Av. Gheorghe Piperea, în dialog cu Olivia Steer: Suntem într-un imens pericol de pierdere, practic dintr-o dată, a drepturilor și libertăților noastre! Trebuie să ne luăm curajul să spunem NU

de Vlad Pârău 

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Citiți și: Starea de Libertate: 24 iulie, ora 16:00, București, La Universitate: ”Poporul decide!”

Proteste împotriva pașaportului vaccinal – Sâmbătă 24 iulie în București

DOCUMENTE INTERNE EXCLUSIV: OMV-PETROM forțează pentru injectarea ilegală a angajaților. OPINIA AVOCATULUI: Nici vaccinarea și nici testarea nu sunt obligatorii în România. Cum se pot apăra salariații majoritar nevaccinați în fața abuzurilor angajatorilor

CORUPȚIA ÎNȚEAPĂ Șpagă pentru vaccinare sub formă de zile libere plătite: Klaus Iohannis a promulgat o lege în acest sens

Avocatul Gheorghe Piperea a afirmat vineri, în dialog cu Olivia Steer, că societatea noastră riscă să se îndrepte către o dictatură a celor puțini asupra celor mulți, dacă cei mulți nu vor avea curajul să iasă în față și să spună NU. Citând dintr-o predică a părintelui Calistrat, prof. Piperea subliniază că acum este momentul cernerii grâului de neghină.

 „Suntem într-un imens pericol de pierdere, dintr-o dată, practic, peste noapte, a drepturilor și libertăților și suntem în pericol de instaurare deplină a totalitarismului sanitar, care este tot o formă de totalitarism până la urmă, chiar dacă lasă impresia că este pentru siguranța noastră, că este pentru sănătatea noastră, adică un scop aparent benefic. În realitate, scopul este cu totul și cu totul altul, scopul este unul politic sau geopolitic, iar apoi, economic. De altfel, orice fel de totalitarism, inclusiv cel de tip comunist sau nazist, au avut scopuri aparent benefice. Și acesta (totalitarismul covidian) trebuie să fie luat ca atare și să nu ne îmbătăm cu apă rece și să nu ne ducem în confuzii. 

Chiar dacă subiectul discuției este altul, totuși fac o trecere în revistă foarte rapidă a unei predici pe care am ascultat-o întâmplător pe YouTube ieri, a părintelui Calistrat. Nu frecventez bisericile, dar asta chiar este o predică ce merită să fie ascultată, pentru că, într-o limbă română absolut încântătoare, acest om ne atrage atenția asupra unui lucru: suntem 15 milioane de adulți care, dacă ar învăța să spună în cor NU, ar face ca 500 de politicieni să fie obligați să spună NU. Din punctul acesta de vedere, dacă nu ieșim în spațiul public – fie digital, fie chiar în piața publică, fie fizic – pentru a ne striga drepturile, pentru a spune NU, s-ar putea ca acest lucru să nu mai fie chiar așa la îndemâna noastră multă vreme de acum încolo. S-ar putea să fie vina generației noastre pentru lucrurile grave care se vor fi întâmplat peste un an, doi, douăzeci de ani, până când oamenii se vor trezi din nou la libertate. 

Ca să închid această paranteză, am să spun că eu personal am mai trecut prin vremuri excepționale și prin vremuri tulburi, prin vremuri în care s-a separat grâul de neghină. Eu am fost în Armată la Revoluție, eu am participat activ în 1990 la tot ce s-a întâmplat cu schimbarea aceea fundamentală nu doar de regim politic, ci de viață la nivel intrinsec, emoțional, și am senzația că zilele astea trăim aceleași lucruri ca în 1989 – 1990 și că, de asemenea, se separă grâul de neghină. Acuma se vede cine este realmente grâul și cine este neghina. Din fericire, așa cum spunea părintele Calistrat, neghina o poate reprezenta un număr de 500 de politicieni, care sunt niște vătafi ai unor privilegiați ai sorții, să zicem vreo 15.000 de persoane. Culmea ridicolului, culmea ironiei negre este că același lucru se întâmpla în 1989 – 1990: societatea comunistă – din România, cel puțin – nu a fost o societate a egalității de șanse și a bunăstării. N-a fost deloc o societate egală, ci a fost o societate în care aveam 15.000 – 20.000 de privilegiați ai regimului, care își puteau permite orice, inclusiv să cumpere ce cumpără vesticul sau să se ducă în vest, și noi toți ceilalți, care suntem egali în sărăcie, avem „șansa” de a ajunge din nou în această situație. 

Și, de aceea, repet, noi suntem grâul, noi suntem mai mulți și, de aceea, noi trebuie să fim capabili să spunem NU, trebuie să ne luăm curajul să spunem NU”, a explicat av. Gheorghe Piperea, vineri, în dialog cu Olivia Steer. 

Continue reading activenews.ro/stiri/Av.-Gheorghe-Piperea-in-dialog-cu-Olivia-Steer

Advertisement

One thought on “Av. Gheorghe Piperea, în dialog cu Olivia Steer: Suntem într-un imens pericol de pierdere, practic dintr-o dată, a drepturilor și libertăților noastre! Trebuie să ne luăm curajul să spunem NU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.