STATUL POLIȚIENESC ÎȘI ARATĂ COLȚII. Doi reprezentanți ai postului TV România NEWS au fost luați pe sus abuziv pentru audieri la Poliție iar protestatarii de la Parlament veniți din provincie au fost scoși din autocare pe autostradă pentru identificare

Patronul postului TV News Romania, Remus Rădoi, este audiat la această oră la Poliție, anunță într-o exclusivitate EvZ.

Citiți și: MACRONISTAN Franța o dă pe față: de la 1 ianuarie Pașaportul Verde va fi DOAR PENTRU VACCINAȚI și va trebui reînnoit la fiecare 3 luni. Parisul va conduce UE în prima jumătate a lui 2022

Curtea Supremă a Statelor Unite îi cere lui Biden să răspundă până cel târziu pe 30 decembrie la contestațiile legate de ordinul de vaccinare ce vizează companiile

ImunoMedica: Proteina Spike accelerează îmbătrânirea

 Audierea care se constituie într-o manevră polițienească de intimidare a presei nemituite de Guvern, care relatează despre afacerile și zbirii pandemiei, are loc după ce jurnalista de la aceeași stație Iosefina Pascal a fost ieri seară, la ora 22, 45, luată de acasă de cinci polițiști și condusă, fără mandat, la Poliția Capitalei, pentru „infracțiuni informatice”. Ea nu făcuse altceva decât să transmită în direct protestul din 21 decembrie 2021 de la Palatul Parlamentului împotriva Certificatului de Vaccinare.

ActiveNews protestează față de acest comportament abuziv și solicită minstrului de Interne Lucian Bode să-și prezinte oficial scuzele pentru agresarea incalificabilă a unor reprezentanți ai presei iar Ministerului de Interne să ofere explicațiile necesare și nu comunicate stupide. Cazurile vor ajunge cu siguranță în atenția organizațiilor internaționale de apărare a libertății presei și de expresie.

Tot ieri seară, mai multe autocare cu participanții din provincie la mitingul de la Parlament, au fost oprite în trafic, la ieșirile din București, de echipaje ale Poliției și Jandarmeriei. Într-o primă fază s-a încercat coborârea oamenilor în frig pe autostradă pentru a fi fotografiați pe rând din față și profil odată cu identificarea lor. După o serie de astfel de abuzuri demne de un stat polițienesc, la protestele călătorilor și intervenția mai multor avocați care au transmis prin telefon, la solicitarea „suspecților” de serviciu, că se încalcă legea și drepturile omului, polițiștii pandemici au trecut doar la fotografierea tuturor actelor de identitate. O filmare primită de la unul dintre martorii revoltați este publicată în exclusivitate de ActiveNews mai jos, la finalul materialului nostru. În înregistrarea video se poate auzi cum polițistul care intervine pentru fotografierea și legitimarea pasagerilor afirmă că „toate persoanele care au participat la miting sunt fotografiate” și acum vrea să procedeze la „o excludere a celor care nu sunt vinovate”. Era ora 18.00! „Suntem oameni liberi! E libertatea și dreptul oricărui cetățean să protesteze. Trăim într-o țară liberă!”, este auzit unul dintre călătorii. „Ar trebui să ne apărați pe noi nu să ne opriți în mod josnic în trafic.”, spune o pasageră. „Ce lege am încălcat?”, întreabă altcineva. VIDEO în bază.

Ziaristă luată pe sus ca o infractoare, mai ceva ca în cazul lui Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal. Discuții halucinante:

Ziarista Iosefina Pascal de la România News a relatat abuzul polițienesc la care a fost supusă: „La ora 22.45, m-am trezit cu poliția, miliția, la ușă. Echipaj de poliție format din doi polițiști în civil, care nu s-au legitimat nici până la momentul la care vorbim, un polițist în uniformă și încă doi polițiști care așteptau jos, unul în uniformă specială – mascații, cum s-ar spune – și unul în uniforma lor normală.

Deci cinci milițieni au venit la mine acasă să mă legitimeze, să mă întrebe dacă e-mailul x este al meu, telefonul y este al meu și să-mi spună că sunt nevoită să vin la secție cu ei să dau declarații într-un caz de infracțiuni informatice, de tranzacții fictive, frauduloase.

Vă dați seama, acuzații foarte grave din sfera penalului. (…)

Mama mea află că eu plec la poliție cu cinci milițieni, trei erau puși ostentativ în pragul ușii. Eu în pijamale, în haine de casă. Mama gata să facă infarct, mai avea un pic și plângea și se ruga în genunchi de ei să mă lase în pace și să mă duc singură, citată, a doua zi la secție”, afirmă Iosefina Pascal, care spune toată povestea într-o transmisie video pe Facebook.

Ziariștii Sorin Roșca Stănescu și Cozmin Gușă consideră că măsurile de intimidare a reprezentanților postului TV România News au legătură cu anchetele despre afacerile lui Raed Arafat și ale asociatului său la SMURD, Radu Tudor de la ANTENA 3, coleg de poliția presei cu o oarecare Alina Bârgoanu, despre care ActiveNews a dezvăluit de la sfârșitul anului trecut că se ocupă de plasarea frauduloasă a unor jurnaliști și persoane publice cu opinii pertinente pe adevărate „liste negre”, în cadrul ONG-ului EUROCOMUNICARE, condus de un fost propagandist la revista CC al PCR „Era Socialistă”.

FILMAREA CU PROTESTATARII LEGITIMAȚI ȘI FOTOGRAFIAȚI ÎN AUTOCARE PE AUTOSTRADĂ:

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Sursa: https://www.activenews.ro/stiri/STATUL-POLITIENESC-ISI-ARATA-COLTII.-Doi-reprezentanti-ai-postului-TV-Romania-NEWS-au-fost-luati-pe-sus-abuziv-pentru-audieri-la-Politie-iar-protestatarii-de-la-Parlament-veniti-din-provincie-au-fost-scosi-din-autocare-pe-autostrada-pentru-identificare-171600

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.