să mă regăsesc. Am concluzionat că nu pot fi integru dacă nu am o viziune clară și completă a identității mele. În viață, trebuie să știi cine ești și nu vei fi complet, oricine ai fi ca intelect și oricâte limbi ai vorbi la perfecție până nu îți clarifici mapa identității tale. E frumos să călătorești prin alte limbi, însă niciodată nu vei fi acasă în DUH. PENTRU MINE, ORICE TEXT AL DUMNEAVOASTRĂ E O ICOANĂ i-am spus domnului Mătcaș. Iubesc textul țesut frumos al părinților mei. Cu iubire frățească, BT

Mulți am devenit clienții perfecți ai corporațiilor și ai promotorilor de război și dezbinare. Stau și mă crucesc la starea în care a ajuns Europa azi și dacă privesc în istorie ei au fost mereu jefuiți. Popoarele asiatice care s-au așezat în Europa în câmpia Panoniei s-au unit cu austriecii și au format imperiul habsburgic, în Asia Mică au format imperiul otoman. Apoi a venit imperiul sovietelor și azi imperiul american.

TOATE ACESTE IMPERII AU JEFUIT EUROPA și continuă și azi. Turcii ne-au supt prin biruri grele și copiii luați cu forță timp timp de 400 de ani, apoi imperiul bătrânilor senili și violenți austrohungari din origine mongolă, invadatori ca și turcii care au furat omul de rând, adică țăranul european, apoi URSS-ul care ne-a luat tezaurul… Toți au venit cu scuze, totul ca despăgubiri de război. Acum, America, jucându-și tricurile în toate războaiele mondiale a bombardat și jefuit continentul la temelie în numele eliberării. Adică oricare ar fi fost rezultatul final, ei se aliau ca participanți la victorie. Au bombardat orașele la temelie, au golit băncile și muzeele ca pradă de război, apoi cu monumentele în spate s-au întors triumfători acasă. Atât de „grămadă” să fie întreagă Europa ca să nu se prindă că acești oligarhi ai lor sunt ignoranți sau sunt de fapt niște lingăi lacomi oligarhi, trădători de propriile neamuri și tradiții, de copii crescuți fără părinți, crescuți de doici perverse, apoi vorbind cu toții alte limbi decât cea a strămoșilor lor: La Bulivar Birjar, la Bulivar.

Nu bat apă în piuă. Limba e CUVÂNTUL! ATENȚIE NEPĂSĂTORILOR!

Azi noapte cu capul pe perină îl întrebam pe Dumnezeu de ce mai trăiesc. Mulți din colegii mei de școală și copilărie au plecat din astă lume, chiar ieri Feru Mihăiță, „grăsuțul” așa-i spuneam. Un băiat vesel și gospodar, iubitor de familie și neam. Crescând, doream să spun ceva acestei lumi în vest, visam dar nu am ajuns un Francis Ford Copola sau un Oliver Stone pe care îi admirăm vii și nevii și îi ridicăm pe un pedestal înalt, dar constat azi că amândoi au fost manevrați, împinși deoparte și neapreciați la adevărata lor valoare, tratați cu indiferență.

Alexandrina Stroiu

Întreaga lume a artelor arsă precum cărțile în piețele Berlinului de naziștii lui Hitler. Se merită să mai trăiești în aceste vremuri, Doamne? „E adevărat”, îmi răspunde. „Tot ce vezi la ei ca piese de Oscar, le faci și tu și fiecare om care dăruie demnitate aproapelui. În ochii mei sunt toate OSCARURI”. A două zi, după ce am trimis primul segment dintr-un portret-interviu al documentarului ALEXANDRINA STROIU, cu o zi înainte am primit următoarea apreciere: Frate, mulțumesc! M-a emoționat filmul cu dna Stroiu, încât am vizionat pe dată toate 8 episoade. Un destin de om, ce mai! Român necăjit toată viața, dar îndârjit ca un țăran, să scoată apă și din piatră seacă!

Suflet bun, generos, caracter de luptător, răzbătător, dna Alexandrina! Și ce memorie, Doamne, la anii la care mulți rătăcesc sau stau țintuiți la pat de Alzheimer! Iar romanțele românești clasice, imnurile Regatului, cu câtă gingășie sau patos le interpretează! Asociațiile românești, mai mult separate decât unite, ar trebui să știe de existența d-ei și s-o invite: ar trăi cu sentimentul necesității pentru comunitate, transmiterii tezaurului cultural către generațiile de români, care, încet-încet, se dizolvă în societatea globalistă nivelatoare, care trece cu buldozerul, ștergând necruțător specificul și frumusețea culturii reprezentanților diverselor culturi care o constituie. Să-i dea bunul Dumnezeu sănătate și să-i păstreze luciditatea până la clipa la care nu vrea să se gândească. Așa e, tot omului îi e frică de moarte.

Și în ceea ce privește dihonia neunirii, dezbinării, râcii noastre congenitale, existența unor profitori de necazurile compatrioților (cauzate de necunoașterea limbii, a legilor țării de adopție, de imposibilitatea de adaptare rapidă la noile condiții de viață etc.), a „vampirilor”, cum îi numiți Dvs., și aici are perfectă dreptate doamna. Modestă ca om, văduvită de cultura facultăților înalte, dna Stroiu îi întrece pe mulți prin înțelepciunea de viață, intuiția nativă, lupta pentru existență, chemarea divină de a-i ajuta pe semeni la nevoie.

Vă mulțumesc, iubite frate român pentru depistarea unui OM cu destin, până la urmă, așa cum îl concepe d-ei, fericit. Cu admirație, NM.

Distins SUFLET, Puțini mai sunt azi oameni precum frăția domniei voastre să observe și să simtă sufletul omului. Mulți zic: Ei…, o bătrână acolo. Însă nu dumneavoastră, care ați dorit să parcurgeți întreagă poveste. E un adevărat OSCAR pentru mine. Vă MULȚUMESC! Cu recunoștință și pioasă plecăciune, BT.

Deci, Dumnezeu a avut dreptate: Toate faptele noastre dăruite aproapelui sunt opere de OSCAR. În viață ai șansa să alegi: Să te naști nimic și să mori nimic sau să te naști știind cine ești și să mori fiind UN OSCAR, fiind CUVÂNTUL OM!

Cuvântul strămoșilor tăi.

          Ben Todică

__________________________________________

Urmăriți și:

Ben Todică: ALEXANDRINA STROIU – Ep. 1 din 8

Advertisement

One thought on “Ben Todică: OARE SUNT OSCAR?

  1. Pingback: Ben Todică: ALEXANDRINA STROIU – Ep. 1 din 8 – Revista ARMONIA – Saltmin Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.